Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ...ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Ο ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΟΣ "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ- 
Ο γερμανικός Τύπος εξακολουθεί να έχει στραμμένο το βλέμμα του στην Ελλάδα, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει το προεκλογικό πολιτικό τοπίο, τη δυναμική των κομμάτων και τις διαθέσεις των ψηφοφόρων.
«Ο αποτυχημένος επαναστάτης ανεβάζει ρυθμούς», σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στην ηλεκτρονική της έκδοση με αφορμή το άνοιγμα της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού. «Ο Αλέξης Τσίπρας εισέρχεται στην προεκλογική μάχη και θέλει να κάνει τους Έλληνες να ξεχάσουν τους επτά χαοτικούς μήνες της διακυβέρνησής του. Ο κόκκινος επαναστάτης ξεθώριασε αρκετά, ωστόσο αυτό δεν μειώνει τις πιθανότητές του», αναφέρει χαρακτηριστικά  η εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

Όπως παρατηρεί ο αρθρογράφος, «ο Τσίπρας παραμένει για πολλούς Έλληνες ο συμπαθής νέος που τουλάχιστον προσπάθησε να παλέψει με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Είναι κατά πολύ δημοφιλέστερος του βασικού του αντιπάλου, του προσωρινού προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Ωστόσο, το πολιτικό κόστος της υπογραφής στο τρίτο πρόγραμμα λιτότητας είναι υψηλό. Το ένα τέταρτο του κόμματος αποχώρησε».
Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt αναφέρεται στο ισχνό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Όπως επισημαίνει, «ο πρώην πρωθυπουργός προηγείται μεν ακόμη στις δημοσκοπήσεις των ανταγωνιστών του από τη Ν.Δ. Μόνο που το προβάδισμα μίκρυνε πολύ. Η ριζοσπαστική αριστερά προηγείται μόλις κατά 2%, το πολύ 3%. Αυτό δεν είναι προβάδισμα πάνω στο οποίο θα μπορούσε να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Η εφημερίδα του Βερολίνου σχολιάζει πως «ο Τσίπρας έκανε τη μεταβολή. Τώρα έρχεται η εκδίκηση. Οι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του».
«Το ερώτημα τώρα είναι με ποιον θέλει (σ.σ. ο Τσίπρας) να σχηματίσει συνασπισμό», εκτιμά ο αναλυτής της Die Welt, υπογραμμίζοντας ότι «ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει στις εκλογές, δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος. Μάλλον μία νίκη δεν αρκεί ούτε καν για δικομματικό συνασπισμό, εκτιμούν Έλληνες παρατηρητές. Η χώρα χρειάζεται προφανώς έναν τρικομματικό συνασπισμό».
Η Tageszeitung του Βερολίνου αναφέρεται στις ευρείες ανακατατάξεις του ελληνικού πολιτικού σκηνικού, εστιάζοντας κυρίως στον ευρύ κατακερματισμό της αριστεράς και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα του Βερολίνου επιγράφει το δημοσίευμά της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η νέα ασάφεια της ελληνικής αριστεράς».
«Σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου δημιουργούνται νέοι συνασπισμοί, την ώρα που παλαιοί καταρρέουν. Έτσι, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας και επισήμως την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα την υποψηφιότητά της ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα, που αποσχίσθηκε εξ αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει η εφημερίδα.
Πηγή: Deutsche Welle

1 σχόλιο:

  1. Κάτι, κάτι λίγω απο τά γραφωμενά σου, ¨αν τά καλοπροσέξει κανίς, ¨εχουν κάπεια βάση,
    'εσή πάντος γέινε λίγω πειό συντιρειτικός, ( Γνωρίζοντά'σε, δέν τό βλέπω εϋκολω, ).
    Τ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή