Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΝΑ ΡΕ ΜΙΑ... ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ .. ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΤΥΧΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Σ΄ΑΥΤΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!

DENMARK MIGRANTS

Δανία: Με νόμο του κράτους η κατάσχεση των τιμαλφών όσων αιτούνται άσυλο

Το κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε σήμερα, Τρίτη, το νομοσχέδιο που επιτρέπει την κατάσχεση των μετρητών και πολύτιμων αντικειμένων που έχουν στην κατοχή τους οι αιτούντες άσυλο οι οποίοι καταφτάνουν στη χώρα.
Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου δηλώνουν ότι πλέον οι πρόσφυγες εξομοιώνονται με τους άνεργους Δανούς οι οποίοι πρέπει να πωλούν περιουσιακά στοιχεία τους από ένα ύψος και επάνω εάν θέλουν να διεκδικήσουν κοινωνικά επιδόματα

Financial Times: Η Κύπρος «διαβαίνει το χάσμα» για την επίλυση του Κυπριακού

DEFAULT

Αισιοδοξία όσον αφορά στις εξελίξεις προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού χαρακτηρίζει δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «Cyprus: Crossing the divide» (Κύπρος: Διαβαίνοντας το χάσμα).
«Τώρα, μετά από πάνω από μισό αιώνα κατά τον οποίον Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έχουν ζήσει σε σχεδόν απόλυτο διαχωρισμό...ένα διαφορετικό πνεύμα βρίσκεται στον αέρα» σημειώνεται, με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων οκτώ μηνών. Όπως σημειώνεται, αξιωματούχοι τόσο από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ, όσο και τοπικοί πολιτικοί ηγέτες δείχνουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

ΧΑΒΑΛΕΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΒΟΥΛΗ

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΕΙΣ ΤΟ ΥΔΩΡ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΒΟΥΛΗ-Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ... 

Αντί άλλων από την άνοστη συνεδρίαση σας δίνουμε πλουσιότατα στιγμιότυπα απο τους πρωταγωνιστες, όπως της κατέγραψε ο φακός της huffingtonpost.gr
Εν αντιθέσει με προηγούμενες συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής σε αυτή της Τρίτης της 26ης Ιανουαρίου για το Ασφαλιστικό τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι λιγότερο αστεία με τους βουλευτές να δείχνουν περισσότερο συγκεντρωμένοι. Στα παρακάτω καρέ ξεχωρίζουν η επίσημη πρώτη στη Βουλή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ως προέδρου της ΝΔ, το βλέμμα του πρωθυπουργού, οι σημειώσεις Κατρούγκαλου, το μήνυμα που έδειχνε σε συναδέλφους του ο κ. Χαρίτσης και οι εκφράσεις Τσακαλώτου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

VILLAGE GREECE

Ελληνοαλβανικά σύνορα: Εκεί που οι ακρίτες μας οχυρώνουν τα σπίτια τους και φοβούνται να βγουν έξω μόλις πέσει ο ήλιος

Σιδερένια κιγκλιδώματα στις πόρτες και στα παράθυρα, αγκαθωτά συρματοπλέγματα στις ταράτσες και τους κήπους, σπίτια που όταν τα αντικρίζεις θυμίζουν φυλακή. Αυτή είναι η εικόνα, που αποτυπώνει την ανησυχία των κατοίκων στα χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου, στο Πωγώνι των Ιωαννίνων.
apollo

ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!
Στο πλαίσιο συστηματικής ανασκαφικής έρευνας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων που διεξάγεται στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας, υπό τη διεύθυνση της επίτιμης Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Βάννας Νινιού-Κινδελή, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, ήρθε στο φως μοναδικό για τον τόπο εύρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου