Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ο ΨΑΛΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ-ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ-- ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!


lefta

ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!

Από τον επόμενο μήνα αυτό που μέχρι τώρα φάνταζε… αδιανόητο ότι θα συμβεί θα γίνει πραγματικότητα. Το υπουργείο Οικονομικών με μια απλή ηλεκτρονική εντολή προς τις τράπεζες μέσω της Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων θα μπορεί να προβεί σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.

Η σχετική υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την “Ημερησία” αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών και όπως διευκρινίζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το ηλεκτρονικό κατασχετήριο θα ενεργοποιηθεί από το Δεκέμβριο.
Με το νέο σύστημα μια κατάσχεση που διαρκεί ως και τρεις μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να … λάβει τα μέτρα του, θα διαρκεί πολύ λιγότερο. Οι διαδικασίες θα γίνουν… συνοπτικές και δεν θα ξεπερνούν τις δέκα ημέρες.
Με το νέο σύστημα, οι κατασχέσεις θα γίνονται για χρέη από 300 ευρώ και άνω, αλλά χωρίς να θίγεται το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.
Η εφορία θα έχει πρόσβαση στο μητρώο όλων των καταθετών και θα πληροφορείται άμεσα τα τραπεζικά υπόλοιπα που διαθέτει ο οφειλέτης του δημοσίου. Θα εκδίδει στη συνέχεια το κατασχετήριο σε ηλεκτρονική μορφή ενώ οι τράπεζες θα δεσμεύουν στη συνέχεια το τραπεζικό υπόλοιπο του λογαριασμού και θα τα αποδίδουν στον λογαριασμό του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου