Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΕΤΣΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ...ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΜΕΡΚΕΛ!


Αυτό είναι το κείμενο που θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup;Αυτό είναι το κείμενο που θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup;
Ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4, Paul Mason, δημοσιοποίησε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα κείμενο, που σύμφωνα με τον ίδιο ανήκει στον επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί και είναι το προσχέδιο που πρότεινε στον Γιάνη Βαρουφάκη, προτού αποσυρθεί από τον Ντάισελμπλουμ για να αντικατασταθεί από ένα νέο που απορρίφθηκε από την Ελλάδα.

Μπορεί να είναι πραγματικά το κείμενο στο οποίο αναφερόταν ο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας, όταν έλεγε ότι ήταν έτοιμος να υπογράψει ένα προσχέδιο συμφωνίας, αλλά το απέσυρε ο Ντάισελμπλουμ, ωστόσο δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση στη «διαρροή».

Αναλυτικά, το κείμενο του Μοσκοβισί, που φέρεται να απέσυρε ο Ντάισελμπλουμ αναφέρει:

«Σήμερα το Eurogroup ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, με βάση έναν εντατικό διάλογο μεταξύ των νέων ελληνικών αρχών και των θεσμών 

Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους για μία ευρύτερη, κοινωνικά δίκαιη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων που θα έχει ως στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόληση. Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει τις καθυστερημένες μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης. Ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναλάβει έκτακτη δράση που θα διασφαλίζει ένα δικαιότερο και αποτελεσματικότερο φορολογικό σύστημα και να περιορίσει την ανθρωπιστική κρίση. Θα διασφαλίσει πως τυχόν νέα μέτρα δεν θα αντιστρέφουν τις υφιστάμενες δεσμεύσεις και θα καλύπτονται από πλευράς χρηματοδότησης. Θα απέχει από μονομερείς ενέργειες και θα εργάζεται σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους. 

Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις της στους εταίρους για να διασφαλίσει ασφαλή και βιώσιμα δημόσια οικονομικά, καταλήγοντας και στη συνέχεια διατηρώντας μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. Η σκοπιμότητα της επίτευξης του δημοσιονομικού στόχου για το 2015 θα εξεταστεί υπό το πρίσμα των εξελισσόμενων οικονομικών περιστάσεων. Μέτρα για τη μείωση του βάρους του χρέους και για την επίτευξη μιας περαιτέρω αξιόπιστης και βιώσιμης μείωσης του λόγου χρέους προς ΑΕΠ θα πρέπει να εξεταστούν με βάση τη δέσμευση του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012. 

Την ίδια στιγμή οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευση τους στις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις σε όλους τους πιστωτές τους. 

Τα παραπάνω διαμορφώνουν τη βάση για μια παράταση της υφιστάμενης δανειακής συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να πάρει τη μορφή ενός ενδιάμεσου προγράμματος [τεσσάρων μηνών] σαν ένα μεταβατικό στάδιο σε ένα νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη για την Ελλάδα το οποίο θα μελετηθεί και θα συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου. 

Όταν κριθεί χρήσιμο, η Κομισιόν θα παράσχει τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα για την ενίσχυση και επιτάχυνση της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. 

Το Eurogroup καλεί τους θεσμούς να συνεχίσουν την τεχνική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού των ενδιάμεσων χρηματοδοτικών αναγκών, του πώς αυτές θα καλυφθούν και των κατάλληλων όρων. Οι θεσμοί θα ενημερώσουν το Eurogroup έως τι ς 21 Φεβρουαρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου