Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΘΑΡΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ..ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ!

Ιταλός πολιτικός: «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει την ατζέντα της οικονομίας στην Ευρώπη»... ( Τι λε ρε παιδί...)

ellasΑπό ότι διαφαίνεται αλλάζει το πολιτικό «σκηνικό» στην Ευρώπη λόγω των ελληνικών πολιτικών εξελίξεων  , σύμφωνα με Ιταλούς πολιτικούς  μιας...

Από ότι διαφαίνεται αλλάζει το πολιτικό «σκηνικό» στην Ευρώπη λόγω των ελληνικών πολιτικών εξελίξεων  , σύμφωνα με Ιταλούς πολιτικούς  μιας και η δική τους χώρα ευρίσκεται στο  «στόχαστρο»  του Βερολίνου.
Ο  ηγέτης του ιταλικού κόμματος « Αριστερά. Οικολογία. Ελευθερία» Νίκι Βέντολα είπε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή αρχίζει να αλλάζει χάρη στον Α.Τσίπρα . Επίσης ο  Jeremy Corbin και ο Pablo Iglesias, που εκπροσωπούν τα αριστερά κόμματα στην Βρετανία και Ισπανία, εξέφρασαν την ίδια άποψη , αναφέρουν πολλά διεθνή  δημοσιεύματα.

Η νίκη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα, θα συμβάλει στην αναζωογόνηση των ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων , αψηφώντας τις «καθοδηγούμενες» πολιτικές λιτότητας, δήλωσε ο ηγέτης του ιταλικού κόμματος « Αριστερά. Οικολογία. Ελευθερία»,  Νίκι Βέντολα.
Στην Ελλάδα, χθες  Κυριακή πραγματοποιήθηκαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με το 95% των καταμετρημένων αποτελεσμάτων , ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζουν το  35,47% (145 έδρες), το κεντροδεξιό κόμμα «Νέα Δημοκρατία» το  28,07% των ψήφων (75 έδρες). Στην τρίτη θέση βρίσκεται το  ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα  «Χρυσή Αυγή», το οποίο κέρδισε 6,98% των ψήφων και 18 έδρες, ενώ ι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» (ΑΝΕΛ) εισήλθαν στην κυβέρνηση  με 3,69% των ψήφων και  δέκα έδρες.
«Αυτή είναι μια νίκη της αριστεράς, η οποία μετασχηματίζει την Ευρώπη  αμφισβητώντας άμεσα τις πολιτικές της λιτότητας»,  δήλωσε ο  Βέντολα  στην εφημερίδα La Repubblica, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών.
Ερωτηθείς ο ίδιος  αν πιστεύει ότι η αναγέννηση της Αριστεράς στην Ευρώπη θα ξεκινήσει με τον Α. Τσίπρα , ο Ιταλός ς πολιτικός είπε: «Φυσικά η Αριστερή κυβέρνηση που εμμένει στην πορεία  της και δεν ψάχνει για εύκολους  πολιτικούς τρόπους διακυβέρνησης ,  μπορεί να βοηθήσει στην αναβίωση των αριστερών κομμάτων στην Ευρώπη. Και ο Τσίπρας έχει αυτή την ποιότητα».
Σύμφωνα με Βέντολα, η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή αρχίζει  αλλάζει χάρη και σε πολιτικούς όπως ο Jeremy Corbyn στο Ηνωμένο Βασίλειο ( ηγέτης του Εργατικού Κόμματος) και του Pablo Iglesias (Ισπανός  ηγέτης του αριστερού  κινήματος «Podemos»).
Σε ανάλυση από  την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr, οι  πολιτικές τάσεις  στην Ευρώπη έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που μένει είναι οι λαοί και τα προβλήματα τους.
Το ζήτημα  όμως  είναι ότι το Βερολίνο «πιέζει» τόσο πολύ την κατάσταση για να κυριαρχήσει στην ΕΕ που θεωρούμε ότι θα αναβιώσει την εποχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Τα ίδια «λάθη» και εγκλήματα από τους Γερμανούς εδώ 80 χρόνια χωρίς να  έχουν διδαχθεί ΤΙΠΟΤΕ από τον παρελθόν τους.


πηγή: http://www.pentapostagma.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου