Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...


Καιρός για… Ρίο!


Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, πανηγυρίζει την πρόκριση στα γήπεδα του Ρίο, αφού έφυγε με το 1-1 από το Βουκουρέστι και σε συνδυασμό του 3-1 του Φαλήρου, πέταξε εκτός τους Ρουμάνους.
Ο Κώστας Μήτρογλου (23’), «χτύπησε» και πάλι, μετά από τρομερή ασίστ του Καραγκούνη, όμως ένα απίστευτο αυτογκόλ (55’), από… συνδυασμό των Τοροσίδη και Χολέμπας, στέρησε από τους διεθνείς μας να φύγουν με τη νίκη και από τη Ρουμανία.
Πιστός στο ραντεβού με τα αντίπαλα δίχτυα ο Μήτρογλου, εξαιρετικός ο αρχηγός Καραγκούνης, κορυφαίος όλων ο Χολέμπας, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της Εθνικής.

Το ματς: 

«Γιούχα» στον Εθνικό μας ύμνο, δυνατά μαρκαρίσματα με το… «καλημέρα» από τους Ρουμάνους, όμως οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν «μάσησαν». Το πρώτο δεκάλεπτο της… πίεσης πέρασε χωρίς η «γαλανόλευκη» να δεχτεί καν σοβαρή επίθεση και κάπου εκεί έβαλε τις βάσεις για μια σπουδαία πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε από τον Χολέμπας, η δεύτερη από τον Σαμαρά αλλά το 0-0 παρέμενε. Αν στοιχηματίζατε, όμως, για το ποιος τελικά θα σκόραρε που θα βάζατε τα λεφτά σας; Μα που αλλού; Στον Κώστα Μήτρογλου. Ο φορ του Ολυμπιακού βρέθηκε φάτσα με τον Ταταρουσάνου (χρειάστηκε η εξαιρετική ψηλοκρεμαστή πάσα από τον Καραγκούνη) και με ένα ψύχραιμο πλασέ έκανε το πρώτο… check in για την Βραζιλία.

Οι 50.000 Ρουμάνοι ξαφνικά σώπασαν, οι διεθνείς μας είχαν ακόμα καλύτερη ψυχολογία στη συνέχεια και άρχισαν να κυκλοφορούν τη μπάλα, ξέροντας πως απλά έπρεπε να διαχειριστούν το παιχνίδι και να επιστρέψουν από το Βουκουρέστι με την πρόκριση στα χέρια. Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η εικόνα ήταν η ίδια. Φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν υπήρχαν. Οι παίκτες του Πιτσούρκα έχασαν τελείως την συγκέντρωσή τους, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στο πως άλλαζαν ή μάλλον… δεν άλλαζαν τη μπάλα, μπροστά από την πολυπρόσωπη άμυνα των Ρουμάνων. Το τέλος του πρώτου μέρους, βρήκε την Εθνική μας ομάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια, γνωρίζοντας πως θα έχανε την πρόκριση μόνο με «θαύμα».

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές. Με ίδια φιλοσοφία στο ελληνικό στρατόπεδο, με αρκετό χώρο στους Ρουμάνους και με… ματιές στην κόντρα η ομάδα του Σάντος έδειχνε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο εκεί έγινε κάτι απίστευτο. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με ένα εκπληκτικό… αυτογκόλ από τον Τοροσίδη, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει, βρήκε τη μπάλα με τον Χολέμπας και την έστειλαν στα δίχτυα του Καρνέζη, βάζοντας «φωτιά» και πάλι στις εξέδρες.

Όπως ήταν λογικό, ακολούθησαν λεπτά πίεσης της ελληνικής άμυνας. Ο Πιτσούρκα έκανε τις αλλαγές του, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, παίζοντας όλα για όλα. Αντίθετα, ο Σάντος, έριξε «φρέσκα» πόδια στο γήπεδο, ιδιαίτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής για να καλύψει τα τρεξίματα των γηπεδούχων. Τα λεπτά κυλούσαν με όφελος… ελληνικό. Οι Ρουμάνοι άρχιζαν να μην το πιστεύουν ούτε και αυτοί και το τελευταίο σφύριγμα από τον Μάζιτς έδωσε το σύνθημα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς και φυσικά «σφράγισε» την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας.

sport-fm.gr


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/11/blog-post_9619.html#ixzz2lAGU0LDU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου