Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙ...

Αναζητούνται οι φετινοί … δικαιούχοι του βραβείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά!

Το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά που διοργανώνεται από τα βραβεία Europa Nostra εγκαινιάστηκε το 2002 και αποτελεί το πλέον περίοπτο βραβείο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κάθε χρόνο, τιμά τα σημαντικότερα επιτεύγματα στον τομέα αυτό από όλη την Ευρώπη. Αναγνωρίζει την αριστεία και την αφοσίωση αρχιτεκτόνων, βιοτεχνών, εμπειρογνωμόνων, εθελοντών, σχολείων, τοπικών κοινοτήτων, άλλων κατόχων στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των μέσων ενημέρωσης. Με τον τρόπο αυτό προωθεί τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Κάθε χρόνο, το βραβείο τιμά έως και 30 σημαντικές πρωτοβουλίες και έργα πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη σε τέσσερις κατηγορίες. Έως επτά πρωτοβουλίες επιλέγονται για την απονομή του Μεγάλου Βραβείου και, φέτος, θα λάβουν 10.000 ευρώ έκαστη. Μια θα λάβει το Βραβείο Προτίμησης του Κοινού.
Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα«Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις επιλέξιμες χώρες για το βραβείο της ΕΕ συγκαταλέγεται και η Ελλάδα! Το 2015 η Ελλάδα κατέκτησε τρία βραβεία για έργα στην Σύρο, την Κρήτη και την Χίο.
Καταθέστε το σχέδιό σας και μοιραστείτε την επιτυχία σας!
Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το βραβείο εδώ
Ευρωπαϊκό Βραβείο για γυναίκες επιχειρηματίες που καινοτομούν!
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει για τρίτη φορά το Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών της ΕΕ για να επιβραβεύσει τρεις γυναίκες που έχουν επιτύχει εξαιρετικές καινοτομίες και τις έχουν διαθέσει στην αγορά. Το Βραβείο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη για περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες και θέλει να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με ποσοστό 24%, η Ελλάδα κατέχει την υψηλότερη θέση πανευρωπαϊκά γυναικών επιχειρηματιών στο σύνολο του ενεργού εργατικού δυναμικού.[1]
Το πρώτο βραβείο συνοδεύεται από ποσό ύψους 100.000 ευρώ, το δεύτερο από 50.000 ευρώ και το τρίτο από 30.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλες τις γυναίκες που κατοικούν στην ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες, οι οποίες έχουν ιδρύσει ή είναι συνιδρυτές μιας εταιρείας σε οποιοδήποτε τομέα και οι οποίες έχουν λάβει κάποια στιγμή της σταδιοδρομίας τους χρηματοδότηση της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία.
Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης λήγει στις 20 Οκτωβρίου 2015. Κριτική επιτροπή υψηλού επιπέδου θα αξιολογήσει και θα επιλέξει τις τρεις νικήτριες που θα ανακοινωθούν το 2016.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου