Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ: ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ.. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΑΦΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ -1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΠΟΣΟ!!

Η απόφαση Αλεξιάδη


Με πρόσφατη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη επήλθαν αλλαγές στα στοιχεία των φορολογουμένων που θα δίνονται στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, δεν θα δημοσιοποιούνται πλέον ονόματα οφειλετών οι οποίοι έχουν πτωχεύσει ή έχουν αποβιώσει καθώς και όσων έχουν πετύχει με δικαστικές αποφάσεις αναστολή πληρωμής. 



Παράλληλα, δεν θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα οφειλετών των οποίων τα χρέη έχουν χαρακτηριστεί ως «ανεπίδεκτα είσπραξης». Επίσης, προβλέπεται ότι οι λίστες θα επικαιροποιούνται ανά τρίμηνο. Να σημειωθεί ότι εκτός από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους οι οφειλέτες του Δημοσίου βρίσκονται αντιμέτωποι και με άλλες κυρώσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, βρίσκονται αντιμέτωποι με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους (υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 50.000 ευρώ), προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής καθώς και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και κατασχέσεις. 

Το πιο διαδεδομένο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνουν οι εφορίες είναι η κατάσχεση εισοδημάτων στα χέρια τρίτων. Έτσι κατάσχονται υπόλοιπα καταθέσεων (ισχύει ακατάσχετο 1.250 ευρώ από έναν λογαριασμό), μισθοί και συντάξεις (ακατάσχετο 1.000 ευρώ) καθώς και εισόδημα από ενοίκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου