Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

MIA ΛΑΜΠΡΗ ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ…ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΝΤΑΣΑΚΙ!

ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ...


Ελένη Αντωνιάδου: Η Ελληνίδα επιστήμονας που κατέχει μια θέση στη λίστα των 30 καλύτερων νέων του Forbes


Ελένη Αντωνιάδου: Η Ελληνίδα επιστήμονας που κατέχει μια θέση στη λίστα των 30 καλύτερων νέων του Forbes
Είναι μόλις 27 ετών, με όραμα να αλλάξει την Ιατρική και το όνομά της φιγουράρει στην λίστα του Forbes των προσωπικοτήτων κάτω των 30 ετών, που καινοτόμησαν στον τομέα της Υγείας.Η Ελένη Αντωνιάδου είναι η συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα. «Φτιάχνει» ανθρώπινα όργανα από βιοϋλικά και βιοκύτταρα και το 2012 επελέγη μέσα από 1.200 φοιτητές να φοιτήσει στη NASA Αcademy και σήμερα εκπονεί (έχοντας εννέα υποτροφίες!) τη διατριβή της στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.
https://i2.wp.com/www.xblog.gr/wp-content/uploads/2013/07/eleni-antoniadou-nasa.jpg
Το Forbes γράφει για αυτήν: «Η Ελένη κυνηγά ένα από τα «ιερά δισκοπότηρα» της βιοτεχνολογίας, την ιδέα της δημιουργίας οργάνων στο εργαστήριο, τα οποία θα μπορέσουν να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς που τα χρειάζονται».
Το 2013 αναδείχθηκε σε «Γυναίκα της χρονιάς» από την κριτική επιτροπή της βρετανικής διοργάνωσης «FDM Everywoman in Technology Awards».
https://i2.wp.com/i.huffpost.com/gen/2943076/images/o-ELENI-ANTONIADOU-facebook.jpg
«Η Transplants Without Donors στοχεύει στη δημιουργία ερευνητικών εργαλείων για την ανάπλαση τεχνητών οργάνων και τη μετάφραση αυτών από την πειραματική έρευνα στην κλινική πράξη ως εναλλακτική θεραπεία στις μεταμοσχεύσεις», εξηγεί η ίδια και τονίζει: «Η μακροχρόνια φύση των αναγκαίων κλινικών δοκιμών, όμως, καθώς και οι στρεβλώσεις του νομοθετικού πλαισίου για τη χρήση των προϊόντων αναγεννητικής ιατρικής δυσχεραίνουν τον ρυθμό των ερευνών μας. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξη για την καρποφόρα εξέλιξη μέσα στην επόμενη δεκαετία».
Αν και είναι μόλις 27 ετών, το χρονικό της ερευνητικής της πορείας περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά απαιτητικά επιστημονικά πεδία. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πάνω στην Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, συνέχισε κάνοντας μεταπτυχιακά, μεταξύ άλλων, στα αντικείμενα τις Βιομηχανικής και της Νανοτεχνολογίας, ενώ σήμερα ολοκληρώνει τα διδακτορικά της στην Αναγεννητική Ιατρική και στην Ανάπλαση Τεχνητών Οργάνων στην Αγγλία και την Αμερική.
https://i1.wp.com/images.huffingtonpost.com/2013-06-04-EleniAntoniadouNASAMarsCuriosityRover.png
Γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή την Οξυά, Ιωαννίνων και το Λιπαρό Πέλλας. Ξεκίνησε τις προπτυχιακές σπουδές της στην Ελλάδα, με αντικείμενο την «Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
https://i2.wp.com/specials-images.forbesimg.com/imageserve/4b34d75f2e1c50b1380be42994377cb6/0x600.jpg
https://i2.wp.com/air.news.gr/cov/el/eleni4.JPG_2013_4_21_17_38_2.jpg_b.jpg
https://i0.wp.com/radio-lehovo.gr/wp-content/uploads/2013/06/adoniadou-eleni-2.jpg
http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου