Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ..ΓΡΙΠΗΣ ..ΔΕΛΤΙΟΝ ..ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ ΜΟΝΑΧΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ.


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων της γρίπης - Μεγαλώνει η λίστα αναμονής για ΜΕΘ
Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων της γρίπης - Μεγαλώνει η λίστα αναμονής για ΜΕΘ       
Στους 18 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την γρίπη, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Στο μεταξύ άλυτο παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας, παρά το γεγονός ότι μεγαλώνει ανησυχητικά η λίστα αναμονής.

Επιπλέον και σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 69 ασθενείς, που έχουν εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα πέντε είναι παιδιά. 



Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 113 ασθενείς, αριθμός που εντείνει τις ανησυχίες των ειδικών. Είναι ενδεικτικό ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς το κύμα της εποχικής γρίπης δεν έχει ακόμη κορυφωθεί. 

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ.. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΙΠΟΚΤΟΝΑ ΒΟΤΑΝΑ... ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ στην κουζίνα σας υπάρχει το φαρμακείο. Μάθετε να το χρησιμοποιείτε:

Ο δικός μας συνεργάτης ερασιτέχνης βοτανολόγος-ερευνητής μοναχός π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ που ποτέ δεν κόλλησε γρίπη αν και είναι 80 χρονών..... συνιστά υπεύθυνα::
Πίνετε άφθονους χυμούς με λεμόνια, γκρεϊπ φρουτ, πορτοκάλια και τσαγάκια. Δείτε μια σύντομη λίστα που ετοίμασε ειδικά για σας και μας... μόλις είδαμε την είδηση.

Ευκάλυπτος: Ισχυρό αντιμικροβιακό, αντιβιοτικό και αντιπυρετικό. Βοηθά στον πονόλαιμο, ενώ οι εισπνοές ατμών καταπραΰνουν το άσθμα και τις οξείες και χρόνιες βρογχίτιδες. 
Δεντρολίβανο: Αντιμικροβιακό, αντιπυρετικό, καταπολεμά τις βρογχίτιδες. 
Λεμόνι: Ιδανικό για το άσθμα και την καταρροή. 
Τζίντζερ: Αντιπυρετικό, απαλύνει τον βήχα, βοηθά στην αναπνευστική συμφόρηση, σταματά τη ναυτία, ενώ ανακουφίζει και από τους πόνους στις αρθρώσεις. 
Λεβάντα: Ηρεμιστική, αντιπυρετική, διώχνει τους πονοκεφάλους. 
Μέντα: Ισχυρό αντιβακτηριδιακό, αντιπυρετικό και αποτοξινωτικό.  
Μαντζουράνα: Ηρεμεί τον βήχα.
Τσάϊ του βουνού ή πράσινο τσάϊ... 
Ρηγανη,βασλικός,θυμάρι ,τίλιο, φύλλα λεμονιάς,μάραθος... 
Υπάρχουν και άλλα αντίδοτα. Ως προς τον ευκάληπτο... φύλλα του θα βρείτε στο δρόμο... Αν το τσάϊ δεν σας κολάει γευστικά ρίχνετε στο φλιτζάνι σας ένα κουταλάκι μέλι ΠΟΤΕ ΖΑΧΑΡΙ!.. Πολλά από αυτά υπάρχουν στην κουζίνα σας. 3-4 από αυτά μπορείτε να τα κάνετε μείγμα τσαγιού.. Το μείγμα είναι πιο αποτελεσματικό. Πως γίνεται το τσάϊ; Βάζετε σε ένα μπρίκι νερό και ρίχνετε μια δαχτυλιά από τα πιο πάνω βότανα..( εγώ βάζω ταυτόχρονα ίσαμε 4 είδη  Μόλις το νερό πάρει μία βράση, μόλις δηλαδή αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, κατεβάζετε το μπρίκι... το σκεπάζετε και το αφήνετε για 10 λεπτά. Μετά το σουρώνετε στο φλυτζάνι και το πίνετε ζεστό. Αν δεν είναι τόσο γευστικό όσο θα θέλατε , στίψτε μισό λεμόνι ή πορτοκάλι. ή ένα κουταλάκι μέλι με λίγη κανέλα (δυνατό συνδυασμός)   
Ποτέ μην πίνετε πάνω από 3 φορές τη μέρα. ΄Οχι τα βότανα δεν κάνουν παρενέργειες..Αλλά δεν χρειάζονται και υπερβολές.
Κάτι που παρέλειψα... Τρώτε πολλά καφτερά (πιπεριές, καγιέν, μπούκοβο, κουρκουμά..) Είναι φονικά όπλα κατά της γρίπης, του κρυολογήματος, του βήχα κ.λ.π. 
Να σας ευχηθώ περαστικά; ΄Οχι διότι με όλα αυτά τα υπέρ όπλα... αν τα συνηθίσετε η κυρά Γρίπη ποτέ δεν θα σας επισκεφθεί...  Θαρσείρε!

ΜΟΝΑΧΟΣ π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου