Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ...ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ!


ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΝΑΙ, ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟ 1951

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ... Μα εμείς σας το λέμε εδώ και 6 χρόνια:  ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ! ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΑΣ!

Το πιο κάτω κείμενο το βρήκαμε στο καλό ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.΄Ομως εμείς εδώ και έξι χρόνια έχουμε σταθερά  στην αριστερή στήλη της σελίδας αυτής ολόκληρο κατεβατό για την επιβίωσή σας κάτω από την εικόνα που ήδη βλέπετε αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν το διαβάζετε... ι Καθημερινές ανοησίες μόνον προσέχετε... Κί όμως:
ΒΙΩΝΟΥΜΕ τις παραμονές δραματικών εξελίξεων.Τα μηνύματα της επικαιρότητας μας προειδοποιούν. Οι προφήτες που γίνανε πια της μόδας, επίσης χτυπάνε καμπανάκι... Εμείς όμως εφησυχάζουμε, προσδοκώντας ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Το αύριο μας θα είναι εφιαλτικό. Θά τρώει η μάνα και στο παιδί της δεν θα δίνει μπουκιά.. Το μοντέλο της ευημερίας που στήσαμε- ή μας το στήσανε - είναι πλαστικό. Την έχουμε πατήσει ΟΛΟΙ μας!
Το μήνυμα μας στην αριστερή στήλη τα λέει όλα... αλλά δείτε και τι λέει σήμερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ! Κάντε αυτά που πρέπει για την επιβίωσή σας.
Ο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ είναι στο κατώφλι μας! Μακάρι να είστε από τους μερικούς που θα σωθούν.

 Το κείμενο πιο κάτω έχει αξία μόνο για 72 ώρες... Θα βρείτε πολλές μαλακίες... αλλά προσπεράστε το και μελετείστε το δικό μας  ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ..της αριστερής στήλης που δεν είναι ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ, αλλά επιβεβαιώνεται καθημερινά.

"1 Πως θα επιβιώνατε για 72 ώρες; Μετά από ένα καταστροφικό γεγονός µπορεί να χρειαστούν έως και 3 ηµέρες προτού επαναλειτουργήσουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες, συνεπώς καλό είναι να έχουµε έτοιµο ένα πλάνο 72 ωρών για να µπορούµε να επιβιώσουµε κάτω από τις συνθήκες αυτές Εσείς είστε προετοιµασµένοι; Μην περιµένετε ο κρατικός µηχανισµός να προνοήσει για εσάς Προετοιµαστείτε για να τα βγάλετε πέρα µόνοι σας. Το έγγραφο αυτό έχει µεταφραστεί από τον Σάββα Κωνσταντινίδη από το αντίστοιχο έγγραφο «72 hours.org του San Francisco Department of Emergency Management, όπου µπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και συµβουλές. Τα πνευµατικά δικαιώµατα του αγγλικού εγγράφου ανήκουν στο San Francisco Department of Emergency Management. 
Τα πνευµατικά δικαιώµατα της ελληνικής µετάφρασης προστατεύονται από το Creative Commons license. This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License. To view a copy of this license, visit http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/ or send a letter to Creative Commons, 444 Castro Street, Suite 900, Mountain View, California, 94041, USA. σελίδα 1 από 20
2 Περιεχόµενα Πως θα επιβιώνατε για 72 ώρες; Εσείς είστε προετοιµασµένοι; Περιεχόµενα Προτού συµβεί το γεγονός Βήµατα που πρέπει να λάβετε σε προετοιµασία: Τα σηµαντικά βήµατα για να έχετε ένα ασφαλές σπίτι: Κυριότερες προµήθειες έκτακτης ανάγκης Βασικά περιεχόµενα του Κιτ Εκτάκτου Ανάγκης Σπιτιού Προετοιµαστείτε για να επικοινωνείτε µετά το γεγονός Τρόφιµα Νερό Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας Να συµµετέχετε Συµβουλές και πληροφορίες για άτοµα µεγάλης ηλικίας και άτοµα µε αναπηρίες Συµβουλές για γονείς Συµβουλές για ιδιοκτήτες κατοικίδιων Όταν χτυπήσει η καταστροφή Σε οποιαδήποτε καταστροφή Πότε πρέπει να καλέσετε τις υπηρεσίες Εκτάκτου Ανάγκης Σε περίπτωση σεισµού Σε περίπτωση πυρκαγιάς Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινοµένων και πληµµύρας Σε περίπτωση Τσουνάµι Σε περίπτωση τροµοκρατικών επιθέσεων Σε περίπτωση µαζικής εκκένωσης Σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύµατος Σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας των µέσων µαζικής µεταφοράς Σε περίπτωση επιδηµίας / πανδηµίας Εξεύρεση καταφυγίου ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Φυλάτε τις πληροφορίες αυτές στη δική σας Προσωπική Τσάντα Εκτάκτου Ανάγκης. Μελετήστε προσεκτικά τον Οδηγό Επιβίωσης για 72 Ώρες για να προετοιµαστείτε εσείς και η οικογένεια σας για κάποιο καταστροφικό γεγονός Οδηγός χειρισµού Έκτακτων Ατυχών Περιστατικών Πρόνοιες για ενδεχόµενο απώλειας ή κλοπής πορτοφολιού / κινητού τηλέφωνο/ laptop-tablet / τσάντας / χαρτοφύλακα Πρόνοιες για ενδεχόµενο διάρρηξης της κατοικίας σας Πρόνοιες για ενδεχόµενο πυρκαγιάς στη κατοικία σας Πως να απεγκλωβιστείτε από ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται Πως να αντιµετωπίσετε δάγκωµα από φίδι Πως να αντιµετωπίσετε ηλεκτροφόρο καλώδιο Άλλες χρήσιµες επεξηγήσεις και παραποµπές ιαδικασία DROP, COVER and HOLD Πυροσβεστήρας τύπου ACB Οδηγός επιβίωσης του… σελίδα 2 από 20
3 Προτού συµβεί το γεγονός Βήµατα που πρέπει να ακολουθήσετε σε προετοιµασία: συγκεντρώστε ένα κιτ µε είδη αµέσου ανάγκης (δες Προµήθειες Πρώτης Ανάγκης) τηρείτε αντίγραφα σηµαντικών εγγράφων και πληροφοριών (διαβατήρια, ταυτότητες, πιστοποιητικά, διπλώµατα οδήγησης, συµβόλαια και τίτλους ακινήτων κλπ.) σε κάποια τοποθεσία εκτός του σπιτιού, όπως σε τραπεζική θυρίδα, σε συγγενικό σπίτι κλπ. Για να διευκολύνετε πιθανή χρήση διαδικασίας ασφαλιστικής αποζηµίωσης, συµπεριλάβετε και ένα έγγραφο απογράφης των πολυτίµων σας αντικειµένων µε φωτογραφίες και βίντεο. µάθετε πως να κλείνετε τις παροχές στο σπίτι σας: νερό, ηλεκτρικό, φυσικό αέριο κλπ (βλ. Παροχές). συζητήστε µε την οικογένεια και τους γείτονες σας πιθανές εναλλακτικές εξόδους κινδύνου από το σπίτι και από την γειτονιά σας, όπως κάποια κοντινή παιδική χαρά, πάρκο ή άλλο ανοικτό χώρο. Βεβαιωθείτε ότι η οικογένεια σας γνωρίζει για τουλάχιστον 2 διαφορετικές εξόδους κινδύνου. αποφασίστε για κάποιο σηµείο συνάντησης σε περίπτωση που αποχωριστείτε από την οικογένεια σας και δεν έχετε πρόσβαση στο σπίτι σας. Επιλέξτε 2 σηµεία, ένα κοντά στο σπίτι και ένα σηµείο πιο µακριά από τη γειτονιά σας, όπως σε κάποιο ανοικτό χώρο, πάρκο κλπ. εκτελέστε άσκηση ετοιµότητας σε υποθετικά σενάρια όπως τύπου DROP, COVER and HOLD τουλάχιστον κάθε έξι µήνες. πάντα έχετε κάποιο αυτοκίνητο µε τουλάχιστον µισό-γεµάτο ρεζερβουάρ. Τα σηµαντικά βήµατα για να έχετε ένα ασφαλές σπίτι: Βεβαιωθείτε ότι η οδός και αριθµός του σπιτιού σας εµφανίζονται ευκρινώς από το δρόµο, έτσι ώστε να µπορούν να σας εντοπίσουν συνεργεία εκτάκτου ανάγκης και ασθενοφόρα. εγκαταστήστε στο σπίτι σας τουλάχιστον έναν ανιχνευτή καπνού, µέσα σε κάθε υπνοδωµάτιο και ένα σε κάθε όροφο συνολικά, συµπεριλαµβανοµένου και του υπογείου. Εάν υπάρχουν διάδροµοι µεγαλύτεροι από 15µ χρησιµοποιήστε 2 ανιχνευτές. οκιµάζετε τους ανιχνευτές κάθε έξι µήνες και αντικαθιστάτε τις µπαταριές µια φορά το χρόνο. ιαθέτετε τουλάχιστον ένα πυροσβεστήρα τύπου ABC σε καθ όροφο του σπιτιού. Μάθετε πότε και πως τον χρησιµοποιείτε. Ελέγχετε την πίεση µια φορά το χρόνο και αναλόγως αναγοµώστε ή αντικαταστήστε τον. ιατηρείτε διαδρόµους και κλιµακοστάσια πάντοτε ελεύθερα από αντικείµενα, προς διευκόλυνση διαφυγής σε περίπτωση ανάγκης. Βεβαιωθείτε ότι τυχόν παράθυρα µε µεταλλικές µπάρες ασφαλείας, έχουν δυνατότητα ανοίγµατος σε περίπτωση ανάγκης. Βεβαιωθείτε ότι τυχόν ηλεκτρονικά συστήµατα και ψηλά τοποθετηµένα βαριά αντικείµενα διαθέτουν αντισεισµικά λουριά ασφαλείας και είναι καλά στερεωµένα µε αυτά στο τοίχο. Μετακινήστε βαριά αντικείµενα πιο χαµηλά αν µπορείτε, και τοποθετήστε στα ντουλαπάκια µάνταλα ασφαλείας (latches). Εάν έχετε επιτοίχιο θερµοσίφωνα βεβαιωθείτε ότι είναι καλά στερεωµένος και δεν υπάρχει κίνδυνος ανατροπής του σε περίπτωση σεισµού. Αποθηκεύστε τυχόν εύφλεκτα χηµικά και υλικά µακριά από εστίες φωτιάς και ασφαλίστε τα για να αποκλείσετε ενδεχόµενο να χυθούν. σελίδα 3 από 20


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου