Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ...ΧΕΙΡΟΚΡΟΕΙ ΤΣΙΠΡΑ. ΑΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ... ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΦΙΑ!

ΜΗΝΥΜΑ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΑΘΕΩΣ ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ...(ΓΝΩΣΤΌΤΑΤΟ ΑΥΤΌ) ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ: Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΧΑΖΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!... Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ Του...ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ , παρά τις νεανικές περιπέτειές τους ...σε ξένες ιδεοληψίες!

__________________________________


ΟΛΟΙ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ! ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ"! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ.



Ο διάλογος που είχε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με την κόρη του Αλεξάνδρα, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκαλεί ήδη συζητήσεις...
Σκοπός της σπάνιας παρουσίας του στην Βουλή ήταν για να ακούσει τον πρωθυπουργό, όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά, στην ομιλία του κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε συνοδευόμενος από την κόρη του Αλεξάνδρα και κατά την είσοδό του δεν είπε πολλά. 'Οπως προαναφέραμε, ήρθα για να ακούσω τον πρωθυπουργό...".



Ωστόσο, το... καλύτερο το φύλαγε για το τέλος. Εξερχόμενος από το Κοινοβούλιο, ο Κων/νος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από την κόρη του, Αλεξάνδρα: "Πως τον είδες;", με τον επίτιμο να απαντά:"Ήταν απίστευτος".
Αυτό λέει κι όλη η Ελλάδα: Ηταν απίστευτος...

Σοκ έχει προκληθεί στις Βρυξέλλες από την σκληρή και εθνικά αδιάλλακτη, χωρίς καμία "κωλοτούμπα" ή ένδειξη "κωλοτούμπας" ομιλία του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στην Βουλή κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.
Έκριναν την ομιλία του περισσότερο συγκρουσιακή, παρά ότι σηκώνει λευκή σημαία και έτσι μάλλον έπαψαν να είναι τόσο αισιόδοξοι για την συνέχιση του Μνημονίου όσο τις προηγούμενες μέρες.
Οι πιο μετριοπαθείς αναγνώρισαν ότι «απευθυνόταν στο εσωτερικό κοινό» και άλλοι, πιο πραγματιστές, θεώρησαν ότι «ο πρωθυπουργός ισορρόπησε σε κόκκινη κλωστή», χωρίς όμως να είναι σε θέση να προβλέψουν τους συσχετισμούς στη συνεδρίαση του Eurogroup της Τετάρτης.
Σε κάθε περίπτωση,ουδείς περιέγραψε ως ανέφελες τις επόμενες συνεδριάσεις των κοινοτικών θεσμικών οργάνων.
Ακριβώς μάλιστα επειδή ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται, επέμειναν στην ανάγκη της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας στο Euro Working Croup, μέσω του οποίου εξελίσσονται οι προπαρασκευαστικές διαπραγματεύσεις.
Τι σίγουρο είναι ότι στα επόμενα 24ωρα θα γίνουν εντατικές προσπάθειες για εξειδικεύσεις των προγραμματικών δηλώσεων,ώστε να δώσουν ένα αποτέλεσμα ικανό να διαμορφώσει περιβάλλον συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.
Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι -όπως ήταν αναμενόμενο- η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή, το βράδυ της Κυριακής, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγνωση των προγραμματικών εξαγγελιών και ο σχολιασμός τους.
Αγωνία για την επόμενη μέρα προκαλεί η δήλωση του κορυφαίου οικονομολόγου του Reuters, Hugo Dixon, ο οποίος λίγο μετά τη λήξη της ομιλίας του Αλέξη τσίπρα στη Βουλή, έγραψε στο Twitter: «Εάν ο Τσίπρας δεν κρύβει κάποιον άσο στο μανίκι του, δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ».
Ο ίδιος, όπως φαίνεται από τον προσωπικό του λογαρισμό στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παρακολούθησε την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού και σχολίαζε ό,τι του φαινόταν μάλλον... παράδοξο.
Όπως αναφέρει ο αναλυτής του διεθνούς πρακτορείου προειδοποιεί ότι αυτές οι εξαγγελίες θα οδηγήσουν τη χώρα σε εξάντληση της ρευστότητας και επιβολή περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων τις προσεχείς εβδομάδες. Μεταξύ άλλων, ο Hugo Dixon έγραψε πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα «μεγάλο λάθος. Δεν θα έπρεπε να έχει κλείσει την πόρτα στην επέκταση του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου