Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ...ΡΟΛΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΉΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ...


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ μιλάει για την ημέρα των εγκαινίων του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη.  Ο ρόλος της Τουρκίας στην παροχή ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την ΕΕ, λέει ο Γκιούλ.  Cihan φωτογραφία


ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ …ΝΥΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛ …-ΜΑΧΤΣΕ  , ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ παραδοσιακά  ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…
(Επιδιώκουν συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου)

ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ……μετά τα πλούσια κοιτάσματα στο ελληνικό Αιγαίο που τάχα μου ανακαλύφθηκαν τώρα, ενώ είναι καταγραμμένα από το 1960 και πιο μπροστά ακόμη, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες.
Η Τουρκία, πάντα πιστή στο πλιάστικο.. θέλει πάλι να κατακλέψει ..Αυτή άλλωστε είναι και η μόνη προσφορά της στην Ιστορία της ανθρωπότητας: Αρπαγές και γιουρούσια… Αν θυμηθείτε κάτι ευεργετικό να μας το πείτε… Οι περισσότεροι Άγιοι της Ορθοδοξίας, είναι από τη χατζάρα… των Τούρκων!
Σφαγές, αίμα…πλιάτσικο… Ακόμη και στην Κύπρο, συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι… και σήμερα και πασχίζουν απεγνωσμένα οι Μεμέτηδες να εμφανιστούν ως παράγοντες στον διεθνή στίβο…
Δείτε τι είπε σε λόγο του χθες ο Πρόεδρος του μωσαϊκού-εθνοτήτων- που λέγεται… Τουρκία, σήμερα, γιατί χθες οι εκ Μογγολίας ελαυνόμενοι είχαν άλλο όνομα…
Με αυτό το πλευρό να κοιμάται ο ΓΚΙΟΥΛ, τσανάκι του ΕΡΝΤΟΓΑΝ…Δεν έχει αντιληφθεί ότι άλλαξαν οι Γεωπολιτικές συνθήκες ..

Ο Πρόεδρος Gül: Η ΕΕ πρέπει να μάθει για τον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-http://www.hurriyetdailynews.com/

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ μιλάει κατά την ημέρα των εγκαινίων του Ατλαντικού Συμφώνου στην Κωνσταντινούπολη. Ο ρόλος της Τουρκίας στην παροχή ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την ΕΕ, λέει ο Γκιούλ.- Cihan –φωτογραφία.
Ο ρόλος της Τουρκίας στην παροχή ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης! (τόσο σοβαρό έτσι;)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Abdullah Gül είπε, προτρέποντας την Ένωση να εξετάσει τη θεμελιώδη θέση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των ενταξιακών συνομιλιών. "Θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στρατηγικές με τα έργα που θα αναπτυχθούν στον Καύκασο , της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής στο φυσικό αέριο ... σε Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.( Κοίτα τι ονειρεύεται ο Τουρκαλάς …εφένδης!
Πιστεύουμε ότι αυτά τα σχέδια θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας, της σταθερότητας και την ευημερία της Ευρώπης, εκτός από τη διατήρηση της ενεργειακής μας ασφάλειας ", δήλωσε ο πρόεδρος σε ομιλία που εκφώνησε την πρώτη από τις δύο ημερών Ατλαντικού Συμβουλίου Ενέργειας και της Συνόδου Κορυφής .
(Μιλάμε για δάκρυ κορόμηλο … Η Τουρκία…γνοιάζεται για την ασφάλεια της Ευρώπης… Ιστορικά .. πως προκύπτει αυτό;
Εκφράζοντας τη λύπη του για την στασιμότητα  στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, ο Gül ζήτησε από την Ένωση να εντείνει την πλάνο σχετικά με το θέμα. Τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η ενέργεια είναι ένα από τα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μας που μπλοκάρονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρά τις προσπάθειές μας, αυτό είναι μια μεγάλη αντίφαση και είναι ατυχές. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η πλευρά που θα πρέπει να επιλύσει αυτή την αντίφαση είναι η ΕΕ », είπε. Ο Γκιουλ είπε επίσης ότι η Τουρκία θα ήταν η πιο λογική και εφικτή διαδρομή μέσω της οποίας να μεταφέρουν πόρους που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
(Κοίτα ο  –αληταράς πως το πάει.. Δηλαδή τα κοιτάσματα του Αιγαίου, τα ελληνικά-Κυπριακά , πως θα μπορούσαν να διοχετεύονται στην Ευρώπη μέσω… Τουρκίας!…θέλει να βάλει και χεράκι στην περιουσία του γείτονα (διάβαζε: Ελλάδα-Κύπρος!!
Επιμένει ο Γκιουλ, πρόεδρος της Τουρκιάς: Η Τουρκία έχει αρχίσει να εκφράζει την προθυμία της να συμμετάσχει στη μεταφορά των αποθεμάτων φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε από Έλληνες- Κύπριους και το Ισραήλ στην Ευρώπη, η οποία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις ενεργειακές της πηγές για την ανακούφιση της εξάρτησης της από τη Ρωσία.
Εδώ ...θα πρέπει να πάρει απάντηση από τον Πούτιν!...
( Δηλαδή τώρα τι θέλουν, η Ελλάς, η Κύπρος, το Ισραήλ, πατρόνο, νταβατζή; Τι δουλειά έχουν στα κοιτάσματα πετρελαίου της Μεσογείου οι Μωχαμέτηδες; Να κάνει τον μεταφορέα η Τουρκία…. ; Γιατί, οι τρεις αυτές χώρες δεν μπορούν να κάνουν και τον μεταφορέα και μας βγαίνει μπροστά η Τουρκία;..Ας πάει να πουλήσει τα υγρά της , όπου νομίζει…Αλλά να μας εμφανίζεται στπροσκήνιο… ότι δα θα εξασφαλίζει ενέργεια κι άλλα παραμύθια στην Ευρώπη… για να εισέλθει στην Κοινότητα; …Όταν είναι Ασία κι όχι Ευρώπη;
Σύμφωνα με τον Γκιούλ, η συμμετοχή της Τουρκίας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης και του Κύπριακού ζητήματος!!.Έτσι λέει ο Τουρκαλάς...
( Επί μισόν αιώνα δεν συνέβαλε σε τίποτε …για την επίλυση του Κυπριακού… και μιλάει τώρα οτι... θα συμβάλει, επειδή ακριβώς μυρίστηκε.. τώρα , το κλεφτρόνι αυτό “κράτος”… φαγί…έτσι;)

Συνεχίζει όμως ακάθεκτος ο δοτός πρόεδρος, κι όργανο του Ερντογάν:
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ηΤουρκία είχε άγριες σχέσεις με τις δύο αυτές χώρες, πολλοί αναλυτές προειδοποιούν για τις προκλήσεις μιας τέτοιας συμμαχίας όσον αφορά την οικονομία. «Η ΕΕ εξαρτάται από την Τουρκία προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τον περιορισμένο αριθμό των προμηθευτών,”..
Τρίχες κατσαρές, αλλά ο Γκιούλ, λέει το παραμύθι του πως τάχα μου εξαρτάται η Ευρώπη, ενεργειακά από την Τουρκία! Σε ποιούς τα λέει; Κουτοπόνηροι…αλλά το χαβά τους αυτοί.
"Η Τουρκία είναι μια γέφυρα για η ΕΕ προς τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει χωρίς την Τουρκία.” τόνισε ένας πρίγκιπας από το Λουξεμβούργο που υποστηρίζει την ευρωπαϊκή φιλοδοξία της Τουρκίας να γίνει μέλος της ΕΕ και επικροτεί την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στις αρχές του επομένου μήνα », Είπε επίσης ότι η Τουρκία έπρεπε να παίξει στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού σημαντικό ρόλο, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, σημειώνοντας ότι είναι ένας δυναμικός ενεργειακός κόμβος  στο σταυροδρόμι μεταξύ των μεγάλων παραγωγών ενέργειας και των πιο ενεργοβόρων χωρών του κόσμου."

Καλά όλα αυτά …αλλά άλλαξαν όμως Γεωπολιτικές συνθήκες και ο πλαστικός ρόλος της Τουρκίας ως γεωγραφικού κόμβου κατά την ψυχροπολεμική εποχή ..άνθισης του ΝΑΤΟ παρήλθε ανεπιστρεπτί… Ό,τι έφαγε…έφαγε από τις ΗΠΑ. Τέρμα τα παραμύθια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου