Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016


ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΣΗΜΕΡΑ: Καταπολεμείστε το άγχος με κόλιανδρο! Και τους πόνους με ΛΟΥΪΖΑ…ιδιαίτερα δημοφιολής μεταξύ των γυναικών… διότι ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου

ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ!

ΤΑ …ΓΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟλΙΑΝΔΡΟ! Κ.Λ.Π! Στ΄αλήθεια θελετε να αδυνατίσετε; Τρομάρα στα μπατζάκια σας!

Να σας πω την αμαρτία μου. ΧΑΙΡΟΜΑΙ και πολύ μάλιστα.Εδώ και τρία κοντά χρόνια δίνω τη δική μου μάχη για τα σωτήρια της υγείας μας! Βότανα.προτείνω! Στην αρχή σαν ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ.. αλλά σιγά-σιγά , χάρις στο καλογερίστικο πείσμα μου, βλέπω το βότανο να …ανθεί. Σχεδόν όλες οι μεγάλες εφημερίδες της χώρας επιδαψιλεύουν τη βοτανολογία με ειδικές ένθετες εκδόσεις τους… Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο! Με σπουδαίους συνεργάτες τους βοτανολόγους ‘η διατροφολόγουε κ.λ.π αναδεικνύουν τα βότανα και το ρόλο τους στη θωράκιση της υγείας μας.

Το έχω καταγράψει: Τα βότανα θα ξαναεπιστρέψουν στην καθημερινότητά μας.Γιατί αυτά “θεράπευαν” πάσαν νόσον και μαλακίαν στην ιστορία της ανθρωπότητας! Τα βότανα μας κρατούσαν τόσους αιώνες στη ζωή!… Άλλωστε όπως το υπογράμμισα εμφαντικώς…τα σκευάσματα των Φαρμακείων στο 90% είναι συνθέσεις …από βότανα… 


Από το 1950 και δώθε ο ανθρωπος μπλέχτηκε με τη προπαγάνδα των Φαρμακοβιομηχάνων με αποτέλεσμα πια …να περιφρονεί το βότανο!Ούτε καν θέλει να το ακούει!…Ενώ τα σκευάσματα των φαρμακείων τα προμηθεύεται …ασμένως… Επιστρατεύει διάφορες αστείες δικαιολογίες!
Αλλά χαίρομαι χαράν μεγάλη που σήμερα άρχισε πια η επιστροφή στις ρίζες της υγείας μας. ΣΤΑ ΒΟΤΑΝΑ!… που αποτελούν άλλωστε και την πηγή δύναμης των κερδοφόρων φαρμακοβιομηχανιών…Παρακολουθείτε την τηλεόραση για να …δείτε την επιθετικότητά τους για να σας αρπάξουν παραδάκι… Κι εγώ ο δόλιος τι σας προτείνω; Ένα πάμφθηνο τσαγάκι βοτάνων…
Το πρόβλημα μας είναι …το συνήθειο μας! Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να συνηθίσουμε πια να πίνουμε ένα τσαγάκι πριν πάμε για ύπνο το βράδυ; Στην ίδια παγίδα ήμουν κι εγώ επί 78 χρόνια! Ένας κοινός μαλάκας-στραβάδι! Γιατίνα το αποκρύψομεν άλλωστε;
Δείτε όμως τις σημερινές μου ερευνητικές… ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ…και φυσικά δεν κομίζω γλαύκας,,, Οι βοτανολόγοι τα γνωρίζουν…Μα δεν καταλαβαίνω το λόγο που σιγούν και αφήνουν τη φαρμακοβιομηχανία να αλωνίζει σε δικό τους χωράφι …

Γούλια (είδος λάχανου)

Άλλο πάλι κι αυτό. Το είδα να πουλιέται σε λαϊκή… και ξυνόμουνα…Είναι είδος λάχανου..Το αγόρασα ο δόλιος… Καί:
Συστατικά – χαρακτήρας
Το Λάχανο είναι ελαφρώς γλυκό, αλμυρό, ξηραντικό και δροσερό. Περιέχει στερόλες (οι οποίες συμβάλουν στη μείωση της χοληστερίνης στο αίμα, δρώντας έτσι ενάντια στην αρτηριοσκλήρυνση), θείο , αρσενικό, ασβέστιο , μαγγάνιο, φωσφόρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, αμινοξέα και λιπαρά οξέα. Ακόμη περιέχει βιταμίνες U με ενισχυμένες επουλωτικές και αντιελκωτικές ιδιότητες. Περιέχει ακόμη πρωτεΐνες οι οποίες διαφέρουν από αυτές του κρέατος, του ψαριού και του αυγού. Η αξία του μεγαλώνει από την παρουσία metionin και metilmetionin, colin και betain οι οποίες θεωρούνται λιποδιαλυτικοί παράγοντες και βοηθητικοί της λειτουργίας των μορίων του συκωτιού, αυξάνουν τη ζωή τους και εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στα υπατικά κύτταρα. Όταν το λάχανο ψήνεται πολύ, χάνονται οι θρεπτικές του ουσίες και οι βιταμίνες. Για τον λόγο αυτό το ψήνουμε λίγο.

Ανθιση – χρησιμοποιούμενα
μέρη – συλλογή
Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται η ανοιχτοπράσινη υπόλευκη κεφαλή του, οι σπόροι και τα κοτσάνια του.

Θεραπευτικές ιδιότητες
και ενδείξεις

Οι ουσίες που περιέχονται στο λάχανο δρουν ως αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος. Θεωρείται ότι έχει δράση αντικαρκινική. Είναι αντιφλεγμονώδες, αντιρρευματικό, αντιβακτηριδιακό, επουλώνει τους ιστούς προωθώντας τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.Εξωτερικά τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πληγές, έλκη, φλεγμονές και για δερματικά προβλήματα, ιδιαίτερα για την ακμή.

Τα νωπά φύλλα χρησιμοποιούνται απ’ ευθείας στις αρθρώσεις με αρθριτικά ή στραμπουλήγματα. Επίσης είναι ωφέλιμα σε προβλήματα μαστίτιδας ή για διογκωμένα στήθη τοποθετώντας τα μέσα από τον στηθόδεσμο.
Το ζουμί βρασμένου λάχανου είναι αποτελεσματικό κατά του βήχα, της βραχνάδας και της βρογχίτιδας. Χυμός κόκκινου λάχανου που έβρασε με διπλάσια ποσότητα ζάχαρης δίνει σιρόπι, τρεις κουταλιές από το οποίο βοηθά στο να ξεμεθύσει κάποιος. Κατάπλασμα των φύλλων του λάχανου στο μέτωπο ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο. Το αφέψημα του βοηθά στην ανακούφιση της κολίτιδας. Ο χυμός του χορηγείται για γαστρικά ή δωδεκαδακτυλικά έλκη.
Παρασκευή
και δοσολογία
Παρασκευάζεται υπό μορφή αφεψήματος. Για την κολίτιδα βράζουμε 60 γραμμάρια φύλλα σε μισό λίτρο νερό για μία ώρα. Το πίνουμε σε δόσεις ενός ποτηριού του κρασιού τρεις φορές την ημέρα.
Τα νωπά φύλλα σε κατάπλασμα χρησιμοποιούνται ως ακολούθως. Βγάζουμε πρώτα το κεντρικό νεύρο και μετά κτυπούμε ελαφρά το φύλλο για να το μαλακώσουμε. Μετά το δένουμε στην πονεμένη περιοχή με επίδεσμο.
Ο χυμός του βοτάνου χορηγείται σε γαστρικά ή δωδεκαδακτυλικά έλκη.
Υπό μορφή σιροπιού (το οποίο παρασκευάζεται με αφέψημα) σε δόσεις των 10ml για τον βήχα από το στήθος, το άσθμα και τη βρογχίτιδα.

Προφυλάξεις

Δεν συνίσταται σε όσους έχουν έντονη έλλειψη ιωδίου ή πάσχουν από το συκώτι τους. Είναι λίγο δύσπεπτα. Τα κόκκινα λάχανα θεωρούνται ότι είναι ευκολότερα στην πέψη. Αντενδείκνυνται σε προβλήματα δυσπεψίας, αρθριτισμού και λιθιάσεων γιατί περιέχει εκτός των άλλων και οξαλικό ασβέστιο σε αναλογία 0,04-0,30%0 . Από τα Κραμβοειδή τη μεγαλύτερη ποσότητα οξαλικού ασβεστίου περιέχει η ερυθρά κράμβη (0,30%0).

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/84872-ygeia-botana/#ixzz3ypxAr32p
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook


Κόλιανδρο καταπολεμά το άγχος


Mαζί με τις τροφές που καταπολεμούν το άγχος, υπάρχει και ένα μπαχαρικό.
Είναι αρωματικό και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.
Το γνωρίζετε σίγουρα ίσως όμως δεν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι καταπολεμά το άγχος. Ο λόγος για τον κόλιανδρο που....
εκτός από ένα πολύ αρωματικό μπαχαρικό διαθέτει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.
Ο κόλιανδρος συμβάλλει μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση του άγχους, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην αντιμετώπιση της κόπωσης και της ημικρανίας.
Θεωρείται επίσης ότι συμβάλλει στη μείωση των μυϊκών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων σε άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα ή ρευματισμούς.
Το συγκεκριμένο μπαχαρικό, ο κόλιανδρος είναι πολύ διαδεδομένο στην Ασιατική και στη μεξικάνικη κουζίνα.
Θα τον βρείτε στην αγορά είτε ξερό υπό τη μορφή σπόρων είτε φρέσκο.
Ο φρέσκος ωστόσο έχει εντονότερο άρωμα και καλύτερη γεύση.
Ο κόλιανδρος ταιριάζει πολύ στις σούπες, στο κρέας αλλά και στο ψάρι.
Επίσης πάει με τις αγκινάρες και τα μανιτάρια.
Συνδυάζεται με τζίντζερ, κύμινο και σκόρδο.
Προσθέστε τον στο τέλος του μαγειρέματος για να μην χάσει το άρωμά του.


Ο κόλιανδρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τον ξηρό καρπό του (που αποκαλείται σπόρος κολιάνδρου), όσο και για τα φρέσκα πράσινα φύλλα του. Το βότανο παράγεται σήμερα σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, την Ινδία, τον Καναδά και το Μεξικό, κυρίως για την παραγωγή σπόρων κόλιανδρου. Δύο κύριες ποικιλίες υπάρχουν, σύμφωνα με το μέγεθος του καρπού: η ποικιλία vulgare ή macrocarpum, με διάμετρο καρπού 3-5 χιλιοστά, και η ποικιλία oriental ή microcarpum, με διάμετρο καρπού 1,5 έως 3 χιλιοστά. Η ποικιλία macrocarpum συνήθως καλλιεργείται για τα νωπά φύλλα της και τους καρπούς της, που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λάδι που χρησιμοποιούνται κυρίως για σκοπούς αλέσματος και ανάμειξης. Η ποικιλία microcarpum επίσης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πτητικό έλαιο, γύρω στα 0,4 με 1,8%, και ως εκ τούτου εκτιμάται ιδιαίτερα για την εξαγωγή του αιθέριου ελαίου.
Στην Κύπρο η ποικιλία macrocarpum καλλιεργείται κυρίως για την αγορά του φρέσκου κόλιανδρου και χρησιμοποιείται ευρέως ως ένα σημαντικό συστατικό σε τοπικό φρέσκες σαλάτες. Ο σπόρος έχει ένα υπόλευκο χρώμα και χρησιμοποιείται κυρίως για σκοπούς αλέσματος.



Χρήση:
Φρέσκα φύλλα – Ο κόλιανδρος χρησιμοποιείται κυρίως σε κουζίνες της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου, της Νότιας Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Κίνας, της Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα φύλλα έχουν μια πολύ διαφορετική γεύση από τους σπόρους, είναι παρόμοια με το μαϊντανό, αλλά πιο ζουμερά και με αίσθηση εσπεριδοειδών. Τα φρέσκα φύλλα του αποτελούν βασικό συστατικό σε πολλά φαγητά στο Βιετνάμ, στις Ασιατικές μαρμελάδες και σε Μεξικανικές σάλτσες και γουακαμόλε.
Τα ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου επίσης, χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα σε μαγειρευτά πιάτα, όπως κάρι, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ψήνονται αρκετά καθώς η θερμότητα καταστρέφει τη λεπτή γεύση τους. Ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου είναι ένα εξαιρετικό συστατικό και σε φρέσκες σαλάτες με ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι. Ο φρέσκος κόλιαντρος είναι προτιμότερο να αποθηκεύεται στο ψυγείο σε αεροστεγείς σακούλες, αλλά δε διατηρείται για πολύ καθώς τα φύλλα στεγνώνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και χάνουν μεγάλο μέρος του αρώματος τους.


Αποξηραμένοι σπόροι κορίανδρου – Οι αποξηραμένοι καρποί είναι γνωστοί σαν σπόροι κόλιανδρου ή απλά σαν κόλιανδρος. Έχουν άρωμα κύτρου όταν συνθλίβονται, λόγω της παρουσίας τερπενοειδών συστατικών. Οι σπόροι κόλίανδρου μπορούν επίσης να χαρακτηριστούν καφτεροί, πικάντικοι και με γεύση πορτοκαλιού. Η συνηθέστερη χρήση των σπόρων είναι ως βασικό συστατικό στη σκόνη κάρι και ως αρωματικό συστατικό στα καπνιστά κρέατα και στα λουκάνικα. Ο κόλιανδρος αποτελεί χαρακτηριστικό της αραβικής και ινδικής κουζίνας, αλλά χρησιμοποιείται επίσης και σε ορισμένες βελγικές μπύρες και σε πολλά αρωματικά πιάτα. Στην κυπριακή γαστρονομία, οι σπόροι κόλιανδρου έχουν μια αδιαμφισβήτητη χρήση ως γαρνιτούρα στις πράσινες, τσακιστές ελιές.


Θεραπευτική Αξία:
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ο κόλιανδρος έχει αντιοξειδωτική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα φρέσκα φύλλα έχουν χρησιμοποιηθεί στην κλασσική ιατρική για την καταπολέμηση του άγχους και συγκεκριμένα στην ιρανική ιατρική για την αϋπνία.



Παραγωγή και συσκευασία:
Φρέσκος κόλιανδρος: Στην Κύπρο, η συγκομιδή των φρέσκων προϊόντων ξεκινά από νωρίς το φθινόπωρο μέχρι το Μάρτιο και η κύρια εμπορική περίοδος συγκομιδής διαρκεί από το Νοέμβριο μέχρι τις αρχές Μαΐου. Για τους σπόρους που σπέρνονται την άνοιξη, η εποχή της συγκομιδής ξεκινά νωρίς τον Ιούλιο. Ο φρέσκος κόλιαντρος συνήθως συλλέγεται σε δέσμες των 180-220 γραμμαρίων, οι οποίες πλένονται και προψύχονται πριν από τη συσκευασία. Η παραγωγή συσκευαζεται, είτε χύμα σε κιβώτια είτε σε σακούλες, εκτός αν ζητηθεί διαφορετική συσκευασία από τον πελάτη και αποστέλλονται στις αγορές που προορίζονται συνήθως μέσα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή.

Κόλιανδρος, για μεγάλους έρωτες και αθάνατες ψυχές!

Κόλιανδρος, για μεγάλους έρωτες και αθάνατες ψυχές! Κατηγορία : Βότανα Νο6
Ο Coriandrum Sativum, δηλαδή ο κόλιανδρος, συναντάται συχνά στην αρχαιότητα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κόλιανδρος μπορεί και να απαντάται γύρω στο 5000 π.Χ. Λένε ακόμα ότι αναφορές στον κόλιανδρο έχουν βρεθεί σε σανσκριτικά κείμενα, σε αιγυπτιακούς τάφους και παπύρους και αλλού. Σπόροι κόλιανδρου βρέθηκαν και σε τάφους της 21ης δυναστείας των Αιγυπτίων (1085-945 π.Χ.). Κάποιοι, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο κόλιανδρος δέσποζε στους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας.
Στην αρχαιότητα οι εφευρετικοί Έλληνες χρησιμοποιούσαν τον κόλιανδρο σε όλες του τις μορφές, τόσο τον φρέσκο όσο και τους σπόρους, ως φυσικό συντηρητικό κυρίως για τα κρέατα. Το ίδιο έκαναν και οι Ρωμαίοι που προσέθεταν στον κόλιανδρο κύμινο και ξίδι. Όσο για τις θεραπευτικές του εφαρμογές, υπάρχει πλήθος αναφορών ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη. Για τις πληγές, για τον στρεπτόκοκκο, για τους πονοκεφάλους, τις αιμορροΐδες και ένα σωρό άλλες ασθένειες και τραύματα. Ο Διοσκουρίδης έγραφε ότι η συστηματική χρήση του κόλιανδρου ωφελεί τα μέγιστα στην ανδρική σεξουαλικότητα. Ακόμα και στο «Χίλιες και μία νύχτες» περιγράφεται η ιστορία ενός εμπόρου που μετά από 40 χρόνια ατεκνίας κατάφερε -με τη βοήθεια ενός κοκτέιλ που περιείχε κόλιανδρο- να αποκτήσει παιδιά. Ο Πλίνιος έγραφε ότι αν κάποιος υπέφερε από πονοκεφάλους και έβαζε το βράδυ κάτω από το μαξιλάρι του σπόρους κόλιανδρου, το πρωί θα ήταν περδίκι.
Έχει επιβεβαιωθεί πρόσφατα ότι ο κόλιανδρος, όπως και άλλα μπαχαρικά, έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός εναντίον της σαλμονέλας. Πειράματα που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αγχολυτικό. Οι σπόροι του φυτού μπορούν να χαμηλώσουν την χοληστερίνη, ενώ ο χυμός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εναντίον της ακμής.

Μοιάζει με το μαϊντανό αλλά έχει πιο έντονη, διαπεραστική γεύση. Είναι βότανο αναλγητικό, αφροδισιακό, αντισπασμωδικό, αντισηπτικό, λιποδιαλυτικό, αναζωογονητικό, βοηθάει για την καταπολέμηση του στρες και της ημικρανίας, των αρθριτικών και μυϊκών πόνων και του κρυολογήματος. Χρησιμοποιείται κυρίως σε διεργασίες που αφορούν την αγάπη και τον έρωτα. Επίσης, έχει προστατευτικές ιδιότητες και λέγεται ότι εξασφαλίζει αθανασία της ψυχής.
Χρησιμοποιήστε τον φρέσκο ή σε κόκκους στη μαγειρική ωμό ή μαγειρεμένο
ME THN ΛΟΥΙΖΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ..!
Την λατρεύουν οι γυναίκες αλλά κι εγώ την ...εκτιμώ!

http://www.medicalland.gr/wp-content/uploads/2015/08/louiza.jpgΈχει πανέμορφα μικρά άνθη σε λευκό, μοβ ή πράσινο χρώμα και υπέροχο άρωμα που θυμίζει λεμόνι.
Ο λόγος για τη λουίζα, ένα βότανο με ποικίλες φαρμακευτικές ιδιότητες, το οποίο, αν και έχουμε ταυτίσει με την ελληνική γη, στην πραγματικότητα κατάγεται από την Αμερική, ενώ στην Ευρώπη το έφεραν οι Ισπανοί τον 17ο αιώνα. Η λουίζα είναι γνωστή κυρίως για τη συμβολή της στο αδυνάτισμα και τη βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Πώς μας ωφελεί;
Θεωρείται βότανο εξαιρετικά αποτελεσματικό στο αδυνάτισμα, επειδή έχει την ιδιότητα να λιώνει το λίπος, ενώ παράλληλα καταπολεμά την κυτταρίτιδα.
Καταπραΰνει το στομάχι και το πεπτικό σύστημα, γι’ αυτό και ενδείκνυται σε περιπτώσεις δυσπεψίας, φουσκώματος, κολικού του στομάχου και εντερικών διαταραχών.
Έχει αντιπυρετική δράση, ενώ θεωρείται αποτελεσματικό σε περίπτωση διάρροιας ή αιμορραγίας.
Συγκαταλέγεται στα τονωτικά βότανα, αλλά ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να προσφέρει έναν ήρεμο ύπνο, διώχνοντας την ένταση και το στρες.
Συστήνεται σε περιπτώσεις κακοσμίας του στόματος.
Είναι γνωστό για τη διουρητική του δράση, γι’ αυτό και συνιστάται σε περιπτώσεις που ο οργανισμός έχει την τάση να δημιουργεί πέτρες στα νεφρά (νεφρολιθιάσεις).
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έγχυμα λουίζας για τον καθαρισμό του προσώπου μας.
Με τη μορφή ελαίου συμβάλλει στην επούλωση των πληγών.
Έχει παρατηρηθεί ότι ανακουφίζει από ημικρανίες, νευρικούς πόνους και πόνους στα αφτιά.
Χρησιμοποιείται για την αποτοξίνωση του οργανισμού.
Στην αγορά
Μπορούμε να προμηθευτούμε από κάποιο φυτώριο ή ακόμα και σουπερμάρκετ ένα γλαστράκι με λουίζα, έτσι ώστε να χρησιμοποιούμε φρέσκα τα φύλλα της. Εναλλακτικά, θα βρούμε το συγκεκριμένο βότανο και αποξηραμένο σε φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών ειδών (για να φτιάξουμε ρόφημα λουίζας), αλλά και σε μορφή αιθέριου ελαίου και βάμματος.
Αδυνατιστικό ρόφημα
Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, προσθέτουμε 1 κουταλάκι αποξηραμένη λουίζα ή 3-4 φύλλα φρέσκια λουίζα και αφήνουμε το μείγμα για 4-5΄. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και πίνουμε. Προσοχή, όμως! Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τού ότι όσο μεγαλύτερη ποσότητα καταναλώνουμε, τόσο γρηγορότερα θα αδυνατίσουμε. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα για περίοδο περίπου ενός μήνα. Κατόπιν, καλό είναι να διακόψουμε για ένα χρονικό διάστημα (περίπου 2 εβδομάδων) και να συνεχίσουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λουίζα σε μορφή βάμματος. Συστήνονται 30 σταγόνες (διαλυμένες σε ένα ποτήρι νερό), τρεις φορές την ημέρα.
Προσοχή!
Καλό είναι να αποφεύγουν τη λουίζα άνθρωποι με υπόταση, επειδή είναι διουρητική και ρίχνει την πίεση, καθώς και γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης και θηλασμού.



Η ΖΕΛΑΤΙΝΗ...
Η συνταγή θαύμα: Μπορεί να θεραπεύσει τους πόνους στις αρθρώσεις σας σε 7 μόλις μέρες!



Η μαγική συνταγή που θα θεραπεύσει τους πόνους στην μέση, στις αρθρώσεις και στα πόδια σε μόλις 7 ημέρες .Πριν από καιρό διάβασα τη συμβουλή ενός στρατιωτικού γιατρού σχετικά με το πώς να κρατήσετε τις αρθρώσεις σας σε καλή κατάσταση και ταυτόχρονα να εξαλειφθούν πολλά από τα προβλήματα που συνδέονται με αυτά. Έλεγξα για τον εαυτό μου, τους φίλους μου και ο ίδιος πεπεισμένος ότι αυτή η συνταγή ήταν πραγματικά – ένα θαύμα! Εάν έχετε προβλήματα με στις αρθρώσεις, την πλάτη, τα πόδια, ή το λαιμό, αυτή είναι η συνταγή για εσάς.
Η συνταγή έχει ως εξής:


– Σε Κάθε κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε 150 γρ βρώσιμη ζελατίνη (150γρ – για θεραπεία ενός μήνα. Το βράδυ, ρίξτε 5 γρ ζελατίνη (σε δύο επίπεδα κουταλάκια του γλυκού) και ένα τέταρτο φλιτζάνι κρύο (από το ψυγείο) νερό.
– Ανακινείστε και αφήστε το να σταθεί μέχρι το πρωί (εκτός ψυγείου).
– Η ζελατίνη θα διογκωθεί και θα μετατραπεί σε ζελέ τη διάρκεια της νύχτας.
– Το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι. Μπορείτε να προσθέσετε χυμό και να φτιάξετε ένα μείγμα μελιού με νερό ή να ανακατέψετε με γιαούρτι ή ξινή κρέμα. Ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο της αρεσκείας σας..


– Όσοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για πόνο στις αρθρώσεις, την πλάτη, τα πόδια, πόνο στη σπονδυλική στήλη, το λαιμό κλπ μετά από μια εβδομάδα παύουν να υφίστανται.-Η Διάρκεια της θεραπείας είναι ένας μήνας. Επαναλάβετε ξανά σε 6 μήνες. Αυτός είναι ένας τρόπος για την αποκατάσταση της «λίπανσης» των αρθρώσεων.
Γιατί είναι η ζελατίνη είναι τόσο ευεργετική για τις αρθρώσεις;
Ζελατίνη – ένα προϊόν ζωικής προέλευσης, που λαμβάνεται στο αποτέλεσμα της επεξεργασίας του συνδετικού ιστού των Μεγάλων κερασφόρων ζώων – τένοντες, οστά, χόνδρος, κολλαγόνο είναι στην πραγματικότητα στην πιο αγνή της μορφή. Έχει θετική επίδραση στην κατάσταση των εσωτερικών ινών και μικρών σκαφών.
Έχει δύο αμινοξέα: προλίνη και hidrosiprolin(υδροξυπρολίνη), οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στην ανάκαμψη του συνδετικού ιστού. Ζελατίνης σε θέση να αυξήσει την ανάπτυξη και την έκταση του συνδετικού ιστού, η οποία είναι πολύ σημαντική σε νοσούσες αρθρώσεις.*Η προλίνη (σύντμηση Pro ή P) είναι ένα α-αμινοξύ. Είναι ένα από τα πρωτεϊνογενετικά αμινοξέα και στο DNA κωδικοποιείται με τα κωδικόνια CCU, CCC, CCA, και CCG. Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να συνθέσει προλίνη από άλλες ενώσεις, άρα δεν είναι διατροφικός απαραίτητο αμινοξύ. Είναι το μοναδικό πρωτεϊνικό αμινοξύ το οποίο ενσωματώνει στο μόριό του μια δευτεροταγή αμίνη, δηλαδή το αμινικό άζωτο ενώνεται με δύο αλκυλομάδες (R1-N(H)-R2).
*Η υδροξυπρολίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο κολλαγόνο. Η απέκκριση της υδροξυπρολίνης στα ούρα είναι ένας χρήσιμος δείκτης του μεταβολισμού (αποδόμησης) του κολλαγόνου. Αντανακλά τον ρυθμό αποδόμησης των οστών και έτσι είναι μία καλή εξέταση για την παρακολούθηση της κατάστασης στη νόσο Paget.
Η ζελατίνη είναι ένα χρήσιμο προϊόν εξαιρετικής ποιότητας για τη βελτίωση της υγείας:
– Ενισχύει τις αρθρώσεις και καρδιακό μυ
– Βελτιώνει το μεταβολισμό
– Αυξάνει την πνευματική ικανότητα
– Διατηρεί τη κατάσταση του δέρματος υγιή
– Δίνει ελαστικότητα και την αντοχή των τενόντων και των συνδέσμων
– Εμποδίζει την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας
– Οδηγεί σε βελτίωση της ανάπτυξης και τη δομή των μαλλιών και των νυχιών (βλ σπιτικό σαμπουάν με ζελατίνη και μάσκα ζελατίνη για όλους τους τύπους μαλλιών)
– Αναντικατάστατο στη δυσπλασία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου