Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ.ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ο σημερινός -κατ΄απονομή-στρατηγός- μας είναι ιδιαίτερα γνωστίος. Υπήρξαμε συμμαθητές στη Σαλονίκη στο Γυμνάσιο! Γιώργη ορθά λαλείς και θα μπορούσες να λες περισσότερα ...με πυραύλους ΧΩΚ , που είναι και η ειδίκευσή σου στο στρατό! ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ!


Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ: «ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ»

Ο Γιώργος Μπαλονίδης από την Σκύδρα Θεσσαλονίκης είναι απόστρατος αξιωματικός του στρατού, προερχόμενος από το Τεχνικό σώμα. Η ζωή του μοιάζει με ατελείωτο Γολγοθά, με πολλά χτυπήματα της μοίρας. Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα τον πορεύτηκε αγόγγυστα και με υπομονή.  Έκανε οικογένεια, αποκτώντας δύο κόρες, την Αναστασία και την Κωνσταντίνα. Όμως η μικρή του κόρη η Κωνσταντίνα ασθένησε βαριά στα νεφρά της και υποβαλλόταν στην διαδικασία της αιμοκάθαρσης. Ο κ. Μπαλονίδης αναγκάστηκε να φύγει νωρίτερα από τις τάξεις του στρατού για να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην οικογένειά του και στην μικρή του κόρη, συνεχίζοντας τον αγώνα του για την βελτίωση της υγείας της.  Η μητέρα έδωσε το ένα νεφρό στην κόρη της και η Κωνσταντίνα κατάφερε να διατηρηθεί στην ζωή μέχρι το 2005, οπότε απεβίωσε. Ο πόνος βαρύς κι ασήκωτος.

Όμως, ο συνταξιούχος αξιωματικός δεν φανταζόταν ποτέ ότι η ήδη μειωμένη σύνταξή του λόγω πρόωρης αποστρατείας θα κατακερματιζόταν από τις αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων.  Σήμερα, ο ηλικιωμένος συνταξιούχος μοιάζει εξαντλημένος αλλά και οργισμένος με τα προβλήματα που του συσσωρεύει διαρκώς η κυβέρνηση Σαμαρά. Μάλιστα, το εκκαθαριστικό της εφορίας το επέστρεψε στον γ.γ. του υπουργείου οικονομικών κ.. Θεοχάρη, για τον οποίο λέγει ότι δεν φέρει καμία Θεού χάρη.

Ο Γιώργος Μπαλονίδης μίλησε στους «Νέους Ανθρώπους», με γλώσσα καθαρεύουσα την οποία προτιμά πάντα να χρησιμοποιεί. 



Κύριε Μπαλονίδη, υπήρξατε αξιωματικός του στρατού και εδώ και πολλά χρόνια είστε συνταξιούχος. Ποια ήταν η σύνταξη που παίρνατε προ μνημονίου και ποια είναι σήμερα;

Συνταξιούχος: Ναι είμαι συνταξιούχος ε.α., και ελάμβανα μίαν αξιοπρεπή σύνταξιν, (διά την οποίαν αναγκάσθηκα να παραιτηθώ ενωρίτερον , διά λόγους υγείας της μικρής μου θυγατρός Κωνσταντίνας, δυνάμενος να συντηρώ την οικογένειάν μου.

Πόσες μειώσεις έχει υποστεί η σύνταξή σας τα τελευταία τριάμισι χρόνια;

Συνταξιούχος: Τα τελευταία τριάμισι χρόνια ή σύνταξίς μου μειώθηκε κατά 40% με ταυτόχρονη απώλειαν δώρων, επιδομάτων και την ετησίαν αύξησιν της βασικής συντάξεως από 7% έως 12%. Άρα υπολογίζω κατά μέσον όρον  την μείωσιν εις 60% δημιουργώντας μεγάλην οικονομικήν δυσκολίαν.



Η κρίση και οι συνεχείς μειώσεις στη σύνταξή σας, ποια ακριβώς προβλήματα σας δημιούργησαν; Πώς τα καταφέρνετε στη ζωή σας;

Συνταξιούχος: Δυστυχώς, η κρίσις αύτη μου δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Τα χρήματα που αφαιρέθησαν από την σύνταξίν μου ήτο δικά μου κι ενώ έχω σήμερον την σύζυγόν μου με τρία by-pass και άλλα προβλήματα, όπως το ότι τελευταίως κινδυνεύει να τυφλωθεί από ωχρά κηλίδα, ενώ συντηρώ και την άγαμον θυγατέραν με την 13/χρονήν εγγονή μου, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω. Η κυβέρνησις αύτη όπως και οι προηγούμενες δύο, εγκλημάτησαν εις βάρος ολοκλήρου του ελληνικού λαού.

Γνωρίζετε άλλους συναδέλφους σας συνταξιούχους να βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής;

Συνταξιούχος: Η περίπτωσίς μου βεβαίως και δεν είναι μεμονωμένη  καθ’ ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι στρατιωτικοί λόγω της δυσκόλου οικονομικής καταστάσεως έχουν μειώσει τις εμφανίσεις του μεταξύ συναδέλφων ακόμη και διά έναν καφέ. Η κατάστασις είναι τραγική και βαίνει επιδεινούμενη.

Ήσασταν μέλος των ενόπλων δυνάμεων οι οποίες τα τελευταία χρόνια οδηγούνται στην εξαθλίωση. Με την πείρα που έχετε, πώς είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει η χώρα μας σε μια ενδεχόμενη επίθεση που δεχθούμε από την Τουρκία;

Συνταξιούχος: Είναι σοβαρά ή ερώτησις κι εγώ θα απαντήσω από την εμπειρίαν μου πού με την εκπαίδευσιν είς τό εξωτερικόν, συνομιλώντας με ξένους αντελήφθην ότι ό κίνδυνος εμφανίζεται από την αδυναμίαν και την έλλειψιν θάρρους τών πολιτικών μας μη έχοντας την πολιτικήν ευθύνην να ζητήσουν την γνώμην των αξιωματούχων των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτοί είναι άσχετοι διά την αντιμετώπισιν των διαφόρων κρίσεων πού δημιουργούνται διά την ακεραιότηταν της Πατρίδος μας. είναι ΑΣΧΕΤΟΙ.

Τι μήνυμα θα είχατε να  στείλετε στους πολιτικούς ηγέτες της χώρας;

Συνταξιούχος: Ευθέως σας απαντώ ότι δεν διαθέτω την παραμικράν θετικήν εκτίμησιν διά τούς πολιτικούς. Διότι είναι ΨΕΥΤΕΣ, ΑΡΠΑΓΕΣ και ΑΝΙΔΕΟΙ μη έχοντες την παληκαριάν να αντιμετωπίσουν τον κάθε έναν πού προσβάλλει την ΕΛΛΑΔΑ μας και τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Και μην λησμονούμε, είμεθα  HELLAS και όχι GREECE. Το 1994 είχα υποβάλει το ερώτημα εάν είμεθα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, όπως και εάν πρέπει να μάς κυβερνούν 300 ΒΟΛΕΥΤΑΙ ή 150 ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ. Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι μας εξουσιάζουν ΒΟΛΕΥΤΑΙ οποίοι προσέβαλαν το ΙΔΕΩΔΕΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ μας, προσέβαλαν το ηθικόν και την αξιοπρέπειαν των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχοντας την δύναμιν τού πολιτικού με την με την μικροψυχίαν τους καί τόν ανθελληνισμόν τους, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,κατέστρεψαν τα πιο όμορφα χρόνια μας: τα ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.  Α Ι Σ Χ Ο Σ!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Γεώργιε MΠΑΛΟΝΙΔΗ ...παρασπονδείς... Τι ανησυχίες σου τις θέλουμε ΠΡΩΤΟΙ εμείς... κι όχι να τις στέλνεις σε παρακκλάδια... PLEASE DO IT1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου