Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΑΓΡΟΤΙΚΑ"¨-ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ

Οι εξεγερμένοι αγρότες ξεφτιλίζουν τους ψευταράδες της Κυβέρνησης



Η «εμπρηστική» ανακοίνωση Αποστόλου

Περίπου δύο ώρες μετά τη ματαίωση των προγραμματισμένων εγκαινίων της έκθεσης Agrotica, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, με την οποία ρίχνει εκ νέου «λάδι στη φωτιά», αποδίδοντας σε προβοκάτσια όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και δεν του επέτρεψαν να... πλησιάσει, καν, στον εκθεσιακό χώρο. 

Η ανακοίνωσή του κ. Αποστόλου αναφέρει τα εξής:

«Μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουμε τώρα, δυστυχώς, μια κλιμάκωση της έντασης.



Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA, μιας γιορτής για την πόλη και τον αγροτικό κόσμο, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών.

Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς.











Η ανακοίνωση της HELEXPO

 Η ΔΕΘ-HELEXPO έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί επίσημα την αναβολή των εγκαινίων της «Agrotica 2016». 

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η ΔΕΘ-HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των
αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.


Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.

Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016.»

Η αγροτική κινητοποίηση


Περισσότεροι από 5.000 αγρότες της βορείου Ελλάδος κορύφωσαν το απόγευμα της Πέμπτης τις κινητοποιήσεις τους κατά του νέου ασφαλιστικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά οχήματα επί της Λεωφόρου Στρατού (από το ύψος της ΕΡΤ3 έως το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο) και κατέκλυσαν την Πλατεία της ΧΑΝΘ (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης) απέναντι από την κεντρική πύλη της ΔΕΘ, προκειμένου να αποτρέψουν την τέλεση των εγκαινίων της διεθνούς αγροτικής έκθεσης «Agrotica 2016» από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περισσότερα από 600 τρακτέρ βρίσκονταν από το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή που ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει στήσει το δικό της μπλόκο με κλούβες των ΜΑΤ. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου