Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΑΒΙΑΡΑ ΚΩΝΣΤΝΑΤΟΠΟΥΛΟΥ... ΚΑΛΑ Ο ΣΟΒΑΡΌΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ... ΟΡΜΗΝΕΥΕΙ;


Γεωργιάδης: «Καταλαβαίνω ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρειάζεται... βοήθεια»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2013 18:21 |
Ο υπουργός Υγείας Αδωνις ΓεωργιάδηςΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γεωργιάδης: «Καταλαβαίνω ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρειάζεται... βοήθεια»
Την σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε μέχρι της προσωρινής αποχώρησής των βουλευτών του κόμματος από την αίθουσα, προκάλεσαν τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη με αιχμή τα χθεσινά γεγονότα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 

Αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε επί λέξει: «Με τα χθεσινά γεγονότα στην ΕΡΤ και την εικόνα της κυρίας Κωνσταντοπούλου να καλεί σε βοήθεια, πιστοποιώ - έχοντας ζήσει με την κυρία συνάδελφο για περίπου πέντε μήνες στην Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ - ότι την χρειάζεται και θα πρέπει να την βοηθήσουμε. Επίσης η εικόνα της κυρίας Ραχήλ Μακρή πάνω στα κάγκελα ήταν πραγματικά πέραν πάσης προσδοκίας…».

Η αναφορά αυτή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν με σφοδρότητα τον υπουργό, κάποιοι σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και του επέστρεψαν τα προσωπικά βέλη. Κατόπιν αποχώρησαν από την αίθουσα μέχρι της λήξης της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη.

«Πείτε ό,τι θέλετε. Σας ακούμε όλη τη μέρα να μιλάτε για χούντα και για κατάλυση της Δημοκρατίας. Φτάνει. Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας. Αφού δυο μέρες μας μιλάνε για τη χούντα της κυβερνήσεως έχουν το θράσος να μας κάνουν και μαθήματα αξιοπρέπειας. Βρείτε εσείς την αξιοπρέπεια κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να κάνετε μαθήματα στους άλλους», απάντησε ο υπουργός Υγείας. 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απέδωσε από την άλλη, σε εσωτερικούς λόγους του ΣΥΡΙΖΑ την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για διγλωσσία εκτός των όσων λέει για το Μνημόνιο και σε άλλους κρίσιμους τομείς όπως είναι η Υγεία.

Ο υπ. Υγείας κατέθεσε έγγραφα, τα οποία δείχνουν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι πιο σκληρή από αυτή της Τask Force, στην οποία αντέδρασαν οι γιατροί και επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, - αφού, εκτός των άλλων, υποδεικνύει το κλείσιμο των ιατρείων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

«Οι γιατροί δεν είχαν βέβαια καταλάβει ότι η πρόταση της Τask Force ήταν ηπιότερη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να κάνει και στην Υγεία αυτό που κάνει και με το Μνημόνιο: άλλα λέει από δω, άλλα από κει», ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμη πως «όλη αυτή η φασαρία που βλέπει ο ελληνικός λαός, οι κατηγορίες για χούντα, οι απεργίες οι οποίες κάνουν είναι για να εφαρμόσουν ακριβώς τις ίδιες προτάσεις» και προσέθεσε πως τα ψέματα τελείωσαν, η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Αφού είπε πως ο Τσίπρας πράγματι έκανε μια σημαντική αποκάλυψη από το Τέξας, διερωτήθηκε καταλήγοντας: «Αφού τελικά δεν θα σκίσει το Μνημόνιο γιατί δεν καθόμαστε να κάνουμε μια κανονική συζήτηση και να συνεννοηθούμε αντί να μιλούμε για χούντες και πολλά άλλα, τα οποία το μόνο που είναι να πλήττουν το κοινοβουλευτικό μας σύστημα;». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου