Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013



ΙΡΑΝΟΣ...ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ!

Ένα σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε λίγο πριν από τις 11.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ένας υπήκοος Ιράν, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών, επιτέθηκε και τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τη γραμματέα της 28ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο δράστης είχε πάει στα δικαστήρια προκειμένου να πάρει μια διάταξη επιβολής περιοριστικών μέτρων η οποία τον αφορούσε. 


Μπαίνοντας στο γραφείο, όπου η γραμματέας ήταν μόνη της, την ρώτησε κάτι, προφανώς δεν του άρεσε η απάντηση και την τραυμάτισε με το αιχμηρό αντικείμενο. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον «Ευαγγελισμό» με τραύματα στο κεφάλι και στην ωμοπλάτη. Λίγο πριν από τις 11.30 ο δράστης συνελήφθη. 

Το προφίλ του δράστη

«Πλούσιο» φαίνεται πως ήταν το βιογραφικό του 37χρονου δράστη, ιρανικής υπηκοότητας που ονομάζεται Άφσερ Μοχάμεντ Σίνα.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε 15μηνη φυλάκιση, ποινή που εξέτιε στις φυλακές Χίου για παράνομη οπλοφορία. Τον περασμένο μήνα αποφασίστηκε με διάταξη του εισαγγελέα Χίου η αποφυλάκισή του και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Ωστόσο είχε και άλλες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη καθώς το 2007 καταδικάστηκε για άλλη υπόθεση σε κάθειρξη 10 ετών, ενώ εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες σε βάρος του. Πριν από έναν χρόνο απολογήθηκε στην 28η τακτική ανακρίτρια για υπόθεση ναρκωτικών, για την οποία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Δύο «σενάρια» για την επίθεση

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο δράστης μαχαίρωσε τη δικαστική υπάλληλο. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη μαχαίρωσε με χαρτοκόπτη και άλλες με αναδιπλούμενο σουγιά. Ο δράστης φέρεται να ρώτησε μπαίνοντας στο κτήριο αν ήταν στο γραφείο της η ανακρίτρια. Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική και τότε μπήκε στο ανακριτικό γραφείο όπου επιτέθηκε στη γραμματέα.

Γλύτωσε από θαύμα

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η γραμματέας ήταν τυχερή... μες την ατυχία της, διότι ο χαρτοκόπτης λίγο έλειψε να διαπεράσει τον θωρακικό μυ και να «φθάσει» στην καρδιά της.

Όσον αφορά στο δεύτερο τραύμα, στο κεφάλι, το αντικείμενο της επίθεσης πλησίασε σε οπτικό νεύρο, χωρίς ωστόσο να το επηρεάσει. Η γυναίκα φέρει επίσης ένα μικρό τραύμα στο φρύδι.

Η υπάλληλος δεν παρουσίασε αιμορραγία, ενώ, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είχε κανονικά τις αισθήσεις της, ενώ υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου