Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ!

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΠΑΤΗ! ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

«Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)
ΑΛΛΑΧ...ΒΕΡΙΜ!
Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και...μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!

Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω). 
Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «λλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιοει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ… 
Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής.
Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης , E-mail stheofan@panteion.gr
(Αποσπάσματα από το Βιβλίο του « Τα Αγγλικά Είναι Ελληνική Διάλεκτος 
Το άρθρο αυτό κυκλοφόρησε το 2009 στην Ελευθεροτυπία.
Ο καθηγητής Θεοφανίδης ΔΕΝ είναι γλωσσολόγος αλλά οικονομολόγος και όπως φαίνεται από παλιά έχει αποδείξει πως όλες οι λέξεις είναι ελληνικές.
Ένα παράδειγμα για να ξέρετε για τι μιλάμε…
Ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που φώναξαν στους Άγγλους οι Πρωτοέλληνες Ναυτικοί καθώς πλησίαζαν τα Βρετανικά Νησιά με τα ωραία πλοία τους; «Ούλε!» «Ούλε!» (= Γεια σας!)
- Να λοιπόν ποια ήταν η ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ που τους διδάξαμε.
Αγαπητές μου Αγγλίδες! Αγαπητοί μου Αγγλοι!
(Και) το “Hallo!” / “Hello!”
με το οποίο αρχίζετε κάθε πρώτη σας συνάντηση και επικοινωνία, είναι το Αρχαίο, Ελληνικότατο, Ομηρικό: Ούλε! ( = Χαίρετε, Υγιαίνετε!) δηλαδή «Γεια σας και χαρά σας!»
Το Ούλε έγινε από τους Άγγλους: “Hallo!” / “Hello!”
Να (ξανά)σημειώσουμε εδώ πως ο κ.Θεοφανίδης είναι καθηγητής μεν,οικονομολόγος δε,όχι γλωσσολόγος, οικονομολόγος και αυτό έχει μία κάποια σημασία.
Και αφού καταλάβατε περί τίνος πρόκειται ας γυρίσουμε στο θέμα και ας δούμε τώρα τι σημαίνει το κορέω όπου κατά το κ.Καθηγητή σημαίνει σπέρνω-το Λόγο του Θεού!
Το συναντάμε στον Όμηρο,δῶμα κορήσατε (Ομήρου Οδύσσεια, 20 (υ), στ. 149) με την έννοια του σκουπίζω.
Ας δούμε όμως τι λέει και το λεξικό Liddel-Scott για το τι σημαίνει κορέω αφού το επικαλείται ο κ.Καθηγητής στο αρχικό άρθρο του 2009.Στο πρώτο σύνδεσμο θα βρεθείτε στο pdf του λεξικού και στο δεύτερο σύνδεσμο στο ιστολόγιο του κ.Σαραντάκου.
korew
Οποία έκπληξις,καμία αναφορά στο κοράνι στο λεξικό Liddel-Scott,όχι αυτό δεν σημαίνει πως το λεξικό Liddel-Scott είναι αναξιόπιστο,αντιθέτως μάλιστα,είναι από τα πλέον αξιόπιστα.
Η λέξη κοράνιο στα αραβικά είναι Qur’ an,ρηματικό ουσιαστικό του qara`a και σημαίνει διαβάζω ή απαγγέλλω
Ας δούμε τώρα τι λέει η επίμαχη σούρα (ελληνικότατη λέξη) στην οποία αναφέρεται ο κ.Καθηγητής…
Ηττήθηκαν οι  Ρουμ. Σε ένα κοντινό σημείο της γης 5* , αυτοί όμως μετά την ήττα τους θα νικήσουν (τους Πέρσες). Σε λίγα χρόνια, το Θέλημα του Αλλάχ ισχύει πάντα, και εκείνη την ημέρα οι Μουσουλμάνοχαρούν Και αναφέρεται στους Ρουμ,δηλαδή στους Βυζαντινούς της εποχής του Ηρακλείου τότε που ο Μωάμεθ συμπαθούσε περισσότερο τους χριστιανούς παρά τους Πέρσες (Ζωροαστριστές).Η ταύτιση των Ρουμ με τους Έλληνες δεν είναι ασφαλής καθώς ο Ηράκλειος ήταν Αρμένιος και ο στρατός των αρ-ρουμ αποτελούταν κυρίως από Αρμένιους και στις Αραβικές ιστορικές πηγές σπάνια αναφέρονται οι Έλληνες όταν πρόκειται για τον στρατό των Ρουμ.
Συνεχίζει ο κ.Καθηγητής και λέει πως η λέξη Μωάμεθ βγαίνει από το μεγάθυμος το οποίο το μεταφράζει σαν ον με πλούσιο κόσμο ψυχής και βλέπουμε πως μεγάθυμος σημαίνει μεγαλόψυχος,γενναιόψυχος ή υψηλόφρων…
H λέξη Muhammad (Μωάμεθ) προέρχεται από το ρήμα  حَمَدَ hamada και σημαίνει “εξυμνώ, δοξάζω, μνημονεύω κάποιον με σεβασμό και ευλογία”. Το ρήμα έχει αραβική προέλευση.
Εν κατακλείδι,ένας οικονομολόγος καθηγητής ,ο κ.Θεοφανίδης ,έκανε τον κ.Πορτοκάλος να παίζει στη Β εθνική κατηγορία.
Γιώργος Ζ.
ΥΓ. Και μην ξεχνάτε,το κιμονό βγαίνει από την ελληνική λέξη χειμώνας.
ΥΓ 2. Ξέρετε κανέναν γλωσσολόγο να μου επισκευάσει το αυτοκίνητο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου