Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ...

ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ!


Πολυτάλαντος .Έκανε πολλά αλλά αρνιότανε την ιδιότητα του δημοσιογράφου, αν και έκανε δημοσιογράφια. Μην ξεχνάμε πως υπήρξε και καλός χρονογράφος...από τις πιο σοβαρές δημοσιογραφικές "ειδικότητες'...
Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο θεατρικός συγγραφέας της επιθεώρησης, στιχουργός, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιάννης Καλαμίτσης. Ο Γιάννης Καλαμίτσης νοσηλευόταν εδώ και πολλούς μήνες στο Σισμανόγλειο καθώς έπασχε από σοβαρό αιματολογικό νόσημα ανάμεσα στις επιπλοκές του οποίου ήταν και η νεφρική ανεπάρκεια. Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός γεννήθηκε στο Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο και στη συνέχεια έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Από το 1990 διατηρεί την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM. Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά (με μια εμπνευσμένη και κοινώς αποδεκτή ελευθεροστομία) γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια (ανάλογα με την επικαιρότητα). Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες, έχει γράψει αρκετές επιθεωρήσεις  και πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ' αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κτλ). Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης). 
Δήλωση Αντώνη Σαμαρά 

«Ένας καλός φίλος, ένα ελεύθερο πνεύμα, ο δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Γ. Καλαμίτσης, έφυγε σήμερα από κοντά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θάνατο του Γ.Καλαμίτση.
 «Αφήνει ωστόσο σε όλους μας παράδειγμα ήθους και εντιμότητας, αλλά και αθάνατα δημιουργήματα μιας ανήσυχης, αιχμηρής και ισχυρής πένας.
 »Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του».
tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου