Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ήρθε η ώρα να 
καθαρίσεις το κινητό 
σου από όλα εκείνα 
τα νούμερα που δε 
χρειάζεσαι.

Υπάρχουν τόσες δικαιολογίες για να έχεις το κινητό σου γεμάτο από αριθμούς που δε χρησιμοποιείς ποτέ. "Έχω μεγάλη μνήμη", "έλα ρε συ ποτέ δε ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή", "μπορεί να τον χρειαστώ για τη δουλειά" και άλλα τέτοια ωραία ξέρουμε ότι τα λες όταν ανοίγει σχετική κουβέντα.
Επειδή όμως, μεταξύ μας είμαστε, ήρθε η ώρα να πατήσεις μερικά delete. Ο λόγος δεν είναι κάποιος άλλος από το ότι απλά, τους συγκεκριμένους αριθμούς που έχεις στη μνήμη σου, ΔΕΝ τους χρειάζεσαι.
Ας πούμε ότι πιστεύουμε βαθιά μέσα μας, πως κάθε αριθμός παλιός που σβήνεται, ανοίγει χώρο για έναν καινούργιο και άλλα τέτοια τρελά για να σε πείσουμε.
Κινητό ανά χείρας και πάμε να σβήσουμε παρέα...

Τη Μαρία Κ.

Κάποτε, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, πέρασες στη μνήμη του κινητού σου μια γυναίκα με το μικρό Μαρία και το τελικό "Κ". Σήμερα δε θυμάσαι ποια είναι αυτή η μυστήρια "φίλη". Υποθέτεις ότι μάλλον καθόταν πάνω από το κεφάλι σου όταν την περνούσες στη μνήμη και ντράπηκες να βάλεις και το επώνυμο της ολόκληρο. "Φυσικά και θα θυμάμαι" σκέφτηκες, αλλά ούτε καν.
 
Το γεγονός ότι δε ξέρεις περί ποιας πρόκειται, δε σου αρκεί για να σβήσεις αυτό το τηλέφωνο; Εμάς μας φτάνει και μας περισσεύει.

Τον "Ελένη Καλλιθέα"

Ήταν την εποχή που ήσουν αρκετά άτακτη και δεν ήθελες να δίνεις δικαιώματα όταν ο όχι-φίλοι-μόνο-σεξ σου έστελνε ή σε έπαιρνε τηλέφωνο. Έτσι, τον αποθήκευσες στο κινητό με ένα γυναικείο όνομα.
Τώρα που έχετε να βρεθείτε τόσο καιρό, πέρασε τον παρακαλούμε στον κάδο των αχρήστων.  Δε θες ποτέ να πατήσεις καταλάθος το τηλέφωνο του. Μπελάδες από το πουθενά.

Τον πρώην που φέρθηκες σκ@τ@

Καλό παιδί ο Γιώργος αλλά δε μπορούσες να τον χωρίσεις χειρότερα. Ακόμα έχεις τον αριθμό του στο κινητό σου, σκέφτεσαι να του στείλεις και στη γιορτή του. Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Αν του έχεις ζητήσει συγγνώμη  και έχετε πια καιρό να μιλήσετε, σβήσε τον αριθμό του και άστον στην ησυχία του.

Τον πρώην που είναι πρώην

Υπάρχει ερωτικό παρελθόν που για κάποιο λόγο μπορεί να μη γίνεται να βγει από το παρόν και το μέλλον σου. Ξέρεις, οι άνθρωποι που αγάπησες και νοιάζεσαι άσχετα αν συνεχίζετε χωριστά.
Υπάρχει ωστόσο και εκείνο το ερωτικό παρελθόν που είναι παρελθόν και θα μείνει για πάντα έτσι. Δεν ταιριάζατε, δεν αγαπηθήκατε και έχετε να μιλήσετε κανένα χρόνο. Τον σκέφτεσαι και δε νιώθεις τίποτα, το κινητό του τι το θες, μας εξηγείς;

Το delivery της παλιάς γειτονιάς

Έλα εντάξει, αν έχεις αυτό το τηλέφωνο του σουβλατζίδικου που αγαπούσες στην παλιά τη γειτονιά σου, σβήστο. Δεν θα το επιλέξεις ποτέ από τον τηλεφωνικό σου κατάλογο πια. Αλλά ακόμα και αν κάποτε το χρειαστείς, φυλλάδια υπάρχουν, Google επίσης.

Τον Νίκο από τη Σκιάθο

Είχατε ανταλλάξει τηλέφωνα με εκείνο το όμορφο αγόρι που γνώρισες στις διακοπές σου, το 2012, στη Σκιάθο. Εκείνος μένει Θεσσαλονίκη, εσύ Αθήνα και δεν έχετε καν μιλήσει από τότε που τελείωσαν οι διακοπές σας. Κάτι μας λέει ότι δε θα επικοινωνήσετε ποτέ. Ας μείνει στη μνήμη τη δική σου, ελευθέρωσε εκείνη του κινητού σου.

Τη φίλη φίδι

Την αγαπούσες αλλά σε μαχαίρωσε πισώπλατα. Τερμάτισε την προδοσία πηγαίνοντας με το αγόρι που ήσουν εκείνη την περίοδο. Αφού έχεις χάσει πάσα ιδέα γι' αυτό το άτομο, κράτα όσα ωραία ζήσατε μαζί και μην αφήνεις στο τηλέφωνο σου τον αριθμό της. Η τρελή θα φανείς εσύ, αν μετά από 3 χρόνια, σε μια κρίση νεύρων, της στείλεις κατεβατό με @$##52 και @&*%$ κλπ κλπ.

Το αιώνιο κόλλημα

Τα είχατε φτιάξει για λίγο, είχατε χωρίσει, μετά τα είχατε ξαναβρεί. Αργότερα βρισκόσασταν αραιά και που. Τον θες και θα τον θες όσα χρόνια και αν περάσουν αλλά η αλήθεια είναι ότι δε μπορείτε να είστε μαζί. Τουλάχιστον αυτή τη δεκαετία που διανύουμε.
 
Σβήσε το τηλέφωνο του, γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι δεν έχει νόημα να επικοινωνείτε. Έτσι και αλλιώς αν ποτέ τον χρειαστείς όντως για να κανονίσετε τα του γάμου σας, θα θυμάσαι απέξω τον αριθμό του.

Τον χαμένο συμφοιτητή

Δε θυμάσαι γιατί είχατε ανταλλάξει κινητά. Μάλλον θα ήθελες κάποιες σημειώσεις του. Το σίγουρο είναι ότι μετά τη σχολή, δεν του έχεις μιλήσει και δεν έχει και εκείνος κάνει καμία κίνηση να σε βρει. Σβήσε κινητό, σε λίγο καιρό θα απορείς ποιος είναι αυτός που έχεις στο κινητό σου και δε θα μπορείς να θυμηθείς.

Τον πολυαγαπημένο θείο Μίλτο

Κάνε σε παρακαλώ ένα πέρασμα από τις επαφές σου και βεβαιώσου να χαρείς ότι δεν υπάρχουν αριθμοί που ανήκουν σε ανθρώπους που δε ζουν στον μάταιο τούτο κόσμο. Είμαστε σίγουρες ότι στον παράδεισο δεν πιάνουν τα κινητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου