Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ...ΤΟΥΡΚΙΑ...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ!


Η βιογραφία της συζύγου του Κεμάλ Ατατούρκ Latife Χανούμ στην Αγγλική γλώσσα!
Latife Hanım στέκεται με Ατατούρκ.  Βιογραφία της, «Κυρία Ατατούρκ,« γραμμένο από İpek Calislar, είναι τώρα διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα.
Latife Hanım δίπλα στον Ατατούρκ. Η Βιογραφία της, «Κυρία Ατατούρꨔ γραμμένη από τον İpek Calislar, είναι τώρα διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα.

ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ …τουρκολάγνο 
ΜΠΟΥΤΑΡ ΠΑΣΑ ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ....

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ χαιρετίστηκε ως ένας από τους πιο χαρισματικούς πολιτικούς ηγέτες του 20ου αιώνα, αλλά λίγα είναι γνωστά σήμερα για τη μία και μόνη γυναίκα, που παντρεύτηκε, τη Latife Hanım.. Οι Άγγλοι αναγνώστες, ωστόσο, θα έχουν τώρα μια καλή ευκαιρία να μάθουν για τη διάσημη αυτή Τουρκάλα με ένα βιβλίο με τον τίτλο Η ΚΥΡΙΑ ΑΤΑΤΟΥΡΚ στην αγγλική γλώσσα , βιογραφία του İpek Calislar, με .« Το βιβλίο είναι επίσης διαθέσιμο ως ένα e-book για την Amazon. Μεταφράστηκε από Feyza Howell! και είχε προηγουμένως μεταφραστεί στα αραβικά, βουλγαρικά, Αλβανικά και Γερμανικά. …Καιρός να μεταφραστεί και στα ελληνικά με τη φροντίδα του Μπουτάρ εφένδη, δημαρχου Θεσσαλονίκης.

Ο γάμος της Latife με τον Ατατούρκ έγινε το 1923 της που εκτός από τους στην κορύφωση της πολιτικής εξουσίας του Κεμάλ. Η Λατιφέ Χανούμ έπαιξε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία μιας σύγχρονης και κοσμικής Τουρκία και αγωνίστηκε ακούραστα για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών. Καθ όλη τη διάρκεια του γάμου της, η Latife στάθηκε δίπλα στο σύζυγό της και έκανε τον διερμηνέα του, αλλά και διπλωματική βοηθός του. Ωστόσο, μετά από μόλις δύο χρόνια γάμου, ο Ατατούρκ χώρισε Latife και αυτή σύντομα εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή. Ο Κεμάλ την , κατηγόρησε για την αποτυχία του γάμου τους και την παρουσίαζε ως μια απότομη-γλωσσού και , εριστική γυναίκα που τέντωνε τα νεύρα του Ατατούρκ! Η Latife πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της σε απομόνωση. Στην πρώτη βιογραφία της γραμμένης από τον Calislar αφηγείται τη ζωή μιας εξαιρετικής και θαρραλέας γυναίκας, που έζησε μια αξιοσημείωτη περίοδο στην ιστορία της Τουρκίας.
Αυτά για να ξέρετε και το Χανουμάκι Λατιφέ, γυναίκας του Κεμάλ… Δέκα χρόνια αργότερα όμως ο Κεμάλ, είχε ερωτευθεί σφόδρα τη δική μας μεγάλη θεατρίνα Ζωζω Νταλμάς και έπινε σαμπάνια από το γοβάκι της….

ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΛΑΤΙΦΕ; …Η ΖΩΖΩ ΝΤΑΛΜΑΣ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ!

Κοιτάξτε ...προπολεμικές γλύκες..η Ζωζώ σε διαφήμιση
διάσημης μάρκας Ελληνικών τσιγάρων κάποτε.
Τι να σου κάνει η Μέρλιν Μονρόε... 
Μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού γνωρίζει τον θυελλώδη έρωτα της με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Γι' αυτόν τον έρωτα πολλοί την κατηγόρησαν και λίγοι την επαίνεσαν, κάτι που ήταν αδιάφορο για τη Ζωζώ.
Ελάχιστοι όμως ξέρουν ότι στη Γκεστάπο δεν κατέδωσε συναδέλφους της, με αποτέλεσμα από το πολύ ξύλο να χάσει το παιδί που είχε μέσα της κι ήταν τεσσάρων μηνών, ούτε ότι βάφτισε δεκάδες ορφανά ή μη παιδιά, ότι πάντρεψε και προίκισε δεκάδες άπορα ζευγάρια, ότι επιδιόρθωσε ολόκληρο γηροκομείο, ότι βοήθησε πολλούς συναδέλφους της, ακόμα και στο τέλος της ζωής της από την πενιχρή της σύνταξη.
Η πανέμορφη ντίβα της Ελληνικής οπερέτας με το ελκυστικό κορμί, ήταν και η ωραία ξανθιά με το κόκκινο κραγιόν, που ποζάρει ακόμη και σήμερα στα τσιγάρα Sante.

Η Ζωζώ Νταλμάς έζησε μεγάλες δόξες στη ζωή της, γνώρισε σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής της και αγαπήθηκε από πολλούς. Οπως λέγεται, έγινε και το κορίτσι της «Sante», αυτό στο γαλάζιο φόντο με την
Η Ζωζώ Νταλμάς έζησε μεγάλες δόξες στη ζωή της, γνώρισε σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής της και αγαπήθηκε από πολλούς. Οπως λέγεται, έγινε και το κορίτσι της «Sante», αυτό στο γαλάζιο φόντο με την ξανθιά κόμη, τα κόκκινα χείλη και το φιλήδονο βλέμμα, το οποίο ακόμη και σήμερα «στολίζει» το κόκκινο πακέτο



Η ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΖΩ ΝΤΑΛΜΑΣ ...έμβλημα σταθερό σε μια διάσημη μάρκα
τσιγάρων SANTE...που δεν ξέρουμε αν σήμερα κυκλοφορεί ακόμη κι αν η ΖΩΖΩ  είχε πληρωθεί
καλά. για τη διαφήμιοση.. Διότι εμείς τη γνωρίσαμε στα 65 της, πάμπτωχη, αλλά πλούσια σε καρδιά...
αφού από την πενιχρή σύνταξή της βοηθούσε τον κόσμο...  Κάτι που θυμηθήκαμε:
Δεν είναι μόνο ο Κεμάλ που είχε ερωτοχτυπηθεί...Αλλά πολλοί άλλοι, όπως ένας Αιγύπτιος πρίγκιπας
κι ένας παλαβός αεροπόρος... που πετούσε στη Σαλονίκη πάνω από το σπίτι της που
εκτόξευε από το αεροπλάνο τενεκεδες με πέτρες...για να τη συγκινήσει!
Αυτά σπάνια μόνον εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου