Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΘΛΙΒΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑΝ! ΔΕΙΤΕ...

Στις 25 Μαϊου 2013, με αφορμή τη συζήτηση για συμπερίληψη στα εγκλήματα γενοκτονιών, την άρνηση των οποίων θα τιμωρεί ο νέος "αντιρατσιστικός" νόμος, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, υπέδειξε στην Ελλάδα, να μην συμπεριλάβει ως "γενοκτονία" τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Η ελληνική κυβέρνηση, πειθάρχησε στην Τουρκική εντολή και ...
δεν κατονομάζει τη συγκεκριμένη γενοκτονία, στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε χθες στη Βουλή (περισσότεραεδώ).

Το ιστορικό




Σε ανακοίνωσή του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικό (υπ'αριθμ. 150) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «εχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες» τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας ενώ καλεί τη Βουλή των Ελλήνων να «απορρίψει τους χαρακτηρισμούς αυτούς που δηλητηριάζουν την ελληνο-τουρκική φιλία»
Το κείμενο της ανακοίνωσης όπως είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του Τουρκικού ΥΠ.ΕΞ.
http://www.konakri.be.mfa.gov.tr/ShowAnnouncement.aspx?ID=185577
Dışişleri Bakanlığı Açıklamaları
Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εξωτερικών
Yunanistan’da “pontus Soykırımı Anma Günü” Adı Altında Gerçekleştirilen Etkinlikler Hk. , 25.05.2013
Εκδηλώσεις στην Ελλάδα με την επωνυμία "Ημέρα μνήμης της ποντιακής Γενοκτονίας"
No: 150, 25 Mayıs 2013
Her Mayıs ayında olduğu üzere bu yıl da, “Pontus Soykırımı Anma Günü” adıyla Yunanistan’da bazı çevrelerce gerçekleştirilen etkinliklerle, konunun bilimsel, ahlaki ve hukuki yönleri hiçe sayılarak Türk-Yunan ortak tarihinin tahrif edildiği görülmüştür.
Το Μάιο του τρέχοντος έτους, για μια ακόμη χρονιά, διοργανώθηκε από κύκλους στην Ελλάδα "Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού", αγνοώντας και αλλοιώνοντας τις επιστημονικές, ηθικές και νομικές πτυχές της ιστορίας των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Yunanistan Parlamentosu’nun 24 Şubat 1994 tarihinde kabul ettiği Yasa’dan da cesaret alan bu zihniyeti kınıyor, Türk-Yunan dostluğunu zehirleyen sözkonusu iddiaları reddediyoruz. Yunanistan’da barışçıl ve sağduyulu çalışmaların bu tür hasmane gayretlere üstün gelmesini ve tarihten husumet yaratmaya çalışan ırkçı girişimleri boşa çıkarmasını ümit ediyoruz.
Η Ελλάδα πρέπει να καταδικάσει και να απορρίψει τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο ψήφισμα του ελληνικού κοινοβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου 1994, που δηλητηριάζει την ελληνοτουρκική φιλία. Η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη τέτοιων εχθρικών συμπεριφορών και να πάψει να στηρίζει τέτοιες εχθρικές και ρατσιστικές πρωτοβουλίες.  


 

taxalia.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου