Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙ-ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΛΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Παπαδημούλης: Aπαράδεκτος ο Ντάισελμπλουμ - Δεν θέλει συμμετοχή της Ευρωβουλής στο ελληνικό πρόγραμμα

Σφοδρή κριτική εναντίον του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ άσκησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπροσώπου του κ. Ντάισελμπλουμ, με την οποία αρνείται την ενεργό συμμετοχή που ζητά το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία εφαρμογής της συμφωνίας για την Ελλάδα.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ προτιμά τη συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup αντί της διαφάνειας και της δημοκρατικής λογοδοσίας που διεκδικεί το Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.
Και σημείωσε: «Η σπουδή του εκπροσώπου του κ. Ντάισελμπλουμ να αρνηθεί την ενεργό συμμετοχή που ζητά το Ευρωκοινοβούλιο στην εποπτεία της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και μάλιστα με αμφισβητούμενα νομικά επιχειρήματα, είναι απαράδεκτη και προκλητική».
«Ο λόγος», σύμφωνα με τον Δημ. Παπαδημούλη, «είναι προφανής, καθώς ο Γ. Ντάισελμπλουμ θέλει να αποφύγει τον κριτικό έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου για τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών μονομερής λιτότητας«.
«Το Ευρωκοινοβούλιο της μεγάλη του πλειοψηφία, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων από τις αρχές Σεπτεμβρίου την οποία και ανέπτυξε σήμερα ο πρόεδρός του κ. Σουλτς στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, θα επιμείνει στην διεκδίκηση ενός ουσιαστικού ρόλου στον έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα και θα το πετύχει. Ήδη, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιουνκέρ αναζητείται και η κατάλληλη νομική βάση», καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου