Για όσους δεν ήξεραν η μη απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη στην πρώτη ανάγνωση του ονόματός του κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή ερμηνεύτηκε ως τρικ του πρώην υπουργού και Δημάρχου προκειμένου να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το όνομά του.
Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, οι βουλευτές που επιλέγουν να λείπουν στην αρχική ανάγνωση του καταλόγου πυροδοτώντας την αγωνία των κομματικών επιτελείων για το τί θα πράξουν τελικά.

Ωστόσο, ο Νικήτας, που όλο το τελευταίο διάστημα επικρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς, δεν θα μπορούσε να ψηφίσει, ούτως ή άλλως, καθώς όπως έγινε γνωστό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο μετά από μικρή αδιαθεσία.
Ουδείς, πάντως, μπορεί να πει αν επρόκειτο περί διπλωματικής ασθένειας αν και η χαλαρότητα των Θαν. Μπούρα και Γ. Τραγάκη, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, δείχνει ότι μάλλον δεν είχαν λόγο να ανησυχούν.
Το αντίθετο, πάντως, συνέβη με τον Μιχάλη Ταμήλο, η απουσία του οποίου κατά την πρώτη ψηφοφορία κτύπησε κόκκινο στο μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.
Τα στελέχη του κόμματος τον αναζήτησαν ενώ ο Γ. Τραγάκης από τις θέσεις του Προεδρείου έκανε νοήματα προσπαθώντας να καταλάβει αν ο βουλευτής ήταν στη Βουλή και αν θα ψήφιζε.
Ο Ταμήλος ψήφισε, εν τέλει, τελευταίος και πήγε για χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά...