Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ... ΠΑΪΣΙΟΣ!

ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ 

ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ-ΕΧΟΥΝ 

ΣΑΛΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΔΙΚΩΣ ΚΑΙ 

ΓΕΝΙΚΩΣ!  
ΣΥΡΙΖΑ-marxismos

«Το βάσανο της μαρξιστικής σκλαβιάς», κατά τον Όσιο Παΐσιο
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Αν περιέλθει κανείς τα ιστολόγια τα οποία διαδίδουν τις μαρξιστικές πλάνες για τα θέματα πίστεως και ειδικότερα τα ιδεολογικά προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα δοκιμάσει λύπη για την αντίθεη κατάντια.


Ποιος αμφιβάλλει, ότι η άθεη ή καλύτερα αντίθεη μαρξιστική πλάνη, είναι η δηλητηριασμένη πηγή απ 'όπου θα πηγάζει το αντίθεο μένος. Πόσους Χριστιανούς παρέσυρε και θα παρασύρει ακόμα? Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, ότι φορείς της μαρξιστικής αθεΐας, είναι τα μαρξιστικογενή αριστερά κόμματα? Αντί να παραθέτουν τις πολιτικές των απόψεις, ανακατεύουν μαζί με τις πολιτικές θέσεις των και την μαρξιστική αντίθεη πλάνη. Όπως η καλοσύνη ενός μασόνου ποσώς δεν δικαιώνει τον δαιμονιώδη τεκτονισμό, έτσι και η οποιαδήποτε καλοσύνη ενός μαρξιστή ποσώς δεν δικαιώνει τον αντίθεο μαρξισμό.
Τα '' διαδικτυακά '' μαρξιστικά σκίτσα σε θέματα πίστεως, συναγωνίζονται τη δαιμονική εικαστική μάνητα, των αντίθεων κομμουνιστικών καθεστώτων που κατέρρευσαν. Ένα σκίτσο τέτοιου μαρξιστικού ιστότοπου, παρίστανε κάποιον να ετοιμάζεται να πατήσει στον Σταυρό, που είχε ζωγραφισμένο τον Εσταυρωμένο.
Να μην ομιλήσεις για όσα μαρξιστικώς τεκταίνονται? Πιστεύω ότι είναι η εύκολη οδός, καθότι θα αποφύγεις τους βαρείς χαρακτηρισμούς περί νοσηρότητος και φανατισμού. «Παλιά αν ένας ευλαβής ασχολείτο με την κατάσταση στον κόσμο», έλεγε ο Όσιος Παΐσιος, «δεν πρέπει να ήταν καλά, ήταν για κλείσιμο στον Πύργο. Σήμερα αντίθετα, αν ένας ευλαβής δεν ενδιαφέρεται και δεν πονάει για την κατάσταση αυτή που επικρατεί στον κόσμο, είναι για κλείσιμο στον Πύργο »*
Ο Όσιος Παΐσιος είπε κάποτε: «Τους καημένους τους νέους τους ζαλίζουν με διάφορες θεωρίες. Είχα προσέξει εκεί στο Καλύβι ότι συνήθως δύο μαρξιστές πενηντάρηδες έμπαιναν στο γκρουπ των νέων, για να τους ζαλίζουν. Οι μαρξιστές δεν πιστεύουν και όταν πας να τους αποδείξεις την ύπαρξη Θεού, κρίνουν τον Θεό και είναι όλο ερωτήσεις · γιατί αυτό, γιατί εκείνο κλπ »
Χρειάζεται να περιέλθει κανείς τους διαδικτυακούς αυτούς ιστότοπους, για να αντληφθεί το αντίθεο της μαρξιστικής μάνητας αρκετών Συριζαίων? Να αναφέρει κανείς πόσοι Συριζαίοι αρνούνται να παντρευτούν με εκκλησιαστικό γάμο? Να αναφέρει κανείς πόσοι Συριζαίοι αρνούνται να βαπτίσουν τα παιδιά τους? Να αναφέρει κανείς πόσοι Συριζαίοι αρνούνται να κάνουν το σημείο του Σταυρού?
Κάποτε ο Όσιος Παΐσιος είπε σε κάποιους μαρξιστές «Εσείς μόνο την προπαγάνδα κάνετε και σταματάτε εκεί · δεν έχετε τίποτε άλλο να απολαύσετε. Είστε οι πιο ταλαίπωροι, διότι όταν πετύχετε αυτό που θέλετε, δεν έχετε κανένα άλλο ιδανικό, μόνο το βάσανο της μαρξιστικής σκλαβιάς ». 
Δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποτιμούν το αντιεκκλησιαστικό φρόνημα όσων ενστερνίζονται την αντίθεη μαρξιστική πλάνη. Να αναφέρομε την παραδοχή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι γενικά οι Αριστεροί (εννοεί τη Μαρξιστική Αριστερά και όχι τους δημοκράτες σοσιαλιστές) δεν είναι θρησκευόμενοι? Και ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είναι θρησκευόμενος.
Να αναφέρομε τη φράση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη όταν προσκλήθηκε το έτος 1984, από τον Αγγλικανό '' επίσκοπο '' του Νόργουιτς, να μιλήσει στους Αγγλικανούς, απάντησε ότι «είναι αθεράπευτα άθεος» και έτσι του πρότεινε Αγγλικανός '' επίσκοπος '' του Νόργουιτς, να οργανωθεί συνεδρία που θα την ονόμαζαν «Η Γωνιά του Άθεου» (Corner άθεου). Ο σχολιασμός πιστεύω είναι περιττός. Ένας λαός, που ο κατ 'εξοχή θησαυρός του είναι η Ορθόδοξη Πίστη του, επιλέγει τέτοιους' 'άρχοντες' ', θα πεί ότι άρχισε να εκλείπει η Ορθόδοξη αρχοντιά του.
Η περίπτωση του Συριζαίου βουλευτή που ενδεδυμένος καρναβαλίστικα ως '' ιερέας '' λοιδωρούσε τη Θεία Κοινωνία, λύπησε τον Θεό και τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό. Κι όμως πολλοί είναι εκείνοι που υποτιμούν τον κίνδυνο της μαρξιστικής λαίλαπας. Έλεγε ο Όσιος Παΐσιος: «Το να ενδιαφέρεται κανείς τώρα και να ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έθνος μας είναι ομολογία, γιατί η Πολιτεία τα βάζει με τον θείο νόμο. Ψηφίζει νόμους ενάντιους στο νόμο του Θεού. Γι 'αυτό όσοι έχουν αντίληψη του κινδύνου πρέπει να εναντιώνονται στις τάσεις αυτές ».
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θεωρώ ότι δεν πρέπει καθόλου να σχολιάσω την εκτροπή από τις πάμπολλες προεκλογικές δημαγωγικές υποσχέσεις της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθότι θα στερήσω από αυτούς που αρνούνται να κάνουν τον Σταυρό τους, τη δυνατότητα να γράψουν πύρινους λόγους, για το πλήθος των Κυβερνητικών εκτροπών που θα ακολουθήσουν και που θα σημάνουν το ξεφούσκωμα του λιλιπούτειου αυτού κόμματος. (Όσον αφορά τους '' Ανεξάρτητους Έλληνες '', δυστυχώς λόγω αδυναμίας, δεν μπορώ να καθορίσω επακριβώς το βράδυ εκείνο, που θα '' αποχωρήσουν '' (εκόντες - άκοντες), από την Συγκυβέρνηση). Πιθανόν (δεν ξέρω) και να ομολογήσουν με πικρία: «Ήταν προτιμότερο να 'καεί' 'η ψήφος μας». Τότε θα θυμηθούν και τον λόγο του Οσίου Παϊσίου: «Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι καλύτερος, όποιον αγαπά πιο πολύ τον Θεόν και την πατρίδα, αυτόν να ψηφίσετε». Θα επαναλάβω την αδυναμία μου, ότι δυστυχώς «δεν μπορώ να καθορίσω επακριβώς το βράδυ εκείνο, που θα '' αποχωρήσουν '' (εκόντες - άκοντες), από την Συγκυβέρνηση οι ΑΝ.ΕΛ)».

* (Από το βιβλίο '' Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 Β Έκδοση)
http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου