Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ο Καμμένος έγινε…”Καμμένωφ”! Ο απολογισμός του υπουργού που σε μια εβδομάδα έπραξε τα αυτονόητα και κατάργησε “αριστερά” και “δεξια

Η φωτογραφία-φωτομοντάζ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι η χιουμοριστική διάσταση του απολογισμού… της πρώτης εβδομάδας του Πάνου Καμμένου στη θέση του ΥΕΘΑ. Όχι ο Πάνος Καμμένος δεν έγινε αριστερός, μαρξιστής
,κομμουνιστής. Παραμένει δεξιός ,διατηρεί τις πολιτικές του απόψεις που στα περισσότερα θέματα δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά,στελεχώνει το γραφείο του με “συντηρητικούς “ απόστρατους και γενικώς είναι ένας εκπρόσωπος της δεξιάς πολιτικής σκέψης.
Τα όσα έκανε τις πρώτες ημέρες άσκησης των καθηκόντων του στο ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνει απλά μέχρι κεραίας αυτό που γράφαμε στο onalert.gr λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Η Εθνική Άμυνα δεν έχει ανάγκη “δεξιάς” ή “αριστερής” πολιτικής. Έχει ανάγκη λογικής,σοβαρότητας και πραγματικού πατριωτισμού. Ο Πάνος Καμμένος μέχρι στιγμής βαδίζει σ΄ αυτό το δρόμο και ευχόμαστε να μην αρχισει να αναζητά στην πορεία άλλα “μονοπάτια”.
Τι έκανε ο Καμμένος κι έχει κερδίσει πόντους από “δεξιά” και “αριστερά”;
Τα αυτονόητα:
•Έδωσε στους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε μονάδες της μεθορίου αυτό που δικαιούνταν και πραξικοπηματικά τους είχαν στερήσει το 2012. Μια επιπλέον συμβολική αμοιβή που την έχουμε ονομάσει…οδοιπορικά. Ο μέσος όρος των 120 ευρώ που θα πάρουν οι στρατιωτικοί μας είναι αυτή τη περίοδο μια μικρή έστω ανάσα.
•Είδε αυτός ο δεξιός ,ο συντηρητικός ,ο “εθνικιστής” για κάποιους τους εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών! Αυτό που δεν είχαν κάνει αρκετοί…προοδευτικοί πολιτικοί που περασαν από το ΥΠΕΘΑ το έκανε ο Καμμένος συναντώντας τους στρατιωτικούς της ΠΟΕΣ! Η πρώην ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά ήταν η τελευταία από τους προοδευτικούς που δεν είχε τολμήσει να κάνει το αυτονόητο.
•Πέταξε προς τα Ίμια ικανοποιώντας το λαϊκό αίσθημα αλλά και προκαλώντας ερωτήματα για τον “εκρηκτικό” και “παρορμητικό” χαρακτήρα του . Ο Νικήτας Κακλαμάνης τον κατηγόρησε δημόσια ότι έκανε λάθος θέτοντας τα εθνικά συμφέροντα σε κίνδυνο, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης όμως επικρότησε την πτήση στα Ίμια.
•Μίλησε για “ανοιχτούς ορίζοντες” στην προσπάθεια επανεκκίνησης του οπλοστασίου της χώρας, κάνοντας σαφές ότι αν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε προμήθειες ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης οπλικών συστημάτων από την Ρωσία θα το κάνουμε.
Αυτά αρκούν για θητεία μιας εβδομάδας . Ασφαλώς και κάθε μέρα θα κρίνεται. Έχει αναλάβει ένα υπουργείο που πάντα επιζητούσε κι έχει την μεγάλη ευκαιρια να αποδειξει ότι το άξιζε. Δεν ειναι καθόλου εύκολα τα πράγματα και υπάρχουν τεράστια θέματα ανοιχτά που πρέπει να επιλυθούν.
Καμμένος ή …Καμμένωφ δεν έχει σημασία. Αυτό που μετρά είναι να γίνει η δουλειά.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου