Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

EINAI ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ... ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΩΣ ΑΣΚΕΡΙ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΜΠΟΥΛΟΥΚ- ΑΧΤΑΡΜΑΣ ...ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!


Telegraph: Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να πάει στο Δικαστήριο της ΕΕ αν οι δανειστές επιβάλουν έλεγχο κεφαλαίωνTelegraph: Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να πάει στο Δικαστήριο της ΕΕ αν οι δανειστές επιβάλουν έλεγχο κεφαλαίων



ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ


Σοκ προκαλεί δημοσίευμα της Telegraph που θέλει πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για προσφυγή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να προστατευθεί από τις κινήσεις των δανειστών.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, είναι μία αντίδραση που εξετάζεται, μετά από το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung για γερμανικό σενάριο το οποίο προβλέπει τελεσίγραφο προς την Ελλάδα με αναγκαστική επιβολή capital controls ακόμη και αυτό το σαββατοκύριακο.

«Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν στην Telegraph ότι η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει επιβολή ασφαλιστικών μέτρων από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να εμποδίσει τους δανειστές και τους Θεσμούς να δράσουν με τρόπο που παραβιάζει τα ελληνικά δικαιώματα που προβλέπουν οι Συνθήκες», γράφει η βρετανική εφημερίδα. «Κάτι τέτοιο θα ήταν κίνηση άνευ προηγούμενου και θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο την κατάσταση».
Νωρίτερα, επικαλούμενη πληροφορίες από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, η Süddeutsche Zeitung έκανε λόγο για σενάριο σοκ που προβλέπει- σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup αυτής της εβδομάδας- ότι οι δανειστές θα απαιτήσουν από την Ελλάδα ειδικό νόμο για την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων. Μάλιστα, με βάση αυτό το σενάριο, αν η Αθήνα αρνηθεί, θα απομονωθεί από το οικονομικό σύστημα της Ευρώπης, κάτι που θα οδηγούσε σε Grexit.
Πηγή: Telegraph:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου