Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ...ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ....( μα με τους τζιτζιφιόγκους πολιτικούς που μας έλαχαν τι περιμένετε; ΡΕ!)


«Παρέδωσαν» στην CΟSCO το 


Λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ!


pic2010-08-24i23612p3471

Συμφωνία  ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ, ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Πρόκειται για επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά και θα αφορούν την κατασκευή και εκμετάλλευση του Δυτικού Προβλήτα III του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ ΑΕ από τη ΣΕΠ ΑΕ, την κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ ΑΕ του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και την αναβάθμιση με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό των Προβλητών II και Ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ ΣΕΜΠΟ.

Μάλιστα σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας με τη νέα επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα 700 νέες θέσεις εργασίας στον Πειραιά και 1.500 έμμεσα, ενώ θα διασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού του Πειραιά.
Τα ανταλλάγματα που θα πάρει ο ΟΛΠ
Tα ανταλλάγματα στον ΟΛΠ ΑΕ (ενοίκιο) επί του τζίρου της ΣΕΠ παραμένουν αμετάβλητα (21% μέχρι το 2016 και 24,5% από το 2017), ενώ την αναστολή υπό όρους του ελάχιστου εγγυημένου τιμήματος, αντισταθμίζει η αυξημένη, ετήσια, εγγυημένη δυναμικότητα (4.750.000 TEU) των υπό διαχείριση Προβλητών από τη ΣΕΠ ΑΕ.
Το Σχέδιο Συμφωνητικού που είχαν προσυπογράψει, με πρακτικό, οι δύο πλευρές τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2013, για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης, που ανοίγει τον δρόμο για τη νέα επένδυση της κινεζικής εταιρείας στον Δυτικό Προβλήτα ΙΙΙ, εγκρίθηκε ήδη από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών (ΟΛΠ-ΣΕΠ) και θα αποσταλεί προς στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, ενώ θα γνωστοποιηθεί στην DG Comp (επιτροπή ανταγωνισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια, αφού εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιριών, θα αποσταλεί στη Βουλή για ψήφιση.
Βαρβιτσιώτης ( άλλο μάλακιον αυτό) : Το λιμάνι του Πειραιά μπαίνει σε μία νέα εποχή
«Η επένδυση της COSCO που πολεμήθηκε όσο καμία άλλη στο παρελθόν, θα αποδώσει τεράστια οφέλη για τη χώρα μας, καθώς σήμερα διπλασιάζουμε το ύψος της επένδυσής με ακόμη 230 εκατομμύρια», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι «με τη συμφωνία αυτήν, επισφραγίζεται η μετάβαση του λιμανιού του Πειραιά σε μία νέα εποχή καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα της κρίσης».
Σημειώνεται ότι η COSCO είχε δεσμευθεί μέσω του τέως επικεφαλής της, Γουέι Τζιαφού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τον Ιούλιο στην Ελλάδα, ότι ο κινεζικός κολοσσός ενδιαφέρεται να πάρει μέρος σε διαγωνισμό για το λιμάνι του Πειραιά. Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι στη διαδικασία για εξαγορά του ΟΛΠ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο επενδυτικός όμιλος της Νέας Ζηλανδίας Morrison & Co και ICM Limited.
Αν και επισήμως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό κατά πόσον η στρατηγική αξιοποίησης του ΟΛΠ θα γίνει με πώληση μετοχών ή με παραχώρηση επιμέρους δραστηριοτήτων, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο «κύβος ερρίφθη» για πλήρη πώληση μετοχών, εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, κάτι που επιθυμούν και οι υποψήφιοι επενδυτές.
ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ:...Α, ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΗΔΗ ΒΑΛΑΝΕ ΠΟΔΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗΣ!-αυτό είναι φρέσκο χθεσινό)
΄Οχι δεν είμαστε εναντίον (κι όχι ενάντια κατά τους αριστερούς γλωσσοδιαφθορείς)  των ξένων επενδύσεων.. αλλά να μην μας πιάνουν και τον πισινό... Έτσι; 
Πηγή: ΑΠΕ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου