Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ. Απλά θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι τα σημερινά παθήματα των Ελλήνων οφείλονται σε αποφάσεις των Σιωνιστών!.. Το δεξί χέρι του Σιωνισμού είναι το Ισραήλ... Και ως απόδειξη ότι η επίσκεψη του Τσίπρα συνδυάστηκε με την επέτειο Ολοκαυτώματος ... ώστε να γίνει ο ίδιος υμνητής -διαφημιστής του γεγονότος, μαζί με τά ελληνικά ΜΜΕ που ελέγχει. Για σκεφθείτε το λιγάκι! Πού μας οδηγούν οι Σιωνιστές;

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ενέργεια, τουρισμός και τεχνολογία στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Νετανιάχου

Για τον τουρισμό, την ενέργεια, τις μεταφορές και τις εμπορικές συνεργασίες συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπ. Νετανιάχου.

Ενέργεια, τουρισμός και τεχνολογία στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Νετανιάχου
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «χρήσιμη και εποικοδομητική» τη συνάντηση με τον κ. Νετανιάχου και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε Ισραηλινές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα. 

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, όπως η ενέργεια, οι θαλάσσιες μεταφορές, η καινοτομία, οι υδάτινες τεχνολογίες, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η ασφάλεια και οι εμπορικές συνεργασίες. 
«Προχωράμε στην προώθηση συγκεκριμένων προγραμμάτων κοινής δράσης. Πρωταρχικής σημασίας για μας είναι ο τομέας της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισα τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια ισραηλινών επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν την πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών που προωθούμε στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: «Ξέρετε, το υψηλό μορφωτικό του ελληνικού, αλλά και του ισραηλινού ανθρώπινου δυναμικού, αποτελεί μια στέρεα βάση για την ανάπτυξη της συνεργασίας μας, μεταξύ άλλων και τον καίριας σημασίας τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη σημασία έχει η ενίσχυση της κινητήριας δύναμης της οικονομίας, που είναι η έρευνα, η τεχνολογία, η καινοτομία, η μεταφορά τεχνογνωσίας. Θα αναβαθμίσουμε τη συνεργασία μας σ’ αυτούς τους τομείς. Επικεντρωνόμαστε ήδη στην τεχνολογία υδάτων, στην αφαλάτωση, στη φαρμακευτική βιομηχανία και τη βιοτεχνολογία». 
Ενέργεια, τουρισμός και τεχνολογία στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Νετανιάχου
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι δύο πλευρές αποφάσισαν να εντείνουν και τη συνεργασία τους στον τομέα του τουρισμού. 
«Παράλληλα, υπογραμμίσαμε τη σταθερή μας πεποίθηση ότι η προαγωγή, η συνέχιση της ενεργειακής μας συνεργασίας θα δώσει τη δυνατότητα και στις χώρες μας, αλλά και στις χώρες της ευρύτερης περιοχής, να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας και περιφερειακής ανάπτυξης που θα προάγει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε τόσο για την ανάπτυξη δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω τερματικών σταθμών LNG στην Ελλάδα, ή, ενδεχομένως, εξετάζουμε και την πιθανότητα κατασκευής αγωγών, όπως ο East Med» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, και αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο μεταφοράς ηλεκτρισμού Eurasian Interconnector. 
Από την πλευρά του, ο κ. Νετανιάχου αναφέρθηκε στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών. «Ζούμε σε μια περιοχή που είναι αρκετά ασταθής» τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, και πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν από κοινού με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. 
Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι η συνεργασία των δύο χωρών καθυστέρησε κάποια χρόνια αλλά αναμένεται να δώσει ώθηση στις δύο χώρες. 
Αναφερόμενος στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων, ο κ. Νετανιάχου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει πως είναι ενάντια στον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη χώρα μας «αληθινό φίλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου