Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

«Βρώμικο» παιχνίδι της Βουλγαρίας: Θέλει να «αρπάξει» από την Ελλάδα τον κόμβο του «Turk Stream»


bulgaria

Ένα  τεράστιο παιχνίδι με πιθανό  θύμα την Ελλάδα και «κινητήριο μοχλό » στο παρασκήνιο την Βουλγαρία λαμβάνει χώρα τις τελευταίες 24ωρες. Η βουλγαρική κυβέρνηση, με πιθανότατη αμερικανική προτροπή, έκανε πρόταση στην Ρωσική Ομοσπονδία, να  κατασκευαστεί στο έδαφος της ο  διανομέας φυσικού αερίου του αγωγού «Turk Stream».
Αυτό δήλωσε  στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti. 
«Η υφυπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Petkof  Temenujka, υπέβαλε προσφορά για την κατασκευή του ενεργειακού  κόμβου στη Βουλγαρία, για τον αγωγό φυσικού αερίου « Turk  Stream»,  επιθυμώντας όπως και στην περίπτωση του αγωγού  « South Stream» να επιτραπεί  η κατασκευή ενός   ενεργειακού κομβικού  σημείου στη Βουλγαρία»,  δήλωσε ο Νόβακ σε  ερώτηση δημοσιογράφου για την  συνάντηση με το Βούλγαρο ομόλογό του.
Πρόσθεσε ο ίδιος επίσης ότι ότι η βουλγαρική πλευρά έχει κάνει στο παρελθόν παρόμοια πρόταση.!!
«Πριν από έξι μήνες ( το ζήτημα ξανασυζητήθηκε), και  τώρα και πάλι παρουσιάζεται »,  πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, και άρθρο μας με τίτλο (Ο Ν.Κοτζιάς στην Σόφια για τον αγωγό που θα συνδέει Ελλάδα-Βουλγαρία –Ρουμανία), οι Βούλγαροι « γείτονες» , που εάν έχουμε τέτοιους «φίλους» τι να κάνουμε τους Τούρκους, ανέβαλαν  την κατασκευή των υποδομών για το αγωγό «Turk Stream», που αφορούσε την κατασκευή αγωγού στο ελληνικό , στο βουλγαρικό και στο ρουμανικό έδαφος.  Ο λόγος ήταν ότι είχαν ετοιμάσει πρόταση  στην Μόσχα  για να « την φέρουν πισώπλατα « στην Ελλάδα , γεγονός που έχει συμβεί ουκ λίγες φορές στην ιστορία , αλλά  έχουν γνώσει οι « φύλακες». Ο Ρώσος Πρόεδρος ξέρει πολύ καλά με «ποιους»  και «ποιους»  έχει να κάνει. Υπενθυμίζουμε ότι την παρασκευή το πρωί υπογράφηκε Μνημόνιο  συμφωνίας για την   κατασκευής του αγωγού αυτού μεταξύ του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας A.Νόβακ  και του Έλληνα Υπουργού  Π.Λαφαζάνη. Η βουλγαρική προσπάθεια καταδεικνύει σαφέστατα ποιους ακριβώς » γείτονες» έχουμε «δίπλα μας».  
Σίγουρα όμως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει αμερικανικός « δάκτυλος» πίσω από την προσπάθεια αυτή, κάτι που έπαιξε καίριο  ρόλο  στην ρωσική αντίδραση. Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν την ίδρυση ολόκληρης στρατιωτικής  διοίκησης,   και μεταφέρουν δυνάμεις και οπλικά συστήματα στην Βουλγαρία, με αποτέλεσμα ο κόμβος αυτός εάν  και εφόσον κατασκευάζονταν ποτέ,  να ελέγχονταν ουσιαστικά  από «αυτούς».  Αυτό δεν πρόκειται να το επέτρεπε ποτέ η Μόσχα για προφανείς λόγους.
Σίγουρα οι Βούλγαροι θα στεναχωρήθηκαν από την υπογραφή μεταξύ της Ελλάδος και της Ρωσίας , αλλά «αυτά έχει η ζωή» . Άλλωστε δεν  πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι,  δεν είναι μόνο οι Γερμανοί  που  οφείλουν πολεμικές αποζημιώσεις στην Πατρίδα μας , αλλά και ο βουλγαρικός στρατός, ο οποίος «απροκάλυπτα» εισέβαλε  το 1941 στην Μακεδονία ,  και πραγματοποίησε πολλά  εγκλήματα , σε  εκατοντάδες Έλληνες  συμπατριώτες  στην Θράκη μας . Οι ίδιοι Βούλγαροι είναι και σήμερα , οι οποίοι λένε ότι είναι απόγονοι των «Θρακών»οι οποίοι  δημιούργησαν » λέει» τον «θρακικό πολιτισμό». Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι δυστυχώς , ούτε και τα  διαχρονικά συμφέροντα τους.  
Υπενθυμίζουμε μόνο τις προφητείες των γεροντάδων μας που  μας έλεγαν ότι ακόμα και οι « φίλοι» μας,  θα θέλουν να μας «τσαλακώσουν»  εκείνες τις «ημέρες». Όλα επαληθεύονται και μάλιστα με το ποιον κατηγορηματικό τρόπο.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου