Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

Ο ΚΑΤΑΞΙΩΜΈΝΟΣ ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ ΜΙΧΆΛΗΣ ΠΑΠΑΚΏΣΤΑΣ ΈΠΕΣΕ ΘΎΜΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΎ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΠΟΥ ΧΕΙΡΊΖΕΤΑΙ .

Καταδικάζουμε την πράξη εκφοβισμού , που συνέβη στον καταξιωμένο δικηγόρο Μιχάλη Παπακώστα , όπου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην οικία του , ως απειλή , για υπόθεση που χειρίζεται και έχει αναλάβει , αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γινόμαστε αποδέκτες τέτοιων συμβάντων , ούτε να γινόμαστε μάρτυρες εκ φοβισμού και θύματα βίας .
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ένωση Συντακτών Διαδικτύου: Παναγιώτα Βασιλοπούλου : 
Αξιωματούχος Δημοσιογράφος της ΕΣΔ


Ας βάλουμε μια τάξη με αποκλειστική του συνέντευξη στην Ένωση Συντακτών Διαδικτύου , όπου μήνυμα της συνέντευξης αυτής είναι να εξαλειφθεί το κοινωνικό φαινόμενο του σωματικού και συναισθηματικού εκβιασμού , αν επιτρέψουμε στη βία να βρει έδαφος και να μην την καταδικάζουμε όπου συμβαίνει , θα ζούμε σε μια κοινωνία φόβου.
Μετά Τιμής και υπολήψεως ,
Παναγιώτα Βασιλοπούλου: Αξιωματούχος Δημοσιογράφος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου

ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Αξιότιμε , κύριε Μιχάλη Παπακώστα , να ευχηθώ πρώτιστα περαστικά και να προβώ στην πρώτη ερώτηση , πότε συνέβη το συμβάν και πως είναι η κατάσταση της υγείας σας ;


Απάντηση 1: Μιχάλης Παπακώστας:
Το συμβάν συνέβη χθες 09/07/ 2017 και ώρα 21.35 ενώ εισήλθα στην οικία μου. Άγνωστος κατέβηκε από μοτοσυκλέτα και άρχισε να με γρονθοκοπεί . Η κατάσταση της υγείας μου είναι καλή τώρα παρά το σοκ και τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκα .
ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Είχατε πρωτύτερα δεχθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση κι άλλο δείγμα εκ φοβισμού ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2: Μιχάλης Παπακώστας :
Όχι δεν είχα δεχθεί άλλο δείγμα εκτός από μια συνάντηση που έγινε προ διμήνου όπου μου γνωστοποιήθηκαν ορισμένα γεγονότα κ τα οποία όφειλα να λάβω σοβαρά υπόψη.


ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Αμέσως καλέσατε το ΕΚΑΒ και προσκομιστήκατε στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο. Καταγράφηκε το συμβάν ,θέλοντας και μη ,στην Ελληνική Αστυνομία και προλάβατε να αντιδράστε με κάποιο τρόπο με κάποιο στοιχείο να κρατήσετε από την τόσα έτη πείρα σας ;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3: Μιχάλης Παπακώστας :
Κυνήγησα τον δράστη για αρκετά μέτρα κ μπόρεσα κ συγκράτησα τις πινακίδες της μοτοσυκλέτας που τον περίμενε ο συνεργός του. Μόνο όμως τα γράμματα διότι τα νούμερα ήταν κρυμμένα .

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Πρέπει να κατανοήσουμε πως εφόσον παρεμποδίζεται η δικαιοσύνη , έρχεται άλλος νόμος που παρεμποδίζει την κάθε πράξη αναίρεση της και η παραβίαση της δικαιοσύνης λύνεται πάλι με δικαιοσύνη . Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί πως πρέπει να μην αφήνουμε πεδίο σε τέτοια φαινόμενα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4: Μιχάλης Παπακώστας:
Αναμφίβολα πρόκειται για τραμπουκικό χτύπημα κατά της ίδιας της ελευθερίας του δικηγόρου και εν ευρεία έννοια της Δικαιοσύνης. Διότι όπου υπάρχει φόβος δεν υπάρχει Όμως δεν είμαι από τους ανθρώπους που φοβούνται.


ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Θα παρακολουθείτε το Ρεπορτάζ σας , διότι , ας σας αφήσουν να πράξετε το έργο σας , όπως και να μην γίνει η δικηγορία , ένα επάγγελμα ακόμα που θα επικρατεί η βία και ο εκ φοβισμός ή κάθε μορφή εγκληματικότητας . Είναι κάτι που κλείνοντας εδώ ,δεν ρώτησα ή μου διάφυγε να αναφέρω και θέλετε να προσθέσετε ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5: Μιχάλης Παπακώστας :
Θέλω να πω καταληκτικά ότι πράξεις βίας με σκοπό την παρεμπόδιση του έργου του δικηγόρου αλλά και εν ευρεία έννοια κάθε λειτουργού της Δικαιοσύνης, συνιστά πράξη κατά του ίδιου του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Όπου υπάρχει φόβος δεν υπάρχει ΔικαιοσύνηΘέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την αποδοχή της συνέντευξης , ώστε να περάσει το μήνυμα στο κοινό , πως το κάθε μόρφωμα΄ βίας , που σκοπός είναι να παρεμποδίζει το όποιο λειτούργημα , θα υπάρχει πάντα ο νόμος που θα προστατεύει την παρεμπόδιση του . Ως συμπέρασμα , η παραβίαση του νόμου , υπάρχει άλλος νόμος που θα μεριμνήσει για όποιο αδίκημα .


Συμπερασματικά Σχόλιο Μου : Κι ο Καζαντζάκης μας δίδαξε , και πρέπει να βαδίζουμε μ΄ αυτό , πως τον φόβο πρέπει να τον κοιτάμε κατάματα , να σκιαχτεί να φύγει.ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ένωση Συντακτών Διαδικτύου: Παναγιώτα Βασιλοπούλου : 
Αξιωματούχος Δημοσιογράφος της ΕΣΔ
1 σχόλιο: