MAΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ Ε-MAIL

ΝΑ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ …ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ…ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΣΟΥΖΟΥΝ… ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ!
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ E-MAIL :
ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ….κι άλλων ευπέπτων…
 ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΑ:

ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ! ΑΠΟ ΤΟΥΣ 1000 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟΝ 1-3 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ….ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ. ..Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ…ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ…

Από το 1968 η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών το φωνάζει: Διαλέγουμε τους σπουδαστές μας… Περνάμε από τεστ τους υποψηφίους. Αν δεν έχουν τα φόντα δεν τους δεχόμαστε… Τους προσγειώνουμε! Δεν θέλουμε “πεταμένα λεφτά” χωρίς αντίκρυσμα και πικραμένους με τα πτυχία τους κρεμασμένα στο ντουβάρι.

Επι κεφαλής των σπουδών δημοσιογραφίας είναι ο κέρβερος και θρυλικός ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ένας από τους μεγαλύτερους ρεπόρτερ που γέννησε ποτέ ο τόπος αυτός.Αφού φαντασθείτε ακόμη και στον γιό του, Μάκη Βραχιολίδη γνωστό και πετυχημένο ήδη δημοσιογράφο και εκδότη άργησε να του δώσει το “δακτυλίδι”, το όβερ…, παρά το γεγονός ότι δούλευε δίπλα του, σπούδαζε κι ασκούνταν στη δημοσιογραφία από παιδί 12 ετών!

Έτσι απλά να το ξέρετε και να μην ονειροπολείτε άστοχα.Να μην έχετε αυταπάτες και φαντασιώσεις! Η δημοσιογραφία είναι δύσκολη ερωμένη. Μπορεί εσύ να της κάνεις γλυκά μάτια… Αλλά το θέμα είναι αν ΕΣΥ αρέσεις στη δημοσιογραφία.. Αλλιώτικα δεν σου κουνιέται!


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


Το εξώφυλλο των ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, απ΄όπου και το απόσπασμα που βλέπετε εδώ.
Eπειδή πολλοί μας ρωτάνε για τους όρους εγγραφής στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ σας δίνουμε τις αναγκαίες πληροφορίες. Συμπληρώστε αυτά που σας ζητούνται κι αμέσως μετά απολαύστε ένα κομβικό μάθημα-κλειδί στη δράση του δημοσιογράφου… Και μην ξεχνάτε ότι η δημοσιογραφία είναι επικοινωνία..Και εργαλείο στη δουλειά του δημοσιογράφου είναι σήμερα το τηλέφωνο.Πόσο καλά όμως ξέρει να το χρησιμοποιεί; Το μάθημα αποτελεί αποκλειστικότητα της Ε.Δ.Μ. και φυσικά δεν διδάσκεται πουθενά, σε κανένα Πανεπιστήμιο!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΚΑΙΑ!

Για να αρχίσετε τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ , ακλοθουθείστε τα πιο κάτω βήματα … Προηγουμένως όμως θα πρέπει να ταξιδέψετε προσεκτικά στις ιστοσελίδες www.pressliberty.wordpress.com ‘ηwww.pressbank.blogspot.com , όπου θα βρείτε-να ψάξετε, πληζ…– πλούσια κατατοπιστική πληροφόρηση, ώστε μόνοι σας να αντιληφθείτε ..αν κάνετε για τη δημοσιογραφία…

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Παρακαλώ, όπως με εγγράψετε στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Ονοματεπώνυμο:
Όνομα πατρός:
Έτος γεννήσεως: Διεύθυνση κατοικίας:.
.Πόλη. . .
Αριθμός Ταυτότητας:
Γραμματικές γνώσεις-σπουδές:.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
ΚΙΝΗΤΟ:.:……………….
e-mail:.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ………………………………………
Υπογραφή……………………………………………..
EΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ:
1)Γιατί θέλετε να γίνετε δημοσιογράφος;
2)Τι περισσότερο σας έλκει από τη δημοσιογραφία;
3)Έχετε δοκιμάσει άλλοτε να ασχοληθείτε με τον Τύπο;
4)Γράφετε και πώς ξέρετε ότι γράφετε καλά;
5)Σε ποιον ειδικά δημοσιογραφικό τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;

TO KΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Οι σπουδές είναι ταχύρυθμες και διαρκούν ένα έτος.Το κόστος τους ανέρχεται σε 500 ευρώ, καταβαλλόμενα σε 2 δόσεις ισόποσες ήτοι 250 ευρώ κατά την έναρξη των μαθημάτων κι η άλλη δόση μετά τη λήξη του πρώτου 6/μηνου.Τα ποσά κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ: Νο:271/748513-14
Ο σπουδαστής , από τη πρώτη μέρα ρίχνεται στο ρεπορτάζ της επικαιρότητας κι ανάλογα με τη δράση του αξιολογείται. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που παράγει, γίνονται παρατηρήσεις και δίδονται συγκεκεριμένες οδηγίες….που είναι τα πιο ουσιαστικά καίρια μαθήματα.
Ο σπουδαστής οφείλει από την αρχή να μας δηλώσει πόσον ελέυθερον χρόνο διαθέτει ημερησίως ή εβδομαδιαίως για την ενασχόλησή του με τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ « Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» , ώστε αυτά να κινηθουν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του .
Για τη διευκόλυνση των κινήσεων και επαφών του, εκδίδεται ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, όπότε απαιτείται η αποστολή φωτογραφίας του (κεφάλι) με e-mail. Στη διεύθυνση:pressbank10@gmail.com, ή pressliberty@gmail.com
Ταυτόχρονα με την έναρξη των μαθημάτων ο σπουδαστής οφείλει να μας αποστείλει μια σειρά προτάσεών του για θέματα που νομίζει ότι μπορεί να χειριστεί δημοσιογραφικά .. κι απαραιτήτως ενα -δύο δείγματα γραφής του –κείμενα- πάνω σε παλαιότερες εργασίες του, ή και τωρινές.
Με όλα αυτά τα προκαταρτικά η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ που έχει την ευθύνη των ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ θα oδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα για το περαιτέρω χειρισμό του σπουδαστή. Τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ δεν είναι κονσέρβα.,αλλά διαμορφώνονται ανάλογα με την προσωπικότητα και τις τάσεις του σπουδαστή. Δηλαδή ,αν σπουδαστής έχει τάση προς το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ ή το πολιτικό, δίνουμε έμφαση σ΄αυτά κι όχι π.χ. στο αθλητικό… που είναι ξένο προς τα ενδιαφέροντά του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διδαχθεί και τα άλλα είδη της δημοσιογραφίας. Με άλλα λόγια με το πρώτο μάθημα τον βάζουμε στο κλίμα της εξειδίκευσης, που είναι άλλωστε και το χαρακτηριστικό της σημερινής εποχής. Κι ασφαλώς καινοτομούμε διθνώς., όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί…
Φιλικά και καλό κουράγιο…
ΤΟΛΗΣ ΣΠΑΡΤΑΣ
Διευθυντής σπουδών
_______________________________

Στον ιστότοπο αυτό, έως στιγμής παρουσιάζουμε σκόρπια μερικά από τα scoop του θυελώδους ρεπόρτερ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ… Αλλά έχει κι άλλη πλευρά ο “αστροναύτης αυτός” του Τύπου. Λατρεύοντας με πάθος τη δημοσιογραφία και βλέποντας γύρω του οι συνάδελφοί του να έχουν μεσάνυχτα από πολλά, δημιούργησε την πρώτη σχολή Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ, στα 1968. Κάτι εντελώς φανταστικό για την εποχή εκείνη, μια και οι δημοσιογραφικές σχολές στα Πανεπιστήμια, ιδρύθηκαν κατά πολύ αργότερα.

Σχεδον ταυτόχρονα με τον Απ.Βραχ. βγήκε και ο Χρήστος Πασαλάρης με δική του αντίστοιχη σχολή ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ, η οποία όμως δεν φτούρησε… δεν προχώρησε.
Θα σας δώσουμε πιο κάτω ένα κεφάλαιο από τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ , που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, σχεδόν καταλυτικό και χρήσιμο όχι μόνο στους δημοσιογράφους αλλά και σε κάθε άνθρωπο. Αφορά την επικοινωνία μας με το τηλέφωνο ..
Απ΄ό,τι ξέρουμε αντίστοιχο κείμενο δεν υπάρχει πουθενά. Είναι πρωτότυπο, μοναδικό κι αποκαλυπτικό και προ παντός διδακτικό.
Δείτε το ολόκληρο το καταλυτικό ΜΑΘΗΜΑ :  ( θα το βρείτε στο τέλος της σελίδα που σας συνδέουμε: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ http://pressliberty.wordpress.com/%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B1%CF%83/