Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Παλιά μου τέχνη κόσκινο ο Βαρθολομαίος ...

Το Φανάρι επιχειρεί να εκθέσει τον Ιερώνυμο με την απουσία στη Σύναξη των Ορθοδόξων

Με σαφή στόχο να «εκθέσει» τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος για την απόφασή του να μην λάβει μέρος στη...
ieronimos-vartholomaios


Με σαφή στόχο να «εκθέσει» τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος για την απόφασή του να μην λάβει μέρος στη Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών το Φανάρι ανακοίνωσε σήμερα την πραγματοποίηση της Σύναξης με ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Ιερώνυμο ρίχνοντας νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης.
Ούτε λίγο ούτε πολύ στην ανακοίνωσή του, που μοιάζει περισσότερο με απουσιολόγιο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο λέει «όλοι πλην Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος» αφου ναι μεν αναφέρει και την απουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας και του Μητροπολίτη Βαρσοβίας αλλά διευκρινίζει πως αυτές οι δύο απουσίες αφορούν λόγους υγείας, εν αντιθέσει με τον κ. Ιερώνυμο για τον οποίο απλά αρκείται να σχολιάσει πως δεν πάει στη Γενεύη για «προσωπικούς λόγους»!


Η κίνηση αυτή του Φαναρίου έρχεται σε απάντηση της ανακοινώσεως της προηγούμενης εβδομάδος από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σύμφωνα με την οποία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δε θα παραστεί στις εργασίες της Γενεύης, αλλά θα εκπροσωπηθεί από τους Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανό, Περιστερίου κ. Χρυσόστομο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Αναλυτικά:
Εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακοινούται ότι κατόπιν προσκλήσεως της Α. Θ. Παναγιότητος προς τους Μακαριωτάτους Προκαθημένους των κατά τόπους Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών πραγματοποιείται υπό την προεδρείαν Του Σύναξις αυτών εν τω εν Chambésy της Γενεύης Ορθοδόξω Κέντρω του Οικουμενικού Πατριαρχείου από 21ης έως 28ης τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου.
Εις την Σύναξιν ταύτην εδήλωσαν συμμετοχήν άπαντες οι Προκαθήμενοι αυτοπροσώπως πλην των Μακαριωτάτων Πατριάρχου Αντιοχείας κ. κ. Ιωάννου Ι’ και Μητροπολίτου Βαρσοβίας κ. κ. Σάββα, κωλυομένων εκ λόγων υγείας, και Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου διά προσωπικούς λόγους, οίτινες σύντρεις θα εκπροσωπηθούν υπό προς τούτο εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων.
Η εν λόγω Σύναξις θα ασχοληθή με θέματα σχετικά προς την προετοιμασίαν της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία απεφασίσθη όπως συγκληθή εντός του ενεστώτος έτους. Εις τα πλαίσια της Συνάξεως ταύτης θα τελεσθή την Κυριακήν, 24ην Ιανουαρίου, διορθόδοξος Θεία Λειτουργία εν τω Ιερώ Σταυροπηγιακώ Ναώ του Αποστόλου Παύλου, προεξάρχοντος του Παναγωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου τη συμμετοχή των Μακαριωτάτων Προκαθημένων.
Κατά τας εργασίας της Ιεράς ταύτης Συνάξεως την Αντιπροσωπείαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα αποτελέσουν οι Σεβ. Αρχιεπίσκο-πος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος μετά του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ, ενώ τον Παναγιώτατον θα συνοδεύουν ως σύμβουλοι Αυτού οι Σεβ. Μητροπολίται Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης και Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 18η Ιανουαρίου 2016
ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου