Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ!

ΟΙ..."ΑΘΛΙΟΙ" ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ..."ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ"!!! 


ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΑΠ ΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΩΣ...ΛΥΚΕΙΟΥ!!! 

ΜΟΝΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ) ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑ!!!

Σ’ έναν απίστευτο κυκεώνα έχουν μπλέξει όσοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί-τελωνειακοί) φοίτησαν στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και έχουν λάβει τα πτυχία τους...
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τον νέο κανονισμό λειτουργίας του υπουργείου, που περιέχεται στο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο υπέγραψαν τον Αύγουστο του 2014 οι τότε υπουργοί Γκίκας Χαρδούβελης, Χρήστος Σταϊκούρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνούνται να αποδεχθούν τα πτυχία του ΕΑΠ που το αντικείμενο των σπουδών δεν έχει άμεση σχέση με τις μαθηματικές επιστήμες.
Αναγνωρίζεται όμως αυτό της Φυσικής, κρίνοντας προφανώς ότι η Φυσική έχει άμεση σχέση με τις εφορίες και τα τελωνεία. Έτσι, όσοι ήδη υπάλληλοι δεκαετιών, απέκτησαν πτυχία άλλων σχολών του ΕΑΠ, αντιμετωπίζονται ως απόφοιτοι λυκείου και όχι ως πτυχιούχοι ΑΕΙ. Τόσο σε μισθολογικό επίπεδο, όσο και σε διοικητικό, σ ότι αφορά στην κάλυψη θέσεων ευθύνης (προϊσταμένων, διευθυντών κλπ.). Την περασμένη βδομάδα απορρίφθηκαν για πρώτη φορά τα πτυχία 11 υπαλλήλων του υπουργείου.
Τα παράδοξα
* Το πρώτο παράδοξο, είναι ότι τα πτυχία παλιότερων αποφοίτων του ΕΑΠ έχουν αναγνωρισθεί όλα στους υπαλλήλους, οι οποίοι λαμβάνουν και το επίδομα πτυχίου στον μισθό τους, ενώ έχουν καταλάβει και θέσεις ευθύνης. Σε δύο εφορίες των βορείων προαστίων μάλιστα οι διευθύντριες είναι απόφοιτες του ΕΑΠ (Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών).
* Το δεύτερο και βασικότερο παράδοξο, είναι ότι ο νέος κανονισμός του υπουργείου αναφέρει ρητά στο άρθρο 119 πως τα προσόντα που προβλέπει για το προσωπικό αφορούν τους νεοπροσληφθέντες.
Λέει χαρακτηριστικά:
- «Άρθρο 119. Προσόντα Διορισμού.
1. Τα κατά κλάδο πρόσθετα προσόντα διορισμού ή πρόσληψης καθορίζονται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις για τον καθορισμό των προσόντων διορισμού ή πρόσληψης σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα».
Για την κατηγορία δημοσιονομικών, εφοριακών, τελωνειακών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης απαιτεί:
α. Πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ και απαριθμεί τις σχολές.
β. Καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.
Από τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα ότι αν τα κριτήρια αυτά δεν αφορούσαν μόνον τους νεοδιοριζόμενους, αλλά και τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους, τότε για να υπαχθούν στους κλάδους δημοσιονομικών, εφοριακών, τελωνειακών, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, πρέπει να περάσουν όλοι από εξετάσεις γνώσης μιας εκ των τριών ξένων γλωσσών ή να προσκομίσουν αποδεικτικά γνώσης τους.
* Το τρίτο παράδοξο αφορά το κάθε πότε αποφασίζει το υπουργείο Οικονομικών να δεχθεί αιτήσεις για αναγνώριση πτυχίων και κατάταξη των υπαλλήλων στον κλάδο Π.Ε. Με μια ανεξήγητη απόφαση, παντός είδους αιτήσεις προς το υπουργείο Οικονομικών υποβάλλονται μόνον δύο φορές τον χρόνο. Οκτώβριο και Μάρτιο.
Μόλις την περασμένη βδομάδα εξετάστηκαν οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί τον Οκτώβριο του 2014, γιατί με ευθύνη της αναπληρωτού υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη και του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη δεν είχαν συγκροτηθεί έως πρόσφατα τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια.
Δεδομένου δε, ότι οι πτυχιούχοι του 2014 έλαβαν τα πτυχία τους τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου - πριν από την υπογραφή και δημοσίευση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος - δεν θα είχαν ούτως ή άλλως κανένα πρόβλημα αναγνώρισής τους, αν τους είχε δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αμέσως αιτήσεις και να εξετασθούν με το παλαιό καθεστώς. Βεβαίως, αυτό αποτελεί κι ένα ισχυρό επιχείρημα για να μην ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νέου Προεδρικού Διατάγματος - με την όποια ερμηνεία κάνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου. Προφανώς, όμως, αυτά κρίθηκαν ως λεπτομέρειες από τους ιθύνοντες του υπουργείου, του προσωπάρχη κυρίου Μάρα και της αρμόδιας υπουργού κυρίας Βαλαβάνη, με αποτέλεσμα 11 πτυχιούχοι που ξόδεψαν χρήμα και χρόνο για να σπουδάσουν και να κατοχυρώσουν τις θέσεις εργασίας, να εισπράξουν την απόρριψη των τίτλων σπουδών τους.
Ιδιαίτερη σημασία έχει βεβαίως εδώ και η κρίση του αρμοδίου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου, στην ευθύνη του οποίου είναι οι προσλήψεις στο δημόσιο, με την ιδιότητά του και ως συνταγματολόγου.
tvxs.gr (τίτλος:δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου