Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

giounger-tsipras-xamogela
ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΚΈΣ ΟΙ ΑΓΚΑΛΊΤΣΕΣ.. ΑΛΛΑ Ο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ
ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΔΑΓΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!
Κι αυτό δεν μας αρέσει...



ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΣΤΡΙΜΟΓΜΕΝΟΙ. ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ... Η ΑΠΟΡΊΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ... ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ !

Το ευχόμαστε, αλλά δεν φαίνεται.. στον ορίζοντα... Κι όμως είχαμε μια ελπίδα αυτοί οι συνωμότες  κουκουλοφόροι της αριστεράς θα είχαν κάτι στη μπάντα σε ώρα ανάγκης... για να στριμώξουν την αλητεία των ...φίλων μας, που θέλουν την Ελλάδα διαλυμένη!

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες, η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση.
“Είναι προφανές ότι ακόμα δεν βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία. Εμείς έχουμε κάνει ήδη πολλές υποχωρήσεις αλλά μέτρα όπως μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις στο ΦΠΑ του ηλεκτρικού δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε”, ανέφερε η ίδια πηγή στο Capital.gr.

“Το πιθανότερο είναι η ελληνική αντιπροσωπεία να επιστρέψει άμεσα από τις Βρυξέλλες. Οριστική απόφαση όμως δεν έχει ακόμα ληφθεί”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Στην επιμονή των θεσμών για μείωση στις συντάξεις και αύξηση στο ΦΠΑ, αναφέρθηκε με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, ο Γ. Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει την εξουσιοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης για να προβεί στις υποχωρήσεις που ζητά η άλλη πλευρά.
Αναλυτικά, η δήλωση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, έχει ως εξής:
“Η Ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.
Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ωστόσο παραμένει η επιμονή τους η κάλυψη του κενού να γίνει αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.

Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.
Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας”.
“Οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς”
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, από την Κομισιόν εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:
“O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.
Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.
O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν γίνει γνωστή η αποχώρηση των Ελλήνων διαπραγματευτών από τις συζητήσεις, κυκλοφόρησε ανεπίσημο κυβερνητικό σημείωμα με το οποίο η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εγκαλεί το ΔΝΤ και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ “καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα”. Τονίζοντας πως με τις συμπληρωματικές προτάσεις που έχει παραδώσει η ελληνική αντιπροσωπεία στους Θεσμούς, καλύπτεται “πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία”.
“Διάσταση δύο δισεκατομμυρίων ευρώ”
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, υπάρχει διάσταση δύο δισεκατομμυρίων ευρώ (σε ετήσια βάση) αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ παράλληλα οι Ελληνικές δημοσιονομικές προτάσεις κρίθηκαν ελλείπεις. Πιθανώς, επισημαίνεται, οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν σε επίπεδο ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup της Πέμπτης.

Πιθανή η διενέργεια EWG πριν την Πέμπτη
Νωρίτερα κοινοτικές πηγές ανέφεραν στο Capital.gr ότι είχαν προγραμματιστεί συνομιλίες που θα διαρκούσαν και τη Δευτέρα. Μάλιστα, άλλες πηγές της Ε.Ε θεωρούσαν πιθανή την διενέργεια Euro Working Group αν υπήρχε επαρκής πρόοδος. Ωστόσο, μετά την συνάντηση γίνεται λόγος από κοινοτικούς κύκλους για δημοσιονομικό κενό και μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Σημειώνεται πάντως ότι σε κάθε σενάριο σύγκλισης ή μη θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η διενέργεια EWG προκειμένου να υπάρξει αποτίμηση και ενημέρωση των επιτελών των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης πριν το Eurogroup της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου