Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια -Τι είπε χθες το βράδυ ο αν. υπουργός Παιδείας στη Βουλή

Φωτογραφία: Sooc
Φωτογραφία: Sooc
Την έναρξη του διαλόγου με την κοινωνία για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, που θα χρειαστεί αρκετά χρόνια στην προοπτική της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Κουράκης για όλες τις πτυχές του προγράμματος της κυβέρνησης θα προχωρήσει ένας διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα.
«Η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην Πολιτεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, μαζί με την συνεχή δωρεάν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της εκπαίδευσης αποτελούν ασφαλή προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειάς μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων και αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται, όπως και οι όποιες συνέπειές της και αντικαθίσταται με ένα σύστημα για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου ενώ επίσης καταργείται το πειθαρχικό δίκαιο και οι αντισυνταγματικές διατάξεις του. Αναφορικά με την ιδιωτική εκπαίδευση ο κ. Κουράκης εξήγγειλε την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που τα διέπει και την επανένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας από το υπουργείο Εργασίας ενώ επίσης επανέρχεται ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου