Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ... ΣΤΗΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΡΕ ΠΑΠΠΑ!

ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΕΠΟΠΤΗ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΣΡ-FCC!

Γράφει ο Κ.Π.
«Κύριε υπουργέ δεν είστε Υπουργός Βόρειας Κορέας, και δεν θα επιτρέψουμε σε κάθε υπουργό να το μετατρέπει σε χουντικό κοινοβούλιο. Θα είμαστε εδώ για να το υπερασπιστούμε(προς Παππά που διαμαρτύρεται)….
κάτσε κάτω, κάτσε κάτω ….να ντρέπεσαι άσχετε, μπλέκεις το κοινοβούλιο, κάτσε κάτω άσχετε, δεν θα τραμπουκίζεις εδώ. Ντροπή σου άσχετε, να κάτσεις κάτω, είσαι άσχετος κάτσε κάτω…κάτσε κάτω άσχετε» ΒΟΥΛΗ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

«Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα». Enoch Powell, Βρετανός πολιτικός



Είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς στη ρήση του Βρετανού πολιτικού η του Umberto Eco, «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση» η στα όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη βουλή εναντίον του Νίκου Παππά. Πιθανόν και λίγα να του είπε!

Με όλα όσα προσπαθεί να επιβάλει ο υπουργός επικρατείας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είναι να έχει υπό τον ελεγχό του τα ΜΜΕ. Άλλωστε αυτοί την επιθυμία έχουν όλες οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί. Με την τροπολογία λοιπόν που κατέθεσε απλά πάει να ελέγξει το χώρο με πλάγιο τρόπο μέσω της βουλής!

Βλέπετε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι οι τηλεοπτικές άδειες και η βιασύνη να δοθούν πάση θυσία, όπως και το «σύμφωνο συμβίωσης» που ψηφίστηκε. Αυτά είναι τα θέματα που ταλανίζουν τον λαό; Αλλά πρέπει να δείξουν οι πρώτη φορά αριστερά, ότι τηρούν τις «υποσχέσεις» τους!!! Το προσφυγικό, ασφαλιστικό, φορολογικό, αγροτικό, που συγκλονίζουν την Ελληνική κοινωνία είναι άνευ ….σημασίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  με ύπατο καναλάρχη όπως τον χαρακτηρίζει το «ποτάμι» θέλει να έχει υπό τον ελεγχό της το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο πιστεύοντας ότι θα …μακροημερεύσει. Αν ήθελε πραγματικά απόλυτη ελευθερία στην αδιοδότηση και την ελευθερία έκφρασης και κριτικής υπάρχουν δεκάδες, τρόποι, νόμοι, φορείς που διέπουν τους κανόνες ραδιοτηλεοπτικού παιχνιδιού, που αλλάζει συνεχώς το τοπίο από την συνεχή εξέλιξη στην ψηφιακή τεχνολογία.

Θα έλεγα λοιπόν στο κ. Παππά, εάν δεν θέλει να εφαρμόσει ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό μοντέλο αδιοδότησης και λειτουργίας ΜΜΕ, γνωρίζει αγγλικά, να διαβάσει και να εφαρμόσει το Αμερικάνικο FCC(Federal Communications Commissions) Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών κάτι αντίστοιχο με την Ελληνική ΕΕΤΤ( Εθνική Επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων. Με μία διαφορά. Το αντίστοιχο ΕΣΡ είναι υπηρεσία του FCC. Διαβάζοντας, θα μάθει λοιπόν πως χορηγούνται άδειες και λειτουργία στη Μέκκα του καπιταλισμού και νεοφυλελευθρισμού. Που υπάρχει απόλυτη ελευθερία. Όλες οι άλλες αποφάσεις είναι σαν τη γάτα που σκεπάζει τα «σκατά» της αλλά έρχονται αμέσως στην επιφάνεια.
Να δώσουμε 2-3 στοιχεία για το πώς λειτουργεί το FCC και σε άλλη ανάρτηση θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, σε μια καινοτόμο και ψηφιακή εποχή που αλλάζει τα καθημερινά δεδομένα.

Η FCC είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και την αδειοδότηση του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος(ραδιόφωνο-τηλεόραση) σε όλους τους τομείς. Αυτό περιλαμβάνει και την δημόσια ασφάλεια. Πέρα από ραδιόφωνο και τηλεόραση ελέγχει και όλες τις επικοινωνίες, σταθερές, κινητές και δορυφορικές, και προωθεί κατά την αδιοδότηση, μια ειδική επιτροπή την πρόσβαση του ραδιοιτηλεοπτικού φάσματος σε καινοτόμες χρήσεις της νέας τεχνολογίας.

Η FCC για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει άδεια για ραδιοτηλεοπτική συχνότητα, έχει δημιουργήσει ειδική φόρμα η οποία συμπληρώνεται ανάλογα με το είδος και την εμβέλεια του δικτύου. Τοπικής εθνικής εμβέλειας. Ακόμη καλωδιακής η δορυφορικής μετάδοσης. Η επιτροπή εξετάζει η απορρίπτει την αίτηση, σύμφωνα με τους νόμους και κανόνες που διέπουν τη λειτουργία μέσα από αυστηρό και συστηματικό έλεγχο.
Δεν υπάρχει περιορισμός αφού με σα από το φάσμα  της ευρυζωνικότητας και των ψηφιακών εφαρμογών παρέχουν την δυνατότητα απεριόριστης χρήσης του τοπίου και όχι αυτόν που θέλει να επιβάλλει ο υπουργός επικρατείας και να δώσει 4-5 άδειες. Σε μια άλλη ανάρτηση θα αναπτύξουμε τον τρόπο λειτουργίας και αδιοδότησης τηλεοπτικών αδειών.
Αλλά για το Νίκο Παππά, αν και νέο παιδί, άσχετος με το αντικείμενο, γέρασε πολύ γρήγορα στο χώρο, και τερειάζει η παροιμία: «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του».

Τις άδειες κε Παππά τις ρυθμίζει η αγορά ανάλογα με τη ζήτηση και όχι οι κυβερνήσεις και ο υπουργός. Όλα τα άλλα είναι φαρσοκωμωδία να εμπλέκεται η βουλή σε ένα θέμα που δεν έχει καμία τεχνική γνώση.

ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Με διάταξη νόμου θα καθοριστεί ο αριθμός των αδειών τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό ΕπικρατείαςΝίκο Παππά. Η τροπολογία κατατέθηκε...
σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και θα συζητηθεί σήμερα. Η κυβέρνηση σημειώνει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απαραίτητη προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σημειώνεται δε η αδυναμία συγκρότησης νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), μετά τη λήξη της θητείας των μελών του.
Επί της διάταξης νόμου που θα ορίζει τον αριθμό των αδειών θα αποφασίσει η Ολομέλειας της Βουλής. 

(ΦΙΜΟΤΡΟ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου