Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016


Tsakalotos

Η πολιτική αστάθεια θα συνεχιστεί! Το λέει ο δεξιογέννητος και τώρα αριστερόφερνος Τσακαλώτος!


Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ανακοινώθηκε δια στόματος του υπουργού των Οικονομικών η πρόθεση της Ελληνικής κυβερνήσεως για ακόμα ένα συμβιβασμό με τους δανειστές, που αυτήν την φορά θα αφορά στο ασφαλιστικό.
Την ίδια ώρα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, μέσω του ανταποκριτή της στην Αθήνα,
μεταφέρει την δυσαρέσκεια που υπάρχει στους κόλπους της Ε.Ε. σε βάρος της χώρας μας σχετικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την φύλαξη των συνόρων μας. Μάλιστα έχουν αρχίσει τα σενάρια στον δυτικό Τύπο που αφορούν στην προσωρινή ή στην μόνιμη έξοδο της Ελλάδος από την Συνθήκη του Schengen. Η νέα απειλή των δυτικών ακούει στο όνομα Schexit και οι Έλληνες άρχισαν να τρέμουν, όπως όταν πριν λίγους μήνες άκουγαν για την GRexit. Είναι πασιφανές πως όλη αυτή η «φιλολογία» περί της φύλαξης των συνόρων αποσκοπεί στην καθιέρωση της Frontex ως «φύλακα» της Ελληνικής επικράτειας. Ήδη έχει προχωρήσει από την πλευρά των Ευρωπαίων το σχέδιο της συν-διαχείρισης του Αιγαίου από την Frontex και την Τουρκία.

Στην Ελλάδα καταφθάνουν σταδιακά οι απεσταλμένοι των δανειστών με εντεταλμένη υπηρεσία να να ασχοληθούν και να διευθετήσουν εκτός από το ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών, τις αλλαγές στην φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, την πρόσθετη περικοπή των αμυντικών δαπανών (βασίζεται στην προδοτική συμφωνία του Αυγούστου), τις παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, το επόμενο βήμα των ρυθμίσεων που αφορούν στα «κόκκινα» δάνεια, τις αποκρατικοποιήσεις, την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, καθώς και την υλοποίηση μέτρων που απαιτεί ο ΟΟΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου