Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

...ΕΥΝΟΗΤΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ... ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΖΟΥΤΖΕΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΣΚΕΡΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΗΜΟΝΕΊ... ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ;

Ν. Κοτζιάς: Αν πέσει ο φράχτης θα χάσουμε τον έλεγχο 
Γεύμα εργασίας είχε, στο Βερολίνο, ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμάγιερ, στην διάρκεια του οποίου ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε την ελληνική πρόταση για το προσφυγικό.
Nikos Kotzias 2013 cropped.jpg
Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και η ελληνική πρόταση για τη λειτουργία της Frontex.



...Αχ μωρέ Νικολάκη, μπορεί να είσαι μπολσεβίκος  αλλά δεν σε εγκατέλειψε το ελληνικό φιλότιμο!





Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Νίκος Κοτζιάς, ζήτησε από τον γερμανό υπουργό εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμάγερ 100 σκάφη της Frontex, τα οποία θα παραλαμβάνουν από τα ελληνικά hot spot εκείνους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για εγκριθεί η αίτησή τους για την χορήγηση ασύλου και όσους δεν είναι Σύροι ή Αφγανοί από εμπόλεμες ζώνες. Τα σκάφη της Frontex αυτούς που θα παραλαμβάνουν θα τους οδηγούν στην Τουρκία.

Ο έλληνας υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ή κοινές περιπολίες με την Τουρκία. Επίσης, ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο τόνισε, επίσης, ότι η Αθήνα δεν δέχεται αλλαγές συνθηκών.
Στη συνέχεια, ο υπουργός εξωτερικών ενημέρωσε τον Βάλτερ Στάϊνμάγερ ότι οι μισοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν στην χώρα μας δεν προέρχονται από τη Συρία, αλλά από την Αφρική και κυρίως από την Αλγερία και το Μαρόκο.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ξένα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων αναφορικά με την έξοδο της χώρας μας από την Σένγκεν, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι δεν διεπίστωσε τέτοια πρόθεση στο Βερολίνο. Μάλιστα τόνισε «κάθε περιορισμός της Σένγκεν ανησυχεί του Γερμανούς, όπως τους προκαλεί ανησυχία και το κλείσιμο των συνόρων από σκανδιναβικές χώρες».
Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση που έδωσε ο υπουργός εξωτερικών σχετικά με τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών για τον φράκτη στον Έβρο: «οι ακτιβιστές έχουν αιτήματα, αλλά η κυβέρνηση δεν τα υιοθετεί. Ο φράχτης δεν είναι αρνητικό γεγονός. Αν ανοίξει, θα χάσουμε κάθε έλεγχο στην Ελλάδα».
liberal.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου