Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΑ...ΚΑΙ ΣΚΕΤΟΣ ...ΜΠΑΧΤΣΕΣ, που να μας πάρει ο...διάολος!


Ένοχος ο Αρχιμανδρίτης για το ροζ σκάνδαλο στην Αλεξανδρούπολη Το θέμα είναι γνωστό και που πάει να διαιρέσει τους πιστούς της Αλεξανδρούπολης. Διότι ο καταδικασθής είναι δημοφιλής τουλάχιστον στην ενορία του- έχουμε ασχοληθεί κι άλλη φορά- ενώ ο δεσπότης της πόλης κ. Άνθιμος ...τον έστειλε ξάφνου στα συνοδικά δικαστήρια... τα οποία και αποφάνθηκαν, ως προς την καταδική του! ... Έτσι γίνεται πάντα ...Ο Αρχιπαπάς τρώει τον μικροπαπά... (Το προβλέψαμε!),΄Οχι μόνον στα εκκλησιαστικά δικαστήρια... αλλά και στα κοσμικά... Το έγγραφο του αστυνόμου, έχει μεγαλύτερη εγκυρότητα από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, που οφείλει να αποδείξει ότι δεν είναι ...ελέφαντας! 

Δεν ξέρουμε, αλλά  στο στόρυ υπάρχουν πολλά κενά... Ίδομεν!

Οι κατήγοροι γιατί δεν στέλνουν τον ιερωμένο στα κοσμικά δικαστήρια;... Γιατί τα θύματα δεν απευθύνθηκαν στα επίσημα δικαστήρια της χώρας (τα οποία και σαφώς είναι πιο έγκυρα;) για σεξουαλική παρενόχληση; 
Κι ακόμη το πλέον αξιοπερίεργο:... Το Συνοδικό Δικαστήριο τον τιμωρεί με στέρηση άσκησης των ιερατικών καθηκόντων για 7 χρόνια... Οπότε μετά θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του... και δα δεν θα επιδίδεται στο σπόρ για το οποίο...καταδικάστηκε;  ΄Η μήπως κάτι άλλο συμβαίνει με τον κ. ΄Ανθιμο; Ίδομεν!
Ένοχος για όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο κρίθηκε από το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο Αθηνών ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία από τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση, που είχε αποκαλύψει το ThrakiToday.com προ μηνών, και η οποία οδηγήθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο στις 12 Νοεμβρίου το οποίο και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο επιβάλλοντας του ποινή αργίας και πάσης ιεροπραξίας για 7,5 χρόνια, έκπτωση από το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη και στέρηση της πνευματικής πατρότητας.
Ο κληρικός αντιμετώπιζε τις εξής κατηγορίες:

  1. Κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του
  2. Εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του
  3. Παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας
  4. Δεινότατος σκανδαλισμός της συνειδήσεως των πιστών

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης αναφέρει πως "ο μέχρι τώρα κληρικός μας ήρθε στη Μητρόπολή μας πριν από 7 χρόνια, αφού είχε εγκαταλείψει τη Μονή της μετανοίας του στο Άγιον Όρος και είχε περιφερθεί σε άλλες δύο ακόμα Μητροπόλεις της Πατρίδος μας.
Προ έτους περίπου, κατ’ αρχήν προφορικές κι έπειτα γραπτές καταγγελίες συμπολιτών μας εις βάρος του τον εγκάλεσαν για πνευματικά παραπτώματα τα οποία βάσει τῶν Κανόνων της Εκκλησίας μας έπρεπε να ελεγχθούν. Ο εν λόγω κληρικός παραδέχτηκε την ενοχή του στον σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, αρνήθηκε όμως την πρότασή του για ειρηνική μετάβασή του στο Άγιον Όρος, προκειμένου να γαληνεύσουν οι συνειδήσεις και να διασωθεί το κλονισθέν κύρος του"
Βάσει του Ν. 5383/1932 «περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» ο ορισθείς ιερεύς-ανακριτής εξέτασε 11 μάρτυρες κατηγορίας και 13 μάρτυρες υπερασπίσεως, εξέδωκε πόρισμα και ο τότε κληρικός μας εκλήθη στις 26 Απριλίου ε.ε. στο Επισκοπικό Δικαστήριο, συνοδευόμενος από συνήγορο υπερασπίσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρουπόλεως.
Μετά την προβλεπόμενη διαδικασία το τοπικό Επισκοπικό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλα τα παραπτώματα για τα οποία κατηγορούνταν και αρμοδίως παρέπεμψε τη δικογραφία στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα περαιτέρω. Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης τον κατέστησε «αργό από πάσης ιεροπραξίας».

  1.  7,5 χρόνια αργία από πάσης ιεροπραξίας
  2.  Έκπτωση από το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου
  3.  Στέρηση της πνευματικής πατρότητος

Αυτό σημαίνει ότι στερείται την ιερωσύνη του για 7,5 χρόνια, δεν έχει δικαίωμα να φορέσει πετραχήλι, να ιερουργήσει ή να εξομολογήσει και χάνει κάθε εκκλησιαστικό οφφίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου