Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...

ALPHABET Η ΝΕΑ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ GOOGLE

Στη δημιουργία μιας νέας μητρικής εταιρείας- ομπρέλας με την ονομασίαAlphabet Inc προχώρησε η Google στο πλαίσιο της εταιρικής της αναδιάρθρωσης. ΗAlphabet θα «τρέχει» τις νεότερες...
δραστηριότητες του ομίλου, όπως τα τμήματα επενδύσεων (Google Ventures) και έρευνας (Google X), τη μονάδα Nest για το έξυπνο σπίτι και τη μονάδα ανάπτυξης του αυτόνομου αεροπλάνου (drone). Η Google, ως θυγατρική πλέον της Alphabet, θα συνεχίσει να έχει στην αρμοδιότητά της τις πιο παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, τις ομώνυμες εφαρμογές (π.χ. Google Maps), το You Tube και το λογισμικό Android.

Ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Reuters και τους Financial Times, ότι η νέα εταιρική δομή θα είναι απλούστερη και θα βοηθήσει καλύτερα την ανάπτυξη της Google-Alphabet, που πλέον έχει επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Όπως είπε κάθε επιμέρους εταιρεία-μονάδα θα διατηρήσει την ανεξαρτησία των κινήσεων της υπό το νέο σχήμα.

Σε επίπεδο μάνατζμεντ, ο Λάρι Πέιτζ θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της Alphabet και ο ινδικής καταγωγής πρώτος αντιπρόεδρος Σουντάρ Πιτσάι θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της Google Inc. Ο έτερος συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν θα γίνει πρόεδρος της Alphabet και ο τωρινός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της νέας μητρικής εταιρείας.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το νέο εταιρικό σχήμα -που θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2015- θα παρέχει περισσότερη διαφάνεια στους επενδυτές της Γουόλ Στριτ, καθώς θα ρίξει περισσότερο φως στο πόσα χρήματα επενδύει η Google για τα επί μέρους προϊόντα και υπηρεσίες της - η έως τώρα αδιαφάνεια αποτελεί χρόνια πηγή...μουρμούρας μεταξύ όσων αγοράζουν μετοχές της εταιρείας. Και πράγματι, μετά την ανακοίνωση για την εταιρική αναδιάρθωση, οι μετοχές της Google κινήθηκαν ανοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Google ιδρύθηκε το 1998 από δύο συμφοιτητές (Λ.Πέιτζ και Σ.Μπριν) και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει γίνει ένας επιχειρηματικός γίγαντας με πάνω από 40.000 εργαζόμενους, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλο το φάσμα της τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου