Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ...ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΙ!

Σταύρος Θεοδωράκης: από τους πιο μάχιμους. Υπηρέτησε στο Διδιμότειχο, απ'όπου πήρε και το απολλυτήριο στρατού. 
Μέσα σε όλα τα άλλα πρέπει να γνωρίζουμε αν έχουμε να κάνουμε με πολιτκούς που υπηρέτησαν κανονικά τη θητεία τους ή αν είναι λουφαδόροι! Δείτε λοιπόν...

 
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Τσίπρας ο...λουφαδόρος!
Έβαλε βύσμα για να γίνει ναύτης: O Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα για να...
μην υπηρετήσει εκεί που προβλεπόταν από τη μαμά πατρίδα. Την άνοιξη του 2003, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στο Στρατό Ξηράς. Ο 29χρονος Αλέξης έβαλε μέσον στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να μεταταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης, μπήκαν και πάλι τα μεγάλα μέσα και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στην… ακριτική λεωφόρο Μεσογείων. Καθημερινά βρισκόταν στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την άνοιξη του 2004, χρησιμοποίησε νόμο που έλεγε ότι, εάν είσαι στο Στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά τον εκλογικό αγώνα. Έτσι, απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και ξαναγύρισε μετά τις εκλογές στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά 3 μήνες, οπότε εκεί που χρωστούσε 6 μήνες, υπηρέτησε τους μισούς.
 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Το 1981, ενώ ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε αναβολή για να κάνει τη μεταπτυχιακή του εργασία με θέμα το πλειοψηφικό και το αναλογικό εκλογικό σύστημα, ο Στρατός τον κήρυξε ανυπότακτο και τον ανάγκασε να υπηρετήσει πρόσθετη θητεία 24 μηνών! Δεν πτοήθηκε. Εξαγόρασε τις ποινές του και εξέτισε κανονικά τη θητεία του και επιπλέον 10 ημέρες φυλακής στο στρατόπεδο Παπάγου.
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Μιχαλολιάκος, ο μπαρουτοκαπνισμένος!
Τούτη η θητεία δεν σταματά ποτέ…: O επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει υπηρετήσει περισσότερο από όλους στον Ελληνικό Στρατό. Παρουσιάστηκε σε ηλικία 20 ετών και έκανε θητεία 42 μηνών παρακαλώ! Έκανε τη θητεία του στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (μονάδα προφυλακής) και στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού στη Λέσβο. Από τις Ειδικές Δυνάμεις μεταφέρθηκε στο Σώμα Υλικού Πολέμου και συνέχισε μια περιπετειώδη θητεία.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ο επικεφαλής του Ποταμιού πήρε απολύτήριο από την Καροτή - Θα είναι υποψήφιος και στη Β΄ Αθήνας
Τις ημέρες του ως φαντάρος στην Καροτή Διδυμοτείχου θυμήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στον Έβρο.
Αφορμή η αναφορά δημοσιογράφου ότι «έχουμε φωτογραφία σας που είστε φαντάρος στον Έβρο». «Από εδώ πήρα απολυτήριο» θυμήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού προσθέτοντας ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί με αντίστοιχες φωτογραφίες γιατί έκαναν τη θητεία τους είτε στο σπίτι τους είτε στο Πεντάγωνο.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Paybook γεμάτο άδειες!
Με paybook γεμάτο άδειες: Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ εκπλήρωσε κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετά τις σπουδές του Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Λυών και της Ελβετίας, είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει τις περισσότερες άδειες, αν και δεν μπορεί να τον θεωρήσει κανείς βύσμα. Ο ίδιος πάντως είχε εισηγηθεί προ ημερών την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, προκειμένου να θωρακιστεί η άμυνα της χώρας μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Και ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπηρέτησε κανονικά τη θητεία του! Κατετάγη το 1979 και υπηρέτησε 21 μήνες θητείασε Μεσολόγγι, Κομοτηνή και Λήμνο.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
Άφησε πολύ καλό όνομα στη στρατιωτική του θητεία στο σώμα υλικού πολέμου
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν αναφέρεται στο βιογραφικό του η στρατιωτική του θητεία. Προφανώς από σεμνότητα δεν το έχει αναφέρει πουθενά. Ωστόσο μπορέσαμε και μάθαμε ότι ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο (Μαθηματικός) υπηρέτησε στο σώμα υλικού πολέμου, όπου, όπως λέγεται άφησε και πολύ καλό όνομα!!! Μπράβο του. 


ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ


Διαβάζουμε από τη Βικιπαιδεία: Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στη Διεύθυνση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (Δ.Δ.Μ.Ν.), στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ως Επίκουρος Σημαιοφόρος, την περίοδο 1976-1978.


1 σχόλιο: