Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ...ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ! Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗ ΔΟΞΑ!

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ...ΠΑΘΩΝ....
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ...
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ!ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ...ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/2.html ( στην ενότητα ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ 2-ΥΓΕΙΑ 3, ακριβώς κάτω από τον τίτλο της ιστοσελίδας)
( ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... Κι ο Θεός να σας φωτίζει!)


ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ …ΥΓΕΙΑΣ!

Ξεκινάω σήμερα μια μεγάλη-σπονδυλωτή έρευνα για τις φαυλότητες των διάφορων ιδιωτικών Κέντρων Υγείας…δηλαδή για τους κοινούς εμπόρους Υγείας… που μας εμφανίζονται και ως…Τρίχες –Σπουδαιοφανείς και …σωτήρες μας. Τους έχω ήδη καρατσεκάρει!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ …ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΧΡΗΣΗ!

Τη αφορμή την παίρνω από την αδελφούλα μου ..που παραμονή Πρωτοχρονιάς-φέτος (31-12-2014).. εισήλθε επειγόντως σε γνωστό πολύφημο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ .. ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ..ΕΠΙΛΟΓΉ, παρά τις αντιθέσεις των μελών της οικογένειάς της.. Ωραία! Αλλά…


Ε, με αυτή την εισαγωγή … αρχίζουν οι πλάκες…που φεύ… εγώ ο κωλόγερος, πλην καλόγερος, τις επισήμανα αυτοστιγμής! Τουτέστιν:
1ον) Μας έλαχε μια κουστωδία ιατρών που έρχονταν και φεύγανε από την κλίνη μας…λέγοντας διάφορες κοτσάνες…
Αλλά ..που έπρεπε να τους πληρώνουμε …( χώρια απο τα …χρεωστικά που έβαζε αυθαίρετα το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΡΟ) ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΤΉΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΤΟΥΣ… ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙ… 
Αλλά μας επισκέπτονταν.. σταθερά…και χαιρόμασταν χαρά μεγάλη…για το σπουδαίο ενδιαφέρον του περισπούδαστου ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΡΟΥ.
Κράτησαν την αδελφή μου 13 μέρες στο “ξενοδοχείο “τους, από τις οποίες οι 7 μέρες ήταν τζούφιες, δηλαδή περιττές… πλην όμως υπερκερδοφόρες για τον έμπορο υγείας, κτήτορα της ιδιωτικής κλινικής…
Τελικός λογαριασμός περίπου 45-50.000 ευρουλάκια! ..

Μια συναρπαστική ιστορία που θα σας τη δώσω σε όλη της την αίγλη ώστε να δείτε τι γίνεται στα ιδιωτικά πολυτελή …κρεματόρια..δήθεν κέντρα υγείας!..που έχουν γιατρούς ως κοινούς πλασιέ πελατείας στα άντρα αυτά …της αναίσχυντης εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου… Θα τα εκθέσω όλα…Και Γαία μιχθεί  πυρίττω ...
Αλλά προς το παρόν σήμερα θα σας δώσω την επικαιρότητα. Το θέμα με τα κέντρα υγείας ..που πουλάνε υπερκοστολογημένες υπηρεσίες … θα το συνεχίσω σε λίγες ημέρες, όταν ολοκληρώσω τα στοιχεία που συγκενρώνω. Πρόκειται περί μεγάλου σκανδάλου σε βάρος του λαού!

Οι τρομοκράτες ιατροί βγήκαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2015, πρωϊ-πρωϊ από τα ραδιοτελεβίζια να καλούν τον κοσμάκι …να εμβολιαστεί…ακόμη και οι καπνίζοντες… Αλλά τα εμβόλια είναι μια απάτη …για όσους ξέρουν!
΄Ενα άλλο επίσης σοβαρό θέμα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέον μου είναι κάρτες υγείας όπου κάποιοι τυχοδιώκτες-τσίφτες βγαίνουν από τά ράδια και καλλούνε τον κοσμάκι να αγοράσει την εκπτωτική κάρτα τους για να έχουν δήθεν ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές υπηρεσίες…

Άλλη μια αεριτζήδικη απάτη κι όποιος πέσει θύμα… Δείτε τι συνέλεξα για σας…και προς φωτισμό σας… Και μη σκιάζεστε από την τρομοκρατία που σας ασκούν κάποιοι  γιατροί!

1) 5 ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ
1) Η απάτη των εμβολίων. Μυστικά έγγραφα αποκαλύπτουν την τρομακτική αλήθεια! Μία από τις μεγαλύτερες Ιατρικές απάτες στην ιστορία! Βάσει του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (Freedom of Information Act (FOIA)), στο Ηνωμένο Βασίλειο αίτηση που κατατέθηκε από ιατρό έχει αποκαλύψει μυστικά επίσημα έγγραφα 30 χρόνων που αποδεικνύουν ότι οι εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης …
1. Γνώριζαν ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν.
2. Γνώριζαν ότι προκαλούν τις ασθένειες που υποτίθεται ότι θα απέτρεπαν.
3. Γνώριζαν ότι είναι κίνδυνος για τα παιδιά.
4. Συνωμότησαν για να πουν ψέματα στο κοινό.
5. Εργάστηκαν για να εμποδίσουν μελέτες ασφάλειας.

Η έκθεση της φάρσας των εμβολίων συναγωνίζεται στήθος με στήθος με την πολύ μεγαλύτερα φάρσα της θανατηφόρας γρίπης 1918-1919. Ήταν η ασπιρίνη που σκότωσε ανθρώπους στο 1918-1919, και όχι μια πανδημία γρίπης. Ήταν η μεγαλύτερη βιομηχανική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας με 20 -50.000.000 ανθρώπους νεκρούς, αλλά κατηγορήθηκε η γρίπη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


2) Η απάτη της χοληστερινης. Η υπόθεση της χοληστερίνης λέει με λίγα λόγια τα εξής : Αν τρώτε πολύ από τις τροφές, που περιέχουν χοληστερίνη ή κορεσμένο λίπος, τα επίπεδα τής χοληστερίνης στο αίμα θα αυξηθούν. Η παραπανίσια χοληστερίνη θα εναποτεθεί στα τοιχώματα των αρτηριών κάνοντάς τα να στενέψουν. Τότε, αυτό θα μπλοκάρει την παροχή αίματος στην καρδιά και σε άλλα όργανα προκαλώντας καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.
Να γιατί φοβάστε τη χοληστερίνη. Τι θα λέγατε όμως αν μαθαίνατε, ότι όλα αυτά είναι λάθος; Ότι η θεωρία τής χοληστερίνης προβάλλεται τόσο έντονα λόγω μάρκετινγκ; Ότι από τη θεωρία τής χοληστερίνης κερδισμένες βγαίνουν οι εταιρείες τροφίμων και οι φαρμακευτικές εταιρείες; Αν μια εταιρεία τροφίμων παρασκευάσει ένα τρόφιμο χαμηλό σε λιπαρά, όλοι θα σπεύσετε να το αγοράσετε, διότι πιστεύετε, ότι αυτό είναι καλύτερο για την καρδιά σας από ένα τρόφιμο, που περιέχει όλα τα λιπαρά του. Στην τηλεόραση κατακλύζεστε από διαφημίσεις τέτοιων προϊόντων χαμηλών σε λιπαρά. Αυτό που δεν έχετε σκεφτεί όμως είναι, ότι το να αγοράζετε ένα τέτοιο προϊόν συμφέρει τις εταιρείες παρασκευής τροφίμων. Αφαιρούν από ένα προϊόν τα λιπαρά του και αυτά τα πουλούν εν συνεχεία ως βούτυρο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
3) Η απάτη της χημειοθεραπείας. Η χημειοθεραπεία είναι μια απάτη, είναι απλά μια δηλητηρίαση με σκοπό την εξόντωση των ασθενών. Κανένας γιατρός δεν την παίρνει για τον εαυτό του ή την οικογένεια του και κανένας Εβραίος στον κόσμο δεν κάνει ποτέ χημειοθεραπεία. Η θνησιμότητα της χημειοθεραπείας, σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας Καρκίνου της Χαϊδελβέργης, ανέρχεται στο 98% !!! Κάθε μέρα που περνάει, εκατό χιλιάδες ασθενείς δολοφονούνται σε όλο τον κόσμο με τη χημείοθεραπεία. Η χημειοθεραπεία είναι τοξική, σκοτώνει και τα υγιή κύτταρα τού ασθενούς καταβάλλοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα σε αντίθεση με τις εναλλακτικές θεραπείες τού καρκίνου, που προσπαθούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε αυτό να νικήσει τον καρκίνο. Με τη χημειοθεραπεία και τη θεραπεία με ακτινοβολία αντί οι ασθενείς να πεθαίνουν από καρκίνο χάνουν τη ζωή τους από πνευμονία ή άλλες συνηθισμένες λοιμώξεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
4) Η απάτη της μαστογραφίας. Οι τοξικές επιδράσεις της ακτινοβολίας της μαστογραφίας τελικά αναγνωρίζεται ως ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει σαφώς ότι οι ακτινογραφίες του καρκίνου του μαστού μπορεί να προκαλέσoυν στις γυναίκες περισσότερο κακό παρά καλό. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο British Medical Journal (Δεκέμβριος 2011) επιβεβαίωσε ότι ο ακτινογραφικός έλεγχος του καρκίνου του μαστού μπορεί να προκαλέσει βλάβη στις γυναίκες, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χρόνια μετά την έναρξη του ελέγχου. Η ακτινοβολία της μαστογραφίας είναι πολύ πιο επιζήμια από μια ακτινογραφία στήθους X-Ray. Οι μαστογραφίες χρησιμοποιούν ιονίζουσα ακτινοβολία σε μία σχετικά υψηλή δόση, η οποία μπορεί να συμβάλει στις μεταλλάξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του μαστού. Με την μαστογραφία μπορείτε να πάρετε τόσο πολύ ακτινοβολία, όση θα παίρνατε από 1.000 ακτινογραφίες θώρακα. Η μαστογραφία συμπιέζει επίσης σφιχτά το στήθος σας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια επικίνδυνη εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, εάν ήδη υπάρχουν. Ο Δρ Samuel Epstein , ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες του καρκίνου στον κόσμο, έχει δηλώσει :
“Το στήθος πριν από την εμμηνόπαυση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην ακτινοβολία, για κάθε 1 rad έκθεσης αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά περίπου 1 τοις εκατό, με μια σωρευτική δράση κατά 10 τοις εκατό αυξημένου κινδύνου για κάθε μαστό κατά την διάρκεια ελέγχων σε μια δεκαετία.” Διαβάστε περισσότερα εδώ.
5) Η απάτη του AIDS. Πρόκειται για τον ιό HIV που ΔΗΘΕΝ προκαλεί AIDS!!! Ξυπνήστε!
Οι δυστυχείς που πέφτουν θύματα του ΜΑΪΜΟΥ ΤΕΣΤ για ιό HIV και τρώνε το "παραμύθι" ότι ειναι τάχα φορείς ιού που θα τους προκαλέσει AIDS πεθαίνουν από τα ... ΦΑΡΜΑΚΑ που στοιχίζουν 1500 ευρώ το μπουκάλι!!! Οι φαρμακοεταιρείες κονομάνε τα χοντρά και οι γιατροί τις χοντρές μίζες για τις συνταγογραφήσεις που κάνουν ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ!!! Λένε ότι οι Ναρκομανείς είναι φορείς του ιού HIV, στην πραγματικότητα όμως έχουν εξασθενήσει τον οργανισμό τους από τα ναρκωτικά και γίνονται ευάλωτοι στις ασθένειες λόγω των ναρκωτικών... Κανένας ιός IHV δεν τους εξασθενεί!!!
Όσο για το ΔΗΘΕΝ AIDS της ΑΦΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ!!!
Στην πραγματικότητα, οι ημέρες εκστρατείας - ενημέρωσης και πρόληψης από τον ιό HIV του AIDS είναι ημέρες δίαδοσης του ιού που ΔΗΘΕΝ προκαλεί ΑIDS λόγω της πλύσης εγκεφάλου που υφίσταται ο κόσμος!!! Διαβάστε περισσότερες αποδείξεις εδώ.
- See more at: http://diatrofika.blogspot.gr/2013/02/5.html#sthash.aNAJaiAr.dpuf

2) «Οι κάρτες υγείας είναι για να μαζεύουν λεφτά και να περνάνε καλά!»

Δημοσιεύθηκε στις 17 Μαρτίου, 2014 11:00 στην Κατηγορία:

Νοσοκομείο-11

Της Φρόσως Βαρβαρα
«Οι κάρτες υγείας είναι η απόλυτη απάτη» επεσήμανε στην Karfitsa.gr o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης. Μάλιστα όπως είπε έχουν καταφύγει ήδη στη δικαιοσύνη. «Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν χρήματα για να έχουν κάποιες υποτιθέμενες υπηρεσίες ,και αυτά τα χρήματα τα πληρώνουν σε φορείς που δεν συνιστούν ασφαλιστικές εταιρείες»τονίζει ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου και συνεχίζει «Οι πολίτες πληρώνουν αυτά τα χρήματα σε κάποιους οι οποίοι απλώς τα μαζεύουν για να περνάνε καλά. Πρόκειται για την απόλυτη απάτη για την απόλυτη κοροϊδία και συνιστά ποινικό αδίκημα»καταλήγει.
Μετά τις καταγγελίες του πρόέδου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης άλλοι 9 πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παίρνουν θέση για το θέμα. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για εταιρείες που δρουν αντίθετα με τη δεοντολογία που διέπει τους Ιατρικούς Συλλόγους ενώ επισημαίνουν πως οι παροχές που ευαγγελίζονται δεν ισχύουν.
«Αυτές οι εταιρείες δρουν αντίθετα με τη δεοντολογία που διέπει τους Ιατρικούς συλλόγους. Είναι παράνομες. Αυτή η παρανομία βέβαια έχει αρθεί με ψηφίσματα και νόμους», επισημαίνει ο Βασίλης Βασιλακόπουλος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης και συνεχίζει: «Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος διώκουμε φυσικά πρόσωπα για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και αθέμιτη διαφήμιση. Οι εταιρείες είναι απρόσωπες. Είναι ψευδεπίγραφο με 100 ευρώ να σου λένε ότι όλα είναι δωρεάν. Έχεις μόνο μια κλινική εξέταση και τις άλλες εργαστηριακές εξετάσεις τις πληρώνεις. Σκοπός τους είναι το κέρδος. Θα ήθελα να πω στους πολίτες να μην προσφεύγουν σε αυτούς».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης στο νομό δε δραστηριοποιούνται τέτοιες εταιρείες. «Εμείς στο νομό δεν έχουμε τέτοιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται όμως τις διαφημίσεις στους τις αναπαράγουν και τα τοπικά μέσα. Αν υπήρχαν και στο νομό θα καταφεύγαμε στη δικαιοσύνη»τονίζει.
Παρόμοια είναι και η άποψη του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. «Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε διάφορες οχλήσεις για αυτό το θέμα. Παίρνουν τηλέφωνο τους γιατρούς μέλη μας για να συνεργαστούν»επισημαίνει ο Ξενοφών Κροκίδης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και συνεχίζει «όσοι από αυτούς θέλουν να συνεργαστούν ρωτούν τους όρους και τις συνθήκες και αργότερα καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μια «απατεωνιά» εντός εισαγωγικών. Οι παροχές που επαγγέλλονται είναι είναι πολλές αλλά όταν επικοινωνείς μαζί τους και μετά έχεις κάποια ερωτηματικά. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον μεγάλο αριθμό των ανασφάλιστων και με δελεαστικές τιμές να τους πείσουν χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν».
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας επισημαίνει μάλιστα πως αυτές οι εταιρείες δεν συνιστούν ασφαλιστικές εταιρείες. «Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι κάτι άλλο. Έχουν δείξει ότι αυτό που κάνουν το κάνουν μελετημένα και οργανωμένα» τονίζει. «Εγώ θα έλεγα πως πρέπει να παρέμβουν οι καταναλωτικές οργανώσεις. Θα πρέπει τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι γιατροί να προσέχουν τι υπογράφουν», συμπληρώνει.
Ήδη ο Ιατρικός σύλλογος της Πάτρας έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη για μια αντίστοιχη περίπτωση. » Εμείς σε μια περίπτωση που είχαμε εδώ στην Πάτρα προσφύγαμε για ασφαλιστικά μέτρα. Ήταν μια πιο τραβηγμένη περίπτωση. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια και μετά από αυτό το διαγνωστικό κέντρο απέσυρε αυτή τη διαδικασία» αναφέρει η Άννα Μασδράκου.
Σε ό,τι αφορά τις κάρτες υγείας όπως υποστήριξε η θέση του συλλόγου είναι ότι «πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχέδιο μάρκετινγκ ώστε να μπει ο κόσμος μέσα και με διαφόρους τρόπους να τους αντλήσουν χρήματα». «Καμία σοβαρή δουλεία δεν μπορεί να προκύψει με τόσο μεγάλες εκπτώσεις» τονίζει η κυρία Μασδράκου και συνεχίζει: «Είμαστε κατά αυτών των καρτών διότι δεν είναι σίγουρο ότι με αυτές διασφαλίζεται η ποιότητα των εξετάσεων καθώς ένα εργαστήριο έχει κόστη που έχουν να κάνουν με τη ποιότητα των φαρμάκων των αντιδραστηρίων αλλά και τη συντήρηση των μηχανημάτων». «Με τόσο μεγάλες εκπτώσεις δεν μπορεί να πειστεί κανείς ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες που αφορούν την εγκυρότητα του αποτελέσματος», καταλήγει.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Όπως δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος «αυτές οι εταιρείες επικαλούνται μικρά και ευέλικτα πακέτα. Δηλαδή με 150 ευρώ θα έχει γιατρούς όλη η οικογένεια. Είναι απάτη γιατί τα 150 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για τις στοιχειώδης εξετάσεις όχι για όλα αυτά που λένε». Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στις διαφημίσεις αυτών των εταιρειών. «Βλέποντας αυτές τις προσφορές οι πολίτες τσιμπάνε αλλά όταν έρχεται η ώρα να κάνουν τις εξετάσεις που πρέπει ειδικά όταν πρόκειται και για χρόνιους πάσχοντες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τα πληρώνουν όλα από την τσέπη τους. Άρα παραπλανούν τον κόσμο με τα διαφημιστικά τους» καταλήγει.
Για την αναγκαιότητα να μπουν ελεγκτικοί μηχανισμοί από την πολιτεία έκανε λόγο ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής. «Δεν έχουν βάλει ελεγκτικούς μηχανισμούς. Όπως παλιά οι τράπεζες έταζαν τα πάντα και έδιναν ελάχιστα έτσι και τώρα κάποιοι στο χώρο της υγείας κάνουν το ίδιο. Εμείς στον Ιατρικό σύλλογο θα κάνουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τονίζει χαρακτηριστικά.
Να είναι προσεκτικοί και να μην συνάπτουν σχέσεις με αυτές τις εταιρείες συνέστησε στα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης. «Είμαστε επιφυλακτικοί. Έχουμε πει στα μέλη μας να μην συνάπτουν σχέσεις με αυτές τις εταιρείες γιατί το τοπίο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δουλειά των γιατρών και εμείς δεν το θέλουμε αυτό σε αυτή τη φάση» επισημαίνει ο Παναγιώτης Βάρναλης. Σύμφωνα με τον ίδιο «οι εταιρείες δίνουν μεγάλη έκπτωση αλλά νομίζω ότι δεν είναι ξεκάθαρες εταιρείες, οπότε θα πρέπει προς το παρόν να είμαστε επιφυλακτικοί».
Επιφυλακτική με τις κάρτες υγείας είναι και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά. Όπως επισημαίνει έχουν ενημερώσει σχετικά και τον πρωθυπουργό. «Έχουμε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και του ζητάμε να παρέμβει για διάφορα θέματα όπως τα φάρμακα αλλά και τη διαφήμιση. Όλα αυτά δεν είναι συμβατά με την ιατρική δεοντολογία .Εμείς δεν μπορούμε να το ελέγξουμε για αυτό και ζητάμε την παρέμβαση της πολιτείας. Τα ποσά είναι πολύ μικρά για να δίνουν αυτά που λένε. Κανείς απο αυτές τις εταιρείες δεν ήρθε να ζητήσει τη γνώμη των ιατρικών συλλόγων .Δεν ξέρουμε αν αυτά τα προγράμματα είναι ασφαλή και ποιοτικά. Οι εξετάσεις δεν μπορεί να είναι αξιόπιστες με αυτές τις τιμές. Δεν μπορεί το δημόσιο να παίρνει πχ για μια εξέταση 15 ευρώ και αυτοί μόνο 5.Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται την ιατρική εργασία .Μας παίρνουν ασθενείς τηλέφωνο και μας ρωτούν μα είναι δυνατόν μόνο με 60 ευρώ να μας δίνουν πρόγραμμα; Μετά μας ξαναπαίρνουν και μας λένε τελικά μας ζήτησαν και άλλα 30 για μια εξέταση.»
«Δεν μπορώ να πειστώ ότι με αυτό το ευτελές ποσό δίνεται πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»αναφέρει ο Γρηγόρης Πασπάτης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και συνεχίζει αυτές οι εταιρείες δεν είναι θεσμοθετημένες. Ρίχνουν τις ήδη χαμηλές τιμές ακόμη χαμηλότερα με αποτέλεσμα να λαϊκίζουν απέναντι στους πολίτες. Συμφωνώ με την άποψη του κυρίου Τσάμη από τον ιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης. Στο Ηράκλειο είναι ελάχιστοι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με αυτές τις εταιρείες για αυτό και ακόμη δεν έχουμε κινηθεί νομικά»
«Είναι μια καθαρή Απάτη»τονίζει ο Αναστάσιος Καραβέδος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης. Και συνεχίζει «Αυτοί οι άνθρωποι δεν διαθέτουν υγειονομικό προσωπικό μόνο διαφημιστικό προσωπικό. Είναι ανεξέλεγκτο και ούτε υπόκειται στην ευχέρεια στους ιατρικούς συλλόγους να το καταγγείλουν και αυτή είναι και η ένσταση μας»τονίζει.
Την ίδια ώρα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών συμβουλεύει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί με τα συμβόλαια που υπογράφουν. «Η πολιτεία είναι απούσα και οι καταναλωτές αγοράζουν τις κάρτες στα τυφλά. Το υπουργείο ανάπτυξης έπρεπε να είχε ελέγξει τις συμβάσεις για καταχρηστικούς όρους»επισημαίνει η Ευαγγελία Κεκελέκη γενική γραμματέας του ΚΕΠΚΑ.
Στο μεταξύ εκπρόσωπος μιας εκ των εταιρεών δήλωσε στην» Κ» «Εμείς συστήσαμε την εταιρεία για να δώσουμε δωρεάν υγεία στον κόσμο. Έχουμε πολλές δωρεάν παροχές και πολύ μεγάλες εκπτώσεις. Τι να κάνουμε που οι άλλοι ενοχλούνται;»
Οι κάρτες υγείας είναι και το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που αναμένεται να συγκληθεί την Παρασκευή.
Διαβάστε το πρώτο μέρος της έρευνας της karfitsa για τις κάρτες υγείας


Σε ρόλο… ντίλερ υπέρ των ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας!
Κάθε χρόνο, το Δημόσιο χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αφού «σκοτώνουν» τους ασθενείς, όταν… νοσήσουν!
Μπορεί να διαβάζεται απίστευτο και όμως αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα που βιώνουν όσοι νοσηλεύονται στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και χρήζουν αποκατάστασης.
Οι ιθύνοντες κωφεύουν στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, εδώ και 9 χρόνια, κορυφαίων επιστημόνων του νοσοκομείου της Λεωφόρου Μεσογείων, αφού τους έχουν… εξασφαλίσει μόνο ένα κρεβάτι για τη θεραπεία ασθενών με κινητικά προβλήματα!
Η χώρα μας «σπρώχνει» ανήμπορους, φτωχούς, ανθρώπους με άθλια ή μέτρια οικονομική κατάσταση σε ιδιωτικά κέντρα του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού, αφού η έλλειψη κρεβατιών φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης… φιγουράρει σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν αποκατάστασης (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, τροχαία ατυχήματα- πολλά από τα οποία έχουν σαν συνέπεια τετραπληγικούς και παραπληγικούς, ιδιαίτερα άτομα νεαρής ηλικίας, εγκαύματα), καθημερινά αυξάνεται. Έτσι, αντί να δημιουργούνται νέα τμήματα αποκατάστασης, οι υπεύθυνοι συρρικνώνουν τα υπάρχοντα!
Στην Ευρώπη, στην Αμερική αλλά και σε όλον τον αναπτυγμένο κόσμο, υπάρχουν νοσοκομεία που ασχολούνται αποκλειστικά με την Αποκατάσταση (Σουηδία, Γερμανία, Ισραήλ κ.α), όπου το κόστος κυμαίνεται από 100.000 έως και 300.000 ευρώ τον μήνα!
Σε αυτά αναγκάζονται να καταφεύγουν Έλληνες ασθενείς για αποκατάσταση, μόνον βέβαια όσοι έχουν την οικονομική και κοινωνική δυνατότητα ή εκείνοι που οι οικογένειές τους ξεπουλιούνται στην κυριολεξία ή καταφεύγουν σε δάνεια από τράπεζες, αφού η χώρα μας… νοσεί από κλίνες!
Έτσι… φύτρωσαν πολλά ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης με μηνιαίο κόστος 5.000 με 8.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενα την ανάγκη, τον πόνο, αλλά και την ελπίδα των ασθενών και των οικείων τους για την κατάλληλη θεραπεία, αλλά παράλληλα φορτώνοντας και τα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστια έξοδα.
Πρόκειται για μια ανεπίτρεπτη σε κάθε περίπτωση κοινωνική και οικονομική αφαίμαξη, ιδιαίτερα σε μία περίοδο κρίσης, όπως η υπάρχουσα.
Και όλα αυτά, τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι, εκτός από τις τσέπες των Ελλήνων ασθενών και των οικογενειών τους, επιβαρύνονται με δυσθεώρητα ποσά τα ασφαλιστικά ταμεία του κράτους. Την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι θυσιάζονται στον βωμό του παράνομου και εύκολου πλουτισμού κάποιων επιτηδείων!
Γιατροί, για τους οποίους ο όρκος τους στον Ιπποκράτη δεν αποτελεί «κενό γράμμα» και οι οποίοι πέρασαν από τη θέση του διευθυντή του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του «Γ. Γεννηματάς», όπως και ο νυν, κ. Αυγερινός Μπάντερ, έχουν επισημάνει τη δυσλειτουργία της κλινικής, αλλά μέχρι σήμερα έχουν… συναντήσει γυρισμένες πλάτες.
Από την έναρξη του Ε.Σ.Υ, η κλινική λειτουργούσε με 10 αναπτυγμένες κλίνες, σύμφωνα με τον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου μέχρι τον Ιούνιο του 2001.
Είναι το τέταρτο νοσοκομειακό τμήμα Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης που λειτουργεί πανελληνίως, σε γενικό νοσοκομείο, για την εφαρμογή προγράμματος αποκατάστασης σε νοσοκομειακή βάση.
Τα άλλα τέσσερα λειτουργούν στα νοσοκομεία «ΚΑΤ», «Ασκληπιείο Βούλας», «Γ.Ν Ελευσίνας Θριάσιο».
Κάποια στιγμή εκκενώθηκε ο όροφος, όπου στεγαζόταν και το φυσικοθεραπευτήριο, για να ανακαινιστεί. Η διοίκηση αποφάσισε η κλινική να λειτουργήσει προσωρινά με δύναμη 3 κλινών, σε άλλον όροφο του ίδιου κτιρίου, εκεί όπου βρίσκεται η Νεφρολογική Κλινική.
Ουδέν… μονιμότερον του προσωρινού όμως…Τα έργα τελείωσαν και, παρόλο που τρεις θάλαμοι ανακατασκευάστηκαν με προδιαγραφές νοσηλείας ατόμων με κινητικές αναπηρίες, η τότε διοίκηση αποφάσισε να δοθεί ο χώρος σε χειρουργική, αιματολογική κλινική, αλλά και τη λειτουργία κλινικής ημέρας!
Το αποτέλεσμα; Οι αναπτυγμένες κλίνες περιορίστηκαν σε μία!
Το πρόβλημα είχε επισημάνει πριν από τρία χρόνια και η διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Κλημεντίνη Καραγεωργίου, με έγγραφό της προς τον διοικητή, τον υποδιοικητή και τον διευθυντή, εξηγώντας την ανάγκη για την ύπαρξη κρεβατιών τόσο στην αποκατάσταση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις όσο και σε άλλες ειδικότητες.


Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008


Όλα τα ίδια μένουνε
Δεν είμαι ειδικός σε θέματα υγείας, όχι τουλάχιστον παραπάνω από όσους πολίτες δεν είναι γιατροί. Συζητώντας με φίλους συνbloggers και ψάχνοντας να βρω ένα τρόπο να τιμήσω την μνήμη της Αμαλίας, θεώρησα ότι το πιο τίμιο από μέρους μου θα ήταν να μην γράψω τίποτα σαν ειδήμονας, που δεν είμαι, αλλά και τίποτα καταγγελτικό μια και η καταγγελία χωρίς πρόταση είναι περιττή. Η καλύτερη λύση, για μένα ήταν να αφήσω την ειδησεογραφία να μιλήσει από μόνη της.
Το τι έγινε ή δεν έγινε στο χώρο της υγείας είναι καταγεγραμμένο στα site των εφημερίδων, λίγο ψάξιμο χρειάζεται. Αυτά τα συζητούσα την προηγούμενη εβδομάδα. Την Κυριακή, συμπτωματικά (;), την μέρα που έκλεισε 1 χρόνο από την "έξοδο" της Αμαλίας, η "Καθημερινή" είχε μια σειρά άρθρων για τα χάλια του ΕΣΥ
Δεν χρειάζεται να διαπιστώσουμε τίποτα παραπάνω από ότι διαπιστώνει με τους μηχανισμούς του το ίδιο το κράτος :
"Την εικόνα ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) διαλυμένου, με κακοφορμισμένες πληγές δεκαετιών, απαξιωμένου στα μάτια των πολιτών αλλά και των εργαζομένων σε αυτό, καταγράφει η Εκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας για το 2007."
"Γιατροί που χρηματίζονται, άλλοι που δεν κάνουν εφημερίες. Τεράστιες λίστες αναμονής στα νοσοκομεία, οι οποίες παραβιάζονται λόγω πελατειακών σχέσεων γιατρού και ασθενούς. Μονάδες νοσοκομείων με ελάχιστο προσωπικό και παλιό εξοπλισμό. Ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα που θησαυρίζουν με υπερκοστολογήσεις νοσηλίων - εξετάσεων και ιατρικών πράξεων σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Αμαρτωλές προμήθειες υλικών των μονάδων υγείας. Μηχανοργάνωση στα σπάργανα. Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης που παρακρατούν -παράνομα- επιδόματα και συντάξεις ασθενών. Κέντρα Υγείας χωρίς προσωπικό και ασθενοφόρα, ακόμα και σε περιοχές που βουλιάζουν από τον τουρισμό."
"Το άρρωστο ΕΣΥ πάσχει κυρίως από ανεπαρκές μοντέλο χρηματοδότησης, αναχρονιστική διοίκηση και απουσία ολοκληρωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)."
"Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι λειτουργοί του βρίσκονται σε μια πραγματικά δύσκολη καμπή. Οι σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο, σε συνδυασμό με την κακοδιοίκηση και τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας που σε ορισμένες περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς, αλλά και για τους ίδιους τους γιατρούς."
"Κλίβανοι για την καύση ιατρικών αποβλήτων που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας με ενδεχόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος και μονοπωλιακές σχέσεις με εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο είναι μεταξύ των διαπιστώσεων των Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας σε ελέγχους του 2007 για τη διαχείριση των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων."
"Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν σε τέλμα· στη νηπιακή του ηλικία αντιμετώπισε πολλές στρεβλώσεις, με αποτέλεσμα σήμερα τα προβλήματα να έχουν φτάσει σε εκρηκτικό σημείο. Βασικότερο είναι αυτό της υποχρηματοδότησης. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο όμως οξύνεται παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι θα αύξανε τη χρηματοδότηση κατά 1% του ΑΕΠ. Επειτα από τέσσερα χρόνια έχουμε μείωση της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ."
Και όλα τα παραπάνω μόνο σε μια εφημερίδα μιας μέρας στην οποία θα προσθέσω και την είδηση της 23/05/2008 για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ με τίτλο
Πόρισμα-κόλαφος για το ΕΚΑΒ
Τα δικά μου λόγια είναι περιττά, όπως και τα ευχολόγια. Υπάρχουν άνθρωποι πιο ειδικοί, γιατροί, οι οποίοι μπορεί  να έχουν προτάσεις εφικτές. Το μόνο που μπορώ εγώ να κάνω είναι να απαιτώ μια δημόσια, δωρεάν και πάνω από όλα Αξιοπρεπή παροχή υπηρεσίας υγείας. Σε τελική ανάλυση οι φόροι που πληρώνουμε, υποτίθεται ότι πάνε και γι' αυτό.


Posted by Argos at 5/26/2008 11:28:00 π.μ. 2 σχόλια:
Labels: ΕΚΑΒ, ΕΣΥ, ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ 2008
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest\

Κατόπιν ‘ολων αυτών των αποκαλύψεων , υποθέτω ότι θα σοφρωνιστείτε και θα λάβετε τα μέτρα σας!..ώστε να μειώσετε την τρομοκρατία της ιατρικής , η οποία σήμερα ατυχώς ασκείται με στόχο το εμπορικό κέρδος!


Υποθέτω λέω… διότι δεν έχω την παραμικρή ελπίδα ότι δεν θα σκιάζεστε τόσον για την άχαρη ζωούλα σας.. Στις φοβίες σας ποντάρουν άθλιοι γιατροί …Όχι πως δεν υπάρχουν στην Ελλάδα σπουδαίοι γιατροί-με παγκόσμιο κύρος επιστημοσύνηςκαι ανθρωπιάς… Π.Χ. πας μόνος σου ΡΕ βλάκα να τους δώσεις φακελάκι και κινδυνεύεις να σε σφαλιαρίσουν…για την προσβληική χειρονομία σου… Και το φακελάκι δεν το ανακάλυψαν κάποιοι γιατροί … αλλά οι μαλακισμένες φοβίες σου. Κράτα το κι αυτό στο νιονιό σου…το άδειο! Και σόρρυ… για την ασέβειά μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου