Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ο ΚΟΜΨΕΥΟΜΕΝΟΣ ΧΑΪΔΟΛΌΓΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ...που δια του Τύπου έγινε ...ΠΕΡΣΟΝΑ, πιάστηκε στα πράσα! ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ...ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ;

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ! ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!!!

Βαρύς πέφτει ο πέλεκυς της Διεύθυνσης Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής του έτους 1999...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, η αρμόδια διεύθυνση γνωμάτευσε οριστικά ότι δεν υφίσταται θέμα παραγραφής για την υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου.
Επομένως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου.
Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, δικαστική επιμελήτρια αναγκάστηκε να θυροκολλήσει το έγγραφο στο δικηγορικό του γραφείο, όταν ο ίδιος αρνήθηκε να το παραλάβει κατά την επίδοση.
Εν συνεχεία, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή.
Είχε προηγηθεί προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στo διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί, το οποίο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από αντιδικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες του αφού οι τελευταίοι διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής για τη διεκπεραίωση κληρονομικών υποθέσεων, με τη διαμάχη να φτάνει στον Άρειο Πάγο δικαιώνοντας τους αντιδίκους του βουλευτή και υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει το ποσό των 750,000 δολαρίων.
Στο παρελθόν ο κύριος Μητρόπουλος είχε υποστηρίξει ότι για τα 750.000 δολάρια είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο βαθμό, κάνοντας χρήση του Νόμου Αλογοσκούφη που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν «ΤΑ ΝΕΑ», από τα παραστατικά που κατέθεσε δεν προέκυψε ότι ο λογαριασμός από όπου ήρθαν τα χρήματα ήταν ο ίδιος με τον λογαριασμό στον οποίο είχε κατατεθεί η αρχική αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου