Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΟΡΕΣ
ΖΗΤΟΥΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΗΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας καθώς συνελήφθη από την Ασφάλεια, ο υποδιευθυντής του καταστήματος κατηγορούμενος για δωροδοκία...
σχετικά με υπόθεση χρηματοδότησης επιχείρησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο, υποψήφιο βουλευτή στην Αρκαδία (ήταν τελευταίος στη λίστα των υποψηφίων στις πρόσφατες εκλογές), υποδιευθυντή της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, ο οποίος πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ένα ποσό που φέρεται να είχε ζητήσει ως μίζα από επιχειρηματία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος σε συνάντηση που είχε με άλλο άτομο στην κρεαταγορά πήρε τα χρήματα και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του. Εκεί οι άνδρες της ασφάλειας βρήκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε συρτάρι στο γραφείο του τραπεζικού.

Η σύλληψη απο την ασφάλεια πραγματοποιήθηκε εντός της τράπεζας στις 3:30 το μεσημέρι προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό αναστάτωση, στους εργαζομένους της τράπεζας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα χρήματα, αποτελούν προϊόν εκβιασμού και δωροδοκίας και προέρχονται από υπόθεση χρηματοδότησης ΕΣΠΑ στην οποία θα μεσολαβούσε ο τραπεζικός υπάλληλος.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον πέντε υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και μια φοροτεχνικός, για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.

Τα παραπάνω άτομα δεν συνελήφθησαν λόγω μη ύπαρξης αυτοφώρου, ενώ επιπλέον εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμα ατόμου, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Για την δωροδοκία, εκτός από την αστυνομική έρευνα έχει διαταχθεί και εσωτερική έρευνα από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε βάρος του Γιάννη Ζαφειρόπουλου εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες για απάτες.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι τον διέγραψαν

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων συνεδρίασε και αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης να διαγράψει τον κ. Ζαφειρόπουλο από μέλος της.

Οπως ανακοίνωσαν, «ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος έπαψε να είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων, με απόφαση της Πολιτικής Κίνησης στην οποία ανήκει. Ταυτόχρονα τα αρμόδια όργανα συνεδριάζουν με θέμα την παύση συμμετοχής του σε κάθε λειτουργία του κόμματος».


Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση


Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πρόσφατη καταγγελία επιχειρηματία, σχετικά με αίτημα ένταξής του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. για φωτοβολταϊκά, που εκκρεμούσε από το έτος 2011, με χρηματοδοτούμενο ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, από την άνοιξη του 2014, σε επαφή που είχε αρχικά με έναν από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, του ζήτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβήσει για τη διεκπεραίωση της χρηματοδότησής του.
Στη συνέχεια ο καταγγέλλων παραπέμφθηκε διαδοχικά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους, οι οποίοι, κατά περίπτωση, του ζήτησαν και έλαβαν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεσολαβήσουν ομοίως για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.

Τελικά ένας από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, παρέπεμψε τον καταγγέλλοντα στον συλληφθέντα τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος για την μεσολάβησή του ζήτησε και έλαβε αρχικά 6.000 ευρώ, ενώ κατ’ απαίτησή του άλλα 4.000 ευρώ δόθηκαν στη φοροτεχνικό σύζυγό του, η οποία συστήθηκε ως δικηγόρος.

Περίπου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, ο τραπεζικός υπάλληλος απαίτησε την εκ νέου καταβολή χρημάτων και τελικά συμφώνησε να του δοθούν 3.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, χθες το πρωί σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αθήνας.
Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Πέμπτη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.(http://fimotro.blogspot.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου