Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΤΑ ΨΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΟΥΓΓΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ... Ο ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ -GIPSI) ΡΙΧΕΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ...

Ο Ευρωπαίος επίτροπος είπε πως το ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής ταυτότηταςΣκληρή απάντηση στα σχόλια του Ούγγρου...
πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν ο οποίος ανέφερε την Πέμπτη πως  εισροή προσφύγων στην Ευρώπη «απειλεί τις χριστιανικές ρίζες της ηπείρου», έδωσε ο  Πιερ Μοσκοβισί.



Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων διεμήνυσε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να αντιδράσει απέναντι στο κύμα μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την Αφρική με εθνικισμό επειδή, όπως τόνισε, «το ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής ταυτότητας».

«Η απάντηση μας πρέπει να αντιστοιχεί με την ιστορία μας και τις αξίες μας, με ό,τι αντιπροσωπεύει η Ευρώπη», τόνισε ο Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας πως «το να είσαι Ευρωπαίος σημαίνει να νοιάζεσαι για την ανθρωπότητα και να ενδιαφέρεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Αν κοιτάξετε την οικονομία, δεν βλέπω καμία αντίφαση. Κάποιες χώρες, όπως η Γερμανία έχουν οικονομικές ανάγκες για μετανάστευση», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Όταν ο κόσμος και η Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τέτοιο δράμα, η απάντηση δεν πρέπει ποτέ να είναι εθνικιστική. Ποτέ να μην κλείσουμε τα σύνορα, ποτέ να μην αποκηρύξουμε τις αξίες μας. Ποτέ».

Σημειώνεται πως σε άρθρο γνώμης για την γερμανική εφημερίδα Frankfurt Allgemeine Zeitung, ο Ορμπάν ανέφερε πως οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται σε δυσαρμονία με την πλειοψηφία των κυβερνήσεων σχετικά με την προσφυγική κρίση.

«Ο κ. Ορμπάν μίλησε για την χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης. Είναι αμφισβητήσιμο πως υπάρχει μόνο μία χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης. Δεν το χα σκεφτεί ποτέ αυτό. Αλλά ακόμη και αν το σκεφτείς, στις χριστιανικές αξίες, ή στις ιουδαιοχριστιανικές αξίες το να βοηθάς εκείνους που υποφέρουν είναι μέρος αυτών των αξιών», σχολίασε ο Μοσκοβισί.

«Η στάση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η συμπεριφορά της σε αυτή την κρίση αξίζει μεγάλο σεβασμό, αν όχι θαυμασμό», πρόσθεσε σχετικά με την απόφαση της Γερμανίας να δεχτεί πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου