Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...στα αναίτια βάσανα του Ορθόδοξου κληρικού στη χώρα ΟΥΦΟ των Σκοπίων!

 ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΚΟΠΙΩΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ! Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΙ' ΑΛΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!

Αποφυλακίστηκε σήμερα το απόγευμα, με περιοριστικούς όρους, ο προκαθήμενος της «Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας» Ιωάννης.
Το εφετείο των Σκοπώιν απέρριψε την προσφυγή της εισαγγελίας που...ζητούσε να ακυρωθεί η πρωτοβάθμια απόφαση για την αποφυλάκιση του Ιωάννη.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ιωάννης αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από τρία χρόνια στις φυλακές των Σκοπίων.
Το Πρωτοδικείο των Σκοπίων πριν από τρεις εβδομάδες είχε κάνει αποδεκτό αίτημα του Συμβουλίου Φυλακών των Σκοπίων για την αποφυλάκιση του Ιωάννη λόγω υποδειγματικής συμπεριφοράς του και καθώς είχε εκτίσει πάνω από το ήμισυ της ποινής του (τρία χρόνια από τα 5,5 χρόνια στα οποία είχε καταδικαστεί). Ο Ιωάννης αναμενόταν να αποφυλακιστεί στις 19 Ιανουαρίου, ωστόσο την τελευταία στιγμή η εισαγγελία άσκησε έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου, κρίνοντας πως αν ο Ιωάννης αποφυλακιστεί, μπορεί να επαναλάβει τις ποινικές πράξεις για τις οποίες έχει καταδικαστεί.
Τελικά το εφετείο απέρριψε την προσφυγή της εισαγγελίας της και επικύρωσε την πρωτόδική απόφαση για αποφυλάκιση του Ιωάννη με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι θα ισχύουν μέχρι τον Μάρτιο του 2017 που ισχύει η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου