Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΤΑ...ΤΕΣΣΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ...ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΛΥΣΜΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΜΕΤΡΑ!

Η κυβέρνηση φέρνει...έντιμο συμβιβασμό με...κλύσμα! Όχι απλά στα τέσσερα, αλλά στα μπρούμυτα πέφτει και αποδέχεται πρωτοφανές κλύσμα! Την ώρα που κόσμος διαδηλώνει στο Σύνταγμα υπέρ του ευρώ, ο κ. Τσίπρας τους...κάνει το χατίρι και φέρνει μέτρα-φωτιά. Μέτρα που...

δεν έχουν παρθεί ούτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις! Αυτό είναι το τίμημα της...σκληρής διαπραγμάτευσης! Το καλό...πληρώνεται λοιπόν. 
Διαβάστε τα μέτρα που αποτελειώνουν τον λαό και την αγορά και τα οποία προτείνει η ίδια η κυβέρνηση 
διαβάζουμε από το altsantiri.gr
Κορυφώνονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές τη φορολογία και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και να επιτευχθεί η συμφωνία την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Από χθες ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκης βρίσκονται σε επαφές με εκπροσώπους των θεσμών προκειμένου να γεφυρωθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές και να επιτευχθεί συμφωνία στη σημερινή έκτατη συνοδό κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο μέτωπο του ΦΠΑ το κρίσιμο θέμα είναι ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα μεταταγούν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% από το 13%. Οι δανειστές πιέζουν ώστε η εστίαση να υπαχθεί στον συντελεστή 23% από 13% σήμερα καθώς με το μέτρο αυτό μειώνεται σημαντικά η διαφορά των δύο πλευρών σε ότι αφορά τα προσδοκώμενα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ.
Από την άλλη πλευρά, αδιαπραγμάτευτη είναι για την ελληνική κυβέρνηση η παραμονή του ηλεκτρικού ρεύματος στο 13% σε αντίθεση με τους πιστωτές που προτείνουν την μετάταξη του στο 23%. Η πρόταση που συζητείται στο τραπέζι είναι ΦΠΑ με τρεις συντελεστές 6%, 13% και 23% ενώ εκτιμάται ότι από τις αναπροσαρμογές που θα γίνουν μπορούν να επιτευχθούν έσοδα 1% του ΑΕΠ. Σε κάθε περίπτωση όπως διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τα φάρμακα θα παραμείνουν στο 6%.
Νέες προτάσεις έχουν κατατεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σε ότι αφορά την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Η νέα πρόταση που συζητείται είναι η εισφορά να ισχύσει για επιχειρήσεις με καθαρά κέρδη άνω των 500.000 ευρώ αντί για 1 εκατ. ευρώ που ήταν το προηγούμενο σενάριο. Παράλληλα, αποκλείουν από το υπουργείο Οικονομικών κάθε ενδεχόμενο να αυξηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης σε εισοδήματα κάτω των 30.000 ευρώ. Όπως είναι γνωστό, στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνεται η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.
Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είναι ένα από τα κρίσιμα μέτωπα στα οποία θα κριθεί η συμφωνία. Οι δανειστές εμφανίζονται αμετακίνητοι από την πρότασή τους για κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοτήσεων. Η ελληνική πρόταση προβλέπει να ξεκινήσουν οι περικοπές από 1.1.2016 και να ολοκληρωθούν σε μία περίοδο 3 ετών προκειμένου να μη θιγούν θεμελιωμένα δικαιώματα. Εκτιμάται ότι στο καυτό αυτό μέτωπο θα υπάρξει τελικά συμφωνία στις σημερινές διαβουλευσεις προκειμένου να ξεκλειδώσει η συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου