Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015


Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προκάλεσε ξανά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών....
KAI..Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ-Σπαρταριστό!

Την προηγούμενη φορά, στην Αθήνα του ψιθύρισε το περίφημο «you just kill the troika» και, όπως θυμάστε, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με ένα «ουάου».



Στο Eurogroup, ο κ. Ντάισελμπλουμ βρήκε και πάλι την ευκαιρία να ψιθυρίσει στον κ. Βαρουφάκη: «You just run out of money», δηλαδή «μόλις ξεμείνατε από λεφτά».

Ο κ. Βαρουφάκης, όμως, δεν περιορίστηκε σε ένα «ουάου» αλλά του απάντησε με στίχο από ένα τραγούδι των Beatles που τραγουδούσε ο Paul McCartney: «Money can't buy me love», δηλαδή «τα λεφτά δεν μπορούν να εξαγοράσουν την αγάπη».

Ήταν η σειρά του Ντάισελμπλουμ να ανακράξει... «ουάου».

Τι είχε προηγηθεί;

Σύμφωνα με τον "Βηματοδότη", οι κ.κ. Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ μπορεί να δείχνουν αγαπημένοι μέσα από τα τραγούδια των Beatles, αλλά στην πραγματικότητα ο υπουργός Οικονομικών είναι βαθύτατα ενοχλημένος από την ως τώρα στάση του Ολλανδού, καθώς πιστεύει ότι ως πρόεδρος του Eurogroup έπρεπε να κρατά ουδέτερη στάση και όχι να είναι «φερέφωνο» του κ. Σόιμπλε και γενικότερα του Βερολίνου.

Και δεν είναι μόνον αυτό, αλλά ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί ότι ο Ολλανδός λέει συνεχώς... ψέματα. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να επικοινωνήσει ξαφνικά με τον κ. Βαρουφάκη και να τον... απειλήσει ότι «αν δεν υπογράψετε, θα βγείτε από την ευρωζώνη, αφού η Φινλανδία έχει εκλογές και δεν προλαβαίνει να περάσει από το κοινοβούλιό της το κείμενο».

Αυτό, όπως αποδείχθηκε, ήταν ψέμα, μεγάλο ψέμα, αφού σε λίγες ώρες πάλι ήρθε προς συζήτηση το κείμενο, το οποίο, όπως ενθυμείστε, πάλι η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε... -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου